Közlemény

Collapse
No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Bednanics
    replied
    Üdv! Próbáltam képet feltenni, de még nem sikerült! Kocka EAN 340-1000. Megpróbálok képet csatolni!

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Bednanics eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Vettem egy Kocka EAN100-es esztergát
    Ean 170-1000, vagy EAN 340-100, vagy EAN 630-1000, vagy EAN 750-1000?
    Egy valamilyen skiccet feltehetnél róla.
    Erre gondoltál?
    Attached Files

Leave a comment:

• Bednanics
    replied
    Üdv! Vettem egy Kocka EAN100-es esztergát. Most újítom fel. Szükségem lenne a következő alkatrészekre! A lakatszekrényben található fogaskerekes csőtengelyre ami átadja a hajtást a vonóorsóról és az ezt befogó két perselyre. Előre is köszönöm a segítséget!

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Ilye valami anyagból 50- 60 mm vastagból van az egyengető lapom bírja 89 óta

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    peppe51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gond, hogy még nem láttam ilyet és nem tudom minden méretét és az anyagát.
    Az anyag legyen A 60,C 60-as talán még van aki ismeri,ezekből edzés nélkül lehet tartós befogószerszámokat készíteni..Én használt anyagokkal dolgozom, évek óta gyüjtöm a külömböző alkatrészeket...Mivel nincsenek műszerek csak tolómérő és néhány mikrométer,a kúpot tolómérővel és próbálgatással készitem a méreteket adja a gép. A patront meg jobb ha megveszed az E2N-es csoportban érdeklődve.
    Mir-mur kollegára hivatkozva az EAN-hoz nincs patronkészlet,csak egyedi vagy átalakított.

Leave a comment:

• peppe51
    replied
    A gond, hogy még nem láttam ilyet és nem tudom minden méretét és az anyagát. Az átmérők megvannak, de a hosszakat nem tudom, ezért kellene egy fénykép róla vagy a pontos rajz.
    Az e2n eggyel kisebb méretű, nem jó az EAn-hoz.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    peppe51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    "főorsófej csökkentőhüvely"-nek hívják.
    Én tudtam ezek szerint rosszul a főorsókúp méretezését,elnézést !
    Kicsit nem értelek.
    Neked egy speciális (az E2N főorsó betétpatronhoz való) illesztőbetét kellene:szerintem ezt magadnak kell elkészíteni...készíttetni.

A rajzokon megvan a méret :mi a gond?

Leave a comment:

• peppe51
    replied
    Amit keresek, azt az EAN170 és EAN340 gépkönyvben "főorsófej csökkentőhüvely"-nek hívják.
    A főorsó végében 1/20-as metrikus kúp van (képen), 40mm belépő átmérővel, azaz Morse 4,5 körüli (képen a morse 4 és 5 átmérők).
    A CAD rajzon (képen) a kékkel rajzolt patron és a feketével rajzolt főorsó közötti részbe illik bele a keresett csökkentőhüvely.
    Ezt a csökkentőhüvelyt keresem, vagy a méreteit, rajzát.
    Üdv.: Péter Click image for larger version

Name:	ean főorso veg.png
Views:	322
Size:	238.7 KB
ID:	231513

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az általam ismert EAN-okban
    Őszintén szólva, én tanulóként gyártottam EAN-t. De még csak nem is hallottam patron dologról.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Az általam ismert EAN-okban sima Morse kúp van ami azt jelenti,hogy minden Morse kúppal ellátott szerszám : így a maró patronkészlet is illik hozzá,betétekkel kompenzálva......

Leave a comment:

• peppe51
    replied
    EAN340 patron befogót keresek, amit a főtengelybe kell dugni és patronokat lehet belerakni.
    Esetleg egy-két fénykép vagy pontos rajz is segítség lenne (hogy megcsináljam