Eu 630 nak mert kevés idő volt rá adva és sok anyagot kellett leszedni,

Kb.ez a normális a gépeknél,a céges 400-as Bulgár szintén ennyihez szokott!Az EU-630 assal tartósan 20 MMes fogással dolgoztam a mezőgépnél gyorsacéllal hűtéssel:eredmény ugyanaz mintha nagy-fordulaton lapkással mentem volna 5mm-el
viszont akkor rólam szakadt volna a víz
.Egyértelműen a nyugis munka a lényeg,van idő átgondolni a következő müveletet!Egyébként a fogásmélység függ az anyag minőségétől,átmérőjétől,a szerszám anyagától,és kialakításátó!Az esztergakés profilja mehatározza az előtolás sebességét,utána hozzáállítjuk a megfelelő legnagyobb fordulatot,amikor még töri a forgácsot (ez egy esetleg két fordulat)természetesen a forgácstörő behatárolja az előtolást,így eléggé kötött a határ.ha nem az értéken belül forgácsolsz:a felület szőrös egyenetlen lesz,és természetesen ez a kés élének sérülése miatt van!!!
A kicsi előtolás előnytelen
:az apró egyenletes barázdát könnyebb hibátlanra csiszolni,mint a kis előtolástól beremegett hullámos felületet!!!!- - - Updated - - -
Az MVE-k bírtäk ugyan, de a rendes szaki nem csinált ilyet.
Koloszov csak az első volt aki próbálhatta a teljesítmény növelést,viszont a verseny
az kegyetlen!Láttam olyat,hogy a lapkáskés-szár lehajlott a fogástól.Nekem marógép-váltó robbant szét mert egy nap alatt:egy heti normát nyomtam, 12mm fogás 180mm-szélesen 600 n 600mm előtolás egy raklap lángvágott mérlegalkatrész volt az alany!Az 1mm-es lemezpalánk kidudorodott a forgács ütéseitől......még ma sem nőtt be a fejem lágya
,türelmetlen vagyok!- - - Updated - - -
Ajánlom,hogy kis hornyú,kis hegyrádiuszú esztrgakést használjatok a lehető legegyformábbra köszörülve,ekkor könnyebben lehet a megfelelő vágósebességet beállítani:mert csak az anyagminőséghez és az átmérőhöz kell korrigálni!!!!
Nagyoláshoz 4mm-ert a simításhoz 1-1mmert ajánlatos venni!A kétszer 1 mm-er a korrigáláshoz kell!a 2 mm-es ráhagyást kétszerre vesszük le:első simítás után mérünk:és lehet korrigálni hogy a mérettűrésbe beleférjünk.Mikor a gépünk többször ezen módszer szerint:nem annyit vág amennyit állítottunk akkor kell csak utánállítani javítani!

Komment