Sajnos csepeg a gépből az olaj.Azért választottam a vastagabb olajat. Kb 4mm-es késsel szúrok bár mostanában nem rezonál.
Köszi a válaszokat!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Az én gépem kúpgörgősön forog a siklócsapágyast nem szerettem eladtam,hasonló gondok miatt ,nem gyors,hirtelen munkára való.nagyon türelmes alapos embereknek való:én nem vagyok olyan.samtron eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésee milyen olajjal használod?
Légy türelmes nagyon éles késsel határozott előtolással szúrj kissé magasra állított késsel kb-fél mili,Én még úgy tanultam,ha a gép remeg akkor hátramenetben kell leszúrni lefordított késsel,jó volt míg el nem törtem azóta nem köszörültem "fonák kést"egyenesen szúrok a lehető legkeskenyebb késsel...
gondolom tudod ,hogy a lehető legközelebb szúrunk a tokmányhoz és lehetőleg megtámasztjuk a szegnyereggel az anyagot....
- 1 like
Leave a comment:
-
Igaz! Szoros lehet a csapágy, ugyanis leszúráskor rezonált a gép én meg szorítottam rajta. De nem melegedett hoszabb etapokon sem. Annyi még, hogy a gép mikor ezt csinálta jobbra forgott.
Te milyen olajjal használod?
Leave a comment:
-
Szerintem sűrű az olajad,főleg ha szoros a főorsócsapágyad,járasd egy fél nap,és utána nézd meg a lógását,ha viszont keveset dolgozol akkor lazíts a csapágyon.
A siklócsapágyak nagyon kényesek.!
Leave a comment:
-
Sziasztok!
Érdekes dolog történt a géppel. Pár napja dolgoztam egy POM anyagon a közepét szúrtam ki. KB D30-as átmérőnél jártam a legnagyobb fordulaton amikor is a gép elkezdett lassulni és meg is állt. KB 10mp alatt törtét mindez. Nem kerregett nem adott ki semmilyen szokatlan hangot egyszerűen csak megállt. gyorsan lekapcsoltam a karral. Majd azonnal ráindítottam és gond nélkül elindult. Azóta sem jött elő ez a gond. Azonnal megnéztem a perselyszorító anyákat de azok még csak kézmelegek sem voltak. A gép 19°C-os helyen van. 80W90-es olajjal feltöltve. Fáziskimaradásra tippelek vagy ami rosszabb elképzelhető, hogy megfordult az egyik persely a helyén? Képes az megfogni egy 1.3Kw-os motort? A fáziskimaradásnak egyébként semmi más jele nem volt az épületben...
Fordult veletek elő ilyen eset?
Leave a comment:
-
ehhez néha kapni , de le is gyártják a -----IV ker ben
persze a házat is megdolgozom .....
- 1 like
Leave a comment:
-
Nálunk is újítanak fel olajpumpát, a házat is felújítják sokszor, és ha kell új fogaskereket is csináltatnak, csak elég nyögve nyelőssenn készülnek. Azért kérdeztem hogy újak-ejoker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehasznált jó állapotú kerekek válogatva , magasság köszörülve
a fogaskerekek hátha valami új beszerzési forrás lenne.
Leave a comment:
-
igen az úgy jó - mert egyenes vonal
fiat 850 és azzal megegyező motorok pumpája
használt jó állapotú kerekek válogatva , magasság köszörülve
- 1 like
Leave a comment:
-
Nálunk a cégnél az öntött csapágyakba úgy marják bele a hornyot esztergánn. befogják a tokmányba az öntött csapágyat és a késtartóba van egy késszáras tartó amibe rögzithető egy levegős turbómarógép, benne egy 6-os vagy, 8-as gömb maró , és a tokmányt kézzel forgatva a a szánt kézzel irányítva belemarják a hornyot. Ezt én így láttam.joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNincs valakinek olyan gépe , ami tud ilyent ? Nagyon nem fűlik a fogam , 21 db ot kézzel köszörülgetni ..
Különben milyen olajszívattyú fogaskerék tengelye van a képenn. A fogaskereket ki készítette?
Leave a comment:
-
Sziasztok.
Ujra itt,egy oszlopos fúróval kapcsolatban jöttem hozzátok.
Vettem egy régi Magyar oszlopos fúrógépet (Fo25 kategória) és szeretnék megtudni róla minnél többet.
Hol gyártották,kb mikor esetleg egyéb adatok.Pl súlya.
A linken látható gép nem az enyém (azt darabokban hoztuk el) kb 350kg lehet.
A hirdetésen szereplőn van tábla és azt sikerült kivenni hogy "Bp VII. Rózsa utca 5.
