Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Gondolom gépkönyved sincs hozzá. Ha adsz egy e-mail címet, elküldöm az enyémet. Benne vannak például fogaskerékadatok és sok más.Mr.X. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszönöm! Végre előrébb vagyok pár információval.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Összehasonlítással szerintem ugyanaz, csak más évjárat. Az én képemen lévőn több fokozat van, de az alján lévők mm. -ben ugyanazok.Mr.X. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePróbálom
Leave a comment:
-
Erről a tábláról tennél fel képet?Mr.X. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyik táblán egy NSZG felirat látható halványan,alatta 000123 egy másikba beütve.
Az első képeden lévő váltókeréktáblázat szinte ugyanaz, mint az EAN 170 -en lévőé, habár a képeden lévő adatok nem olvashatók.
Leave a comment:
-
Egyik táblán egy NSZG felirat látható halványan,alatta 000123 egy másikba beütve.
Nem tudom az segítség-e a pontosításban.
Igazából véletlen akadt az utamba a gép,és olyan áron adták,hogy nem mondhattam rá nemet.
Mindene működik,de hogy mennyire elhasznált majd kiderül.
5 képek
- 1 like
Leave a comment:
-
Ez EAN 170 -re hasonlít.Mr.X. eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzeretném megtudni ennek a gépnek a pontos típusát.1 kép
- 1 like
Leave a comment:
-
Ez a gép az EAN lehet750-es,lehet 1000-es a befogható hosszúságot jelenti.
Minden idősebb szaki:tanulógépe ! Véleményem szerint a legtöbb :agyon van nyúzva,ugyanúgy mint egy kresszoktató-autó,még mindig megy ,de.......viszont van belőlük néhány nagyon jó állapotban.
- 1 like
Leave a comment:
-
Szép jó napot mindenkinek!
Szeretném megtudni ennek a gépnek a pontos típusát.
Minden infót,jó tanácsot,észrevételt,kritikát várok.
Köszönöm.1 kép
Leave a comment:
-
Köszönöm a segítséget!Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzép jó reggelt! A külső, tokmány felőli oldalon kell lazítani, a belső oldalon pedig húzni. Mennyit lóg most a főorsó? Mérőórával rámértél?
- 1 like
Leave a comment:
-
Jó estét! Nem mértem, megmunkáláskor hangos, illetve nem nagyon langyosodik be( a hátsóval ellentétben)Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzép jó reggelt! A külső, tokmány felőli oldalon kell lazítani, a belső oldalon pedig húzni. Mennyit lóg most a főorsó? Mérőórával rámértél?
- 1 like
Leave a comment:
-
Szép jó reggelt! A külső, tokmány felőli oldalon kell lazítani, a belső oldalon pedig húzni. Mennyit lóg most a főorsó? Mérőórával rámértél?Lacaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekét oldalról 1-1 anya fogja de nem tudom melyiket lazítsam és melyiket húzzam
- 1 like
Leave a comment:
-
Jó Estét! Pár hozzászólással előbb csatoltam egy képet az esztergámról. Olyan kérdésem lenne, hogy a tokmány felőli siklócsapágyon szeretnék feszíteni, csak éppen azt nem tudom hogy a csapágy hogy helyezkedik el az orsóházban. Ugye két oldalról 1-1 anya fogja de nem tudom melyiket lazítsam és melyiket húzzam. Esetleg tudtok segíteni?
- 1 like
Leave a comment:
-
Igen! A csapágy alakját értem, megvallom őszintén, az enyémen még nem húztam, lehet az segít, mert most kicsit rezegős hangja van (nem mértem meg a főorsó lógását) , de ha ne adj Isten nem lehet már a csapágyat így beállítani akkor gondolom hántolni kellene, ami pedig amatőrként gondolom kivitelezhetetlen. Mindenesetre engem lenyűgöznek ezek a régi esztergák. (az iskolám műhelyének az egyik sarkában egy E3N el kezdtem el tanulni a forgácsolás művészetet, illetve egy darab kocka EAN is maradt az állományban egy párszor azzal is gömbölyítettem az anyagot)mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzintén a háború előttre saccolom a megmunkálásokból. A lakatszekrényem előlapja hibás volt ólommal volt kiöntve lefestve túl sima volt ,ezek a hibapótlások igen régiek.maga a lapos szíj hajtás transzmissziós tehnológiára utal,stabil motor,gőzgépmeghajtás,esetleg központi villanymotor.A vezérorsó emelkedése Pi-vel osztható volt:nehéz volt kiszámolni a menetekhez a fogaskerék áttételt.
Igen a csapágy bronzból készült ,kúpos külsővel.
- 2 likes
Leave a comment:
Leave a comment: