Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    kiderül elég vastag-e a tömítés.
    Emlitetted hogy "kifújta" a tömitést
    Kifújt, vagy valójában kifújta, kiszakadt a h.fej tömités?
    Milyen anyagbol volt az?
    Ez grafitos dróthálós /azbeszt/, vagy akármi helyette. Mester készitette frissen, nem én.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Kifújt, vagy valójában kifújta, kiszakadt a h.fej tömités?
      Valóban kifújta,átszakadt. Az problémásabb volt mert évjárat+ ccm beli különbségek voltak, a fej nem illeszkedett a peremre+ a hüvelyezés után szélesebb peremet hagytak+ a tömítő felület sem illeszkedett. Úgy sikerült végül tömíteni.. hogy a fejben lévő perembe szabtam alu lemezt.. Szerencsére egy rozsályi gépműhelyben átszabták a fejet hogy üljön a peremen..
      zahi kedvelte ezt.

Komment

Valóban kifújta,átszakadt
        Ez a szerver erorr még nem az igazi, mert bárhova tudtam volna kommentelni csak ide nem. Nagynehezen sikerült

Nem találtam semmi hibát, visszaraktam a hengerfejet
        Igaz hogy kétemberes a kompresszió mérő, de próbálkoztam nyomni is meg rugni is
        Még kisebb a kompresszió mint volt. Nagy nehezen 2at-ig ment fel. Simán forgatom a gépet a berugóval. Porlasztó nincs rajta, tehát indulás még nem játszik
        Mi a jóbüdös farok van itt??
        Elviszem egy Wartburg szervizbe , hátha...
        Azt is seggbe kéne rúgni aki így tervezte a hengerfej rögzitését
        Néhány órát elszórakoztam hogy a 4 tőcsavar betaláljon az alátét+M8 anyába.
        Egyszerűen nem látom a problémát
        Dugattyúgyűrük, 2-nél kevesebb mint 0.1mm a hézag , a legfelső kompressziónál alig 0.05mm. A dugó-henger házaga átmérőben 0.15mm lehet, de inkább kevesebb.
        Komolyan elsirom magam ezek után, nem látom a megoldást
        Holnap veszek egy tejszinhab szprét és lássam meg mi van a h.fej tömitésnél, bár az is inkább kétemberes vizsgálat
        A környékemen senki akinek ilyenkor tudnék szólni

Komment

bár az is inkább kétemberes vizsgálat
          Nem beszélve , hogy beállt a derekam is. Ilyen jópár évtizede volt csak. Azt hittem ott maradok lemerevedve a motor mellett. Még ülve is van hogy nagyon fáj

Komment

Annak van oka.. szelepek rendben, dugó rendben. Marad: Hengfej tömítettség,vezérlés. Bogarászd át higgadtan.

Komment

Bogarászd át higgadtan
              Köszönöm, de már nemtudok higgadt lenni
              Ugyanakkor jár az eszem
              Van itt néhány gumiszerelő
              Valahol szereznem kell egy gumibelső szelepházat és egy gyertyát. Összeforrasztatom, be a gyertya helyére és felpumpálom. Akkor egyemberesen is lehet figyelni hol megy el a nyomás.

Egy csavar persze beesett a lökrúd csövön
              Levettem a vezérlés deklit. Rendben van ott minden
              Felső hp-n megvan a hézag. Ha forgatom a gépet, elöbb emel a kipuf. lökrúd, aztán a szivó és jön a kompresszió helyzet, két fordulat
              Remélem jól látom
              Az ba**a a csőrömet nagyon hogy nem látom a hibát

Komment

Ez a motor úgy került leállitásra hogy egyszercsak 60km/h-nál többet nem ment, melegedett erőlködött rendesen
                úgy is maradt az asztalon a blokk 30 évet
                vezérlés
                Sajnos a típus sajátosságait nem ismerem, de nagy valószínűséggel a 30 évvel ezelőtti elerőtlenedés, melegedés okát kellene "kitalálni". A vezérléssel kapcsolatos esetleges hibalehetőség napok óta foglalkoztat. A 4-ik oldalon remek táblázat van vezérlés ellenőrzéséhez, feltéve, hogy ismert a vezérműtengely pontos típusa. Ahogy elnézem a táblázatot "az egyszerűség kedvéért" 5 féle vezérműtengely lehet benne..... Tudom, hogy egy dízel traktormotor teljesen más, de találkoztunk már elnyíródott ékkel, elcsavarodott vezérműtengellyel, a vezérmű tengely furatának a kiverődésével.
                A mondanivalóm lényege, hogy maximálisa egyetértve Atti69-el, a vezérlés ellenőrzésével egy újabb lehetséges hibaforrást lehetne kiszűrni. ráadásul egy fokozatosan elállítódó vezérlés okozhat teljesítmény csökkenést, melegedést. (Elnézést, ha magamhoz képest kicsit hosszú voltam.)
                pasetta, zahi és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