Szerszámgépjavitó KTSZ"
Nem tudom hogy itt javithatták e vagy itt gyártották.
Minden apró infót megköszönök!!
https://szerszampiac.hu/szerszamgep/...urogep_1106910
Egyben a közelgő ünnepi napok előtt kivánok mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!!!
Leave a comment:
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDremmelel csinálnak a mai srácok csodát,neked talán akad hasonló csepeli levegős,amit úgy irányíthatsz ahogy kell.
persze úgy csináltam az előző tízet is
- 1 like
Leave a comment:
-
Dremmelel csinálnak a mai srácok csodát,neked talán akad hasonló csepeli levegős,amit úgy irányíthatsz ahogy kell.joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése-a nagy gyötrődésben eszembe se jutott , ami ott van az orrom előtt-
Ma amit nem muszáj,azt nem hagyományosan készítik talán már a technológia sem annyira fontos ,az én számomra érdekes dolog volt.Ma sem értem miért kínlódnak sokat az emberek,nem egyszer fordítva nekikezdve a dolgoknak.
Leave a comment:
-
Ezt a sok otthonülő ....... rakjam be a marót a ducatóba azt vigyem el valamelyikőtökhöz ?
Amióta az EAN on előtoláson nekiment a közepe a végének ( igaz 20 éve ) , azóta nem csinálok olyant amit nem tudok . Lassan megtanultam egy csomó mindent -de nem vagyok pap ! Nem akarok holtig tanulni . Azt akarom élvezni ,amit tudok . Ha tanulok valamit , az szinte mindig csak egy kis lépés .
A géphez talán megvan minden , de nem tudom biztosan . Osztófej igen , és talán néhány ismeretlen vasdarab is . Ami lehet akár a meghajtása is .
" A technológiai sorrendet egy mérnöki képesítéssel rendelkező technológus sem tudta volna jobban leírni,mint a Máté "
Ezt tudom , tudtam már 30 éve is . Ezért vittek be nehezen az erdőbe eddig is .... De én tisztelem annyira -ezt a szakmát is - , hogy nem nézek meg egy jutub videót és olvasgatok el egy könyvet , aztán azt mondom : üzembiztos marós is vagyok .
A rólam sugárzó , elhíresült , magabiztosság , kizárólag azokra a dolgokra vonatkozik -amit tudok .
Ha látnám , megérteném , nagyon valószínű , hogy legközelebb ,ha valaki ilyen után érdeklődne --------úgy adnám elő , mint ha én szartam volna a marógépet .
Ez van , marad a köszörű . Azért köszönöm a biztatást .
Viszont figyelek ! -a nagy gyötrődésben eszembe se jutott , ami ott van az orrom előtt-----Józsi bátyám szakmai nyelvre fordította - hülyeségem : 88 mm emelkedésű menet , horony !!!
Nos ezt a kérdést , így feltéve az egyik esztergályos fórumba ..........hoppá !!! nem röhögnek ki és esetleg valaki rájelentkezik .......
Leave a comment:
-
Szervusz Zoli!
Amennyiben jól számolom 88mm emelkedésű olajhornyot kellene készíteni 22mm hosszon.Biztos van ilyen esztergapad,ami ezt az emelkedést tudja,de nekem még csak az ismeretségi körömben sincs ilyen.Van neked viszont,ha jól emlékszem egy Szovjet gyártmányú szerszám marógéped,melyhez van osztófejed is.Azt nem tudom,hogy az osztófej a gépedhez eredeti tartozék és meg van e hozzá a cserekerék készlet és az ahhoz tartozó villák de,amennyiben megvan,akkor Te is el tudod készíteni ezeket a hornyokat.A neten,vagy szakkönyvekben meg lehet találni a menetmarás leírását és a szükséges számításokat is,csak egy kicsit rá kell tanulni,-nem ördöngős dolog.
A technológiai sorrendet egy mérnöki képesítéssel rendelkező technológus sem tudta volna jobban leírni,mint a Máté.
Bármely felmerülő kérdésed esetén megpróbálok segíteni,de a Pestre utazással magam is úgy vagyok,ha lehetséges nem.Nem mondom,hogy soha,mert nem tudom még,hogy mit hoz az élet de,ha egy lehetőség van én már az életemben nem kívánom Budapest közigazgatási határait átlépni,-tömegiszonyom van.
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Leave a comment:
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz első talira azért nem mentem,mert nem tudtam motorral menni .....
jó , gyere motorral - akkor a benzint állom . felőlem jöhetsz vas kalapban is ..
- 2 likes
Leave a comment:
Leave a comment: