Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!

Lassan már nálam is aktuális lesz a horex téma. Sajnos elég ramaty állapotban van szerencsétlen...

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ilyen hengerfej is tud nálam javítódni - fészek , vezető , szelep , nagy szelep , sík .
    Nem tudom helyikelg merre vagy, de lehet megkereslek majd a közeljövőben, csak az a baj, hogy nincs se szelepem se szelepvezetőm (nyilván törött ami benne van, szelep meg nem is volt benne...). Merre lehet ilyeneket csináltatni itthon? Az ammon-nál jelenleg nem lehet kapni a szelepeket, és csak bronz szelepvezetőket láttam, ami ugye nem jó az öntöttvas hengfejbe... Szóval kéne csináltatni...
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Megrajzoltam a helyes szelepméreteket
    Tehát ami a fenti táblázatban van az nem jó? Merre csináltatod a szelepeket, szelepvezetőt?

Ez a mester Csömörön van
    Azért az ő elérhetőségének is örülnék, hátha joker nincs ennyire elérhető közelségben. Köszi!

Komment

Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      csak az a baj, hogy nincs se szelepem se szelepvezetőm (nyilván törött ami benne van, szelep meg nem is volt benne...). Merre lehet ilyeneket csináltatni itthon? Az ammon-nál jelenleg nem lehet kapni a szelepeket,

csak egy dolog kell , azt pedig nem soroltad fel , így nyugodt vagyok .

Komment

csak egy dolog kell , azt pedig nem soroltad fel , így nyugodt vagyok .
        Mire gondolsz, nem értem?

Komment

.............................pénz
          Lac- kedvelte ezt.

Komment

.............................pénz
            Háde a szelepvezető minimum kéne a fészek maráshoz nem? A pénz az csak pénz, persze nincs sok, sőt azért nem kezdtem még neki mert nincs... de majd spórolok
            mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ez a mester Csömörön van

Azért az ő elérhetőségének is örülnék,
              http://www.gutyanmotor.hu

A rajzon levő méretek jók, csak a szelepfészek nekem elég mélyen van és ezért a szelepék beszúrására rövidebb méretet adtam meg a mesternek, hgy a rugók megfelelően feszüljenek

A szelepvezető rugó felöli oldala a tányér alatt 2mm tovább 13mm, de ügyelni kell hogy teljes nyitáskor a szeleptányér és a sz.vezető vége között maradjon 1mm, szintúgy a rugó tekercsei között is
              Az a nyűg, ha szelepfészket cseréltetsz akkor előfordúlhat hogy a két szelep összeakad együttnyitáskor.
              Pontos méretes szelepet kell késziteni és esetleg a szelepfészek mélyitésével lehet játszani egy-egy próba összerakással
              Attol függ milyen vezértengely van a gépben, olyan a szeleplöket
              Click image for larger version

Name:	szelep_loket.jpg
Views:	0
Size:	0
ID:	212679
              Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2018 júl. 03, 15:57.

Komment

szelep_loket.jpg
                Ezt elnyelte a dev0
                Újból

Name:	szelep_loket.jpg
Views:	177
Size:	57.3 KB
ID:	212681

Komment

El kellene vergődnöm a centirozóhoz
                  Elvergődtem
                  Nem semmi szakértő a mester. Cifra autó és motor küllőzésekröl mutogatott fotókat
                  mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a gépműhely információt!

Olajcső méretre nem kapok választ
                    Nekem van otthon ilyen csövem, sajnos menthetetlen, szétvágom a közeljövőben, megmérem neked a belső átmérőt! A csatlakozók még remélem menthetők, habár nem tudom, abból talán még lehetne is szerezni valami újat. Mondjuk én ennek sajnos még a közelében sem járok horex ügyben...

Komment

szétvágom a közeljövőben, megmérem neked a belső átmérőt!
                      Miattam már ne vágd szét, dehamégis akkor ird ide
                      Kétféle közelitő belső méretű cső van
                      http://hidraulikakershop.hu/OLAJ--ES...ORITASSAL_DN10
                      49 és 49.5cm hosszúak az olajcsövek
                      Kiszedtem vágás nélkül a banjo csatlakozót

Name:	banjo.jpg
Views:	445
Size:	20.8 KB
ID:	212715
                      A szomszéd községben a hidraulika cég mondta vigyem el, megoldják

Komment

Ez a szem megfelel az MTZ gázolajrendszernél használatos mérettel.....
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ez a szem megfelel az MTZ gázolajrendszernél használatos mérettel.....
                          ..szerintem , inkább IFA ... -----de nem tudtok olyan méretet kitalálni , ami Dunakeszin a HEFELE kft nél ne lenne ...
                          Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2018 júl. 05, 03:26.
                          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Naszoval, hengerfej
                            Hívott a mester , nem tudja megcsinálni az új szelepet, menjek a cuccért. Csodálkoztam nagyon
                            Elugrottam, megbeszéltük. A szelepszár 9.3 és nem egyezik egyik kapható szeleppel sem, ő meg nem farigcsál és a szelepvezetőhöz sincs vezetőszára
                            Akkormost tegyek vastagabb alsó tányért a rugó alá, kérdeztem magamban. Működne a szerkezet de snassz megoldás
                            Tudja mit, cseréljen szelepvezetőt, fészket és ugy csináljon új szelepet
                            Ebben maradtunk, 12ezer körül lesz

Aztán, lehet hogy magamra boritottam a bilit.
                            Mindig megnézem mi mennyi és persze az olcsóbb dolgot választom
                            Elugrottam a hidraulika szervizbe is, vittem az olajcsöveket magammal
                            10mm-es belsejű cső jó a csöcsre. OK. majd rendelek a netröl csövet és valami biliccsel megszoritom, gondoltam magamban
                            Aztán ismerve magam és mennyi saját munka van még, megrendeltem a két cső elkészitését
                            10ezer.
                            Afrancba! Észrevétlenűl megy a végöszeg felfelé és még hol vagyok a végétöl...
                            Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2018 júl. 06, 11:32.
                            heeegany és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

megrendeltem a két cső elkészitését
                              Ez déltájban volt és most telefonáltak hogy kész
                              El is hoztam rögvest

Name:	olajcso.JPG
Views:	272
Size:	138.5 KB
ID:	212738

Komment

10mm-es belsejű cső jó a csöcsre.
                                Kerestem a hétvégén a csöveket, de nem találtam... Örülök, hogy sikerült megoldani.
                                A szelepszár 9.3 és nem egyezik egyik kapható szeleppel sem
                                Miért 9.3? A gyári tudtommal 9mm volt...
                                Ez déltájban volt és most telefonáltak hogy kész
                                El is hoztam rögvest
                                Szép munkának tűnik, így legalább biztos jó lesz.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Lac-; 2018 júl. 09, 11:21.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X