dvtamas58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A vezérléssel kapcsolatos esetleges hibalehetőség napok óta foglalkoztat. A 4-ik oldalon remek táblázat van vezérlés ellenőrzéséhez, feltéve, hogy ismert a vezérműtengely pontos típusa. Ahogy elnézem a táblázatot "az egyszerűség kedvéért" 5 féle vezérműtengely lehet benne..... Tudom, hogy egy dízel traktormotor teljesen más, de találkoztunk már elnyíródott ékkel, elcsavarodott vezérműtengellyel, a vezérmű tengely furatának a kiverődésével.

Ezért írtam hogy a szelepváltás a FHP-n van -é ??? És továbbra is tartom , hogy az 5 bar sűrítési végnyomás kevés .
                  Ha jól értelmezem :
                  - A henger tetején lévő kis perem pozícionálja a hengerfejet , miközben a hengerfej a peremet körülvevő tömítésen fekszik fel.
                  - A perem 1,4 mm magas , viszont a hengerfejben lévő beszúrás - amiben a henger pereme megvezetődik - mintegy 4 mm magas. Vagyis tömítés nélkül is marad 2,6 mm .

Én is azon a véleményen vagyok , hogy próbáld tömítés nélkül összerakni a h.fejet (vagy csak egy sörösdobozból kivágott vékony alulemezt használj) és ezután mérj kompressziót ... Nem biztos hogy az a tömítés jó oda .
                  Továbbá nézd meg hogy a szelepváltás a felső holtponton következik -e be ?
                  Ne az foglalkoztasson hogy hol illan el a kompresszió , mert szerintem ilyen értékek mellett alapból nincs meg . Szerintem a 6,5 bar sűrítési végnyomás minimálisan szükséges . A sűrítési végnyomás és a kompresszió viszony nem ugyan az az érték ...

Köszönöm, de már nemtudok higgadt lenni
                  Ugyanakkor jár az eszem
                  Van itt néhány gumiszerelő
                  Valahol szereznem kell egy gumibelső szelepházat és egy gyertyát. Összeforrasztatom, be a gyertya helyére és felpumpálom. Akkor egyemberesen is lehet figyelni hol megy el a nyomás.
                  Rossz ötlet , nem mérvadó . A gyűrük mellett fog mindíg is elmenni a cucc.
                  Szerintem olajosan mért kompresszióval ki tudod zárni a gyűrűhibát , ha a szelep ennyit ereszt csak akkor számolj sűrítési arányt és nézd meg a vezérlést fokoló tárcsával (megfelel -e a gyári adatoknak )

a 30 évvel ezelőtti elerőtlenedés, melegedés okát kellene "kitalálni". A vezérléssel kapcsolatos esetleges hibalehetőség napok óta foglalkoztat. A 4-ik oldalon remek táblázat van vezérlés ellenőrzéséhez, feltéve, hogy ismert a vezérműtengely pontos típusa. Ahogy elnézem a táblázatot "az egyszerűség kedvéért" 5 féle vezérműtengely lehet benne..... Tudom, hogy egy dízel traktormotor teljesen más, de találkoztunk már elnyíródott ékkel, elcsavarodott vezérműtengellyel, a vezérmű tengely furatának a kiverődésével.
                  A mondanivalóm lényege, hogy maximálisa egyetértve Atti69-el, a vezérlés ellenőrzésével egy újabb lehetséges hibaforrást lehetne kiszűrni. ráadásul egy fokozatosan elállítódó vezérlés okozhat teljesítmény csökkenést, melegedést.

Egyet értek .

mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Megkeverték a szervert
                    Itt nem tudok belépni, de a Chemotox-ra kattintva megint az a téma jön be és be tudok jelentkezni
                    Vicc!

