Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valami tipp a megmunkálására...????
    Esetleg eltenni egy kis időre és télen esztergálni..

Komment

Az a topik egy össze-vissza felújitási lesz a végén
      Gondoltam összerakom a hengerfejet
      Berakom a kipugó szelepet, lötyög a rugó. Mi a franc? Évtizedekkel ezelött csináltattam bele két a szelepet, azóta hozzá sem nyúltam
      Nézem a szakirodalmat
      Úgy tűnik egyfelöl, a szelep az előirt 102mm helyett 104mm. Ez talán még nem lenne nagy gond, de mélyre van marva, szerintem, a szelepülés is
      http://horex.uw.hu/kepek/szules.jpg
      A szeleprugók berakás után 38mm-nek kellene lenni, az enyém 45mm
      Click image for larger version

Name:	szelep_meretek.jpg
Views:	227
Size:	85.8 KB
ID:	212460
      Click image for larger version

Name:	szelep_rugo.jpg
Views:	227
Size:	59.0 KB
ID:	212461

Nem csoda hogy lötyög a rugó
      Lehet tenni alátétet az alsó rugótányér alá és jó is lenne dehamár szétszedett állapotban van...
      Lehet-e öntöttvas hengerfejbe szelepülést rakni, vagy fel kell hegeszteni

Értekeztem a hengerfejessel. Lehet!

Azért nem olyan egyszerű. Volt réges régen szintén új szelep és valahogy összeakadt a szívószeleppel
      Semmi gond, kézben leköszörültem, szombat délután egy lakótelepi erkélyen, az átmérőjéböl
      Remélem most nem úgy lesz
      Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2018 jún. 26, 19:45.
      mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        télen esztergálni..
        Télen próbáltam....................................
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Lehet-e öntöttvas hengerfejbe szelepülést rakni,
          Sajnos kell is mert mióta:nincs ólom a benzinben nincs kenés,emiatt beég a szelepülék,ezért acél betéttel pótolandó minden ólommentes üzemanyaggal működő jármű.......
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

nincs ólom a benzinben nincs kenés
            Az alu hengerfejekben mindig volt acél szelepülés és mégsem mindegy hogy ólmosra gyártották anno vagy nem
            Magyarul, nem értem hogy a szelepülés és az ólomhiány hogy van hatással egymásra
            Hogy a dugó, gyűrű, szelep igen, azt meg tudom érteni, bár azt meg az olaj keni rendesen, talán a szelepet kevésbé
            A Horexhez árulnak szelepet ami ólommenteshez való
            Más ötvözet? A szelep nyersanyag ma már nyilván olyan ötvözet amilyen
            Anno dizel szelepböl készitették "merazjó"

Komment

nem értem hogy a szelepülés és az ólomhiány hogy van hatással egymásra
              Lehet,hogy nem jól tudom,de tutira acél szelepülés kell a kispolszkiba és a skodába is,ha nem ólmos a a benzin,a szelepekkel kapcsolatban szerintem igazad van én is esztergáltam már szelepet más autójéból....

Komment

Értekeztem a hengerfejessel. Lehet!
                Megrajzoltam a helyes szelepméreteket és elvittem a hengerfejet a mesterhez
                Megbeszéltük. Egyelőre nem lesz szelepülés, csak új szelep, aztán majd meglátjuk
                Hazajöttem és gondolkodtam, átnéztem újbol az adatokat és méricskéltem
                Felhívtam a mestert hogy vegye rövidebbre a szelepéknél a beszúrást
                Talán igy lesz berakáskor elég feszes a rugó
                2 hét
                Mindegy, van mit tenni

Külső drótszövetes flexi olajcsövet kerestem a neten. Van is, úgy 6ezer Ft/m. Nanemár!
                Jártam ma egy csapágyboltban szimeringért
                Mi szem szájnak ingere, mindene volt a boltosnak
                Beszélgettünk, mondtam milyen motorhoz veszem a cuccokat
                Kitünt neki is van 2 Pannóniája és asszem egy Jawa

Kérdem a boltost "ugye nincs fémfonatos olajcsöve?"
                Hátraballagott a bolt mélyébe és hozott egy jó karikával
                Meglepődtem!
                Viszont egyelőre válaszra várok, hogy az eredeti olajcsőnek milyen a belső átmérője. Addig nem akarom szétvágni a régit. Annak a fémszövete sérült és hamár felújítás....
                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2018 jún. 27, 19:46.
                Che, heeegany és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

ilyen hengerfej is tud nálam javítódni - fészek , vezető , szelep , nagy szelep , sík .
                  heeegany kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    tud nálam javítódni
                    Értem a szavakat Azt jelenti hogy foglalkozol, készitesz javitasz ilyeneket? Ha elöbb tudom, beszélhettünk volna róla
                    Ez a mester Csömörön van, a szomszédban, ez nagy előny nálam mert nehezen mozdulok ki

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      tud nálam javítódni
                      Azért erre majd visszatérek, mert lesz itt még kis pity-putty

Más!
                      Magyar cégek. Már a harmadik cégtöl kérek infót. Ott van az oldalukon "írjon nekünk" bla bla vagy az emilcímük
                      A hárombol egysem válazolt a termékkel kapcsolatban
                      Egy másik cégnél, szintén emilben kértem infót egy szerintem nem kelendő árúrol. AZ csak arra az egy tipusú motorra jó, kaptam a választ
                      Akkor kend a hajadra! Honnan tudod hogy én milyen ügyes vagyok és ha kell akár szigszalaggal is rögzitem a motoromra. Az ő dolga hogy adja az infót, adja el ha nekem jó, ne foglalkozzon mással
                      Az én bajom ha beszopom!
                      Aztán vannak olyan cégek akik semmiféle méretet, infót nem irnak a termék mellé, de nem is specifikálják melyik járműre való
                      Ezek hogy adbak el bármit is?
                      Che és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Aztán vannak olyan cégek akik semmiféle méretet, infót nem irnak a termék mellé,
                        fél évembe telt a tűszelepfészek ,kitudakolása a motoromba,véletlenül egy srác hajlandó volt megmérni az alkatrészt,cégeknél megszakad a vonal ha ezt kérem...

Komment

Aztán vannak olyan cégek
                          Az hagyján hogy nincs infó
                          Emlitettem hogy egy szuper csapágyboltot találta
                          Többek közt vettem 45mm-es hézagolót a 32x45 szimeringhez
                          Ma kiszedem a zacskóbol, persze hogy 55mm-est adott a tulaj.
                          Ezért autózzak megint? Nem! Majd valami másba fogok bele.

Komment

Tegnap beléptem ide és látom van egy új üzenetem. Megnézem, semmi új
                            Most hogy beléptem megint egy új üzenet
                            Megnézem, semmi
                            Mi ez?

Komment

Tegnap beléptem ide és látom van egy új üzenetem. Megnézem, semmi új
                              Most hogy beléptem megint egy új üzenet
                              Megnézem, semmi
                              Mi ez?
                              Gondolom tetszikelt valaki az írásodra,azt a gép jelzi neked...?!

Komment

Ha hozzászólnak az általad indított témához, ha értékelik a hozzászólásod, az "üzenet".
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X