Ma lazitottam mert minden pillanatban beáll a derekam és marhára fáj
                    A vezérlésröl.
                    Click image for larger version

Name:	vez_jel.JPG
Views:	312
Size:	205.5 KB
ID:	220053
                    Kezdettöl fogva ez a vezérmű van benne. Bejelöltem a nagy fogason, hogy látható legyen, azt a jelet amit a lökrúdemelő alatti jelhez kell állitani felső sűritési holtponton. Látszik, ha 180 fokot forditanék, oda esne. Nem látszik most a blokkon a jel
                    Vez.tengely perselyei nem kopottak, nem lötyög semmi, bütyköstengelyt egy rugó nyomja befelé
                    Kipuf. szelepet és ülést cseréltek tavasszal
                    Összerakás után felső holtonton még jócskán lehetett emelni/nyomni a szelepeken, tehát azok sem akadhatnak fel.

Szereztem egy szelepet és széttörtem egy gyertyát + elvágtam egy sörösdobozt
                    Vágok majd tömitést is belőle, bár még nem tudom , hogy néhány mm széleset hogy vágok ki
                    Sokféle vezérlés beállitás van a neten, de
                    hiába adja meg hogy a szelepek hol nyissanak és zárjanak, mert csak az egyiket lehet beállitani, mivel a két sz.emelő bütyök nem független egymástol. Fuserba csináltak független bütykös vezértengelyt is

Majd jelentkezem!

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      a 30 évvel ezelőtti elerőtlenedés,
                      Viszatérve arra a gondra
                      Két tapasztalt szerelő sem tudott hibát találni.

Annál sokkal korábban bizonyos fordulatszámon, de nem mindig, akadt a gép, mintha a főtengelyt hirtelen valami megakasztotta volna
                      Hosszú sztori, de csak a blokk végül elkerült egy "szakértőhöz" aki megállapitotta hogy elkopott a kuplung lánckerék, lánc nem tud még átugrani de annyira megfeszül hogy "összerántja" a főtengelyt és a kuplung tengelyt
                      Úgy is volt
                      Új lánckerék, új lánc és megszünt a gond
                      Amikor utoljára összeraktam a blokkot, ez eszembe jutott hogy hátha ez a szorulás/erölködés oka megint, cseréltem kuplung láncot

Komment

Nem látszik most a blokkon a jel
                        Nem értem, a beállításí jelet (Amit eddig láttam )jól látható helyre tették és a fogaskerekek kapcsolódásánál voltal jelölve vagy vonallal vagy pöttyel.A vezértengely 180 fokkal elfordítva: a szelephézag állítási ponton,a gyújtás utáni pillanatban,a felső holtponton,a tengelyek vonalában középen áll ! Emiatt nem értem,miért nem itt van összejelölve a fogaskerék????
                        zahi kedvelte ezt.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Amit eddig láttam
                          Plusz egy megoldás
                          A kisfogas kúpon van a főtengelyen, tehát azt bárhogy felrakhatom
                          A lényeg, hogy szelep záráson a felső holtpontnál a blokk jellel kell egyvonalban állni a nagyfogas jelének
                          Van amikor egy 0 jel is van, az egy fél foggal balra áll a függőleges vonaltol, a nagyfogas felező merőlegesétöl
                          Click image for larger version

Name:	vezerles.jpg
Views:	339
Size:	29.3 KB
ID:	220058

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Nem értem, a beállításí jelet
                            Szia Mátéapu!

Ilyen megoldással nem sokszor találkozunk, ( a mai "modern" motorokon sokszor már semmilyen jelölés sincs, csak célszerszám, indikátoróra...)
                            A HOREX mérnökei annó ezt találták ki:

zahi kedvelte ezt.

Komment

A HOREX mérnökei annó ezt találták ki:
                              OKé ezt igy már megértem,de ettől jobb:mintha egyszerű alapbeállítással raknánk össze?
                              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 nov. 14, 15:57.
                              pasetta és zahi kedvelte ezt.
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Nem káromkodok, nem rugok fel semmit, leülök egy sarokba és...
                                Szoval hengerfejbe bevágtam egy sörösdoboz alu gyűrűt
                                Lehúztam, de éreztem hogy valami nem százas
                                A két átlós tőcsavar vége felfekszik, tehát nem lehet /normál tömités nélkül/lehúzni a h.fejet
                                Áh, levágok a tőcsavar hosszábol 1-1.5mm-t
                                Gondoltam én! A flex meg azt gondolta hogy ő most nem vág le semmit.
                                Kapcsoló második érintkezője is megadta magát
                                Az elsőt már évekkel ezelött, azt átkötöttem
                                Biztos hogy 15 év körül lehet a Kinzom ha nem több és nagyon sokat használtam, mert egyik profilom biztonsági rácsok/ajtók volt.
                                Nyugodjon békében!

Magyarországon nem működik "Garázs varázs" jótékony szerelői csoport aki rendbetenné a motoromat?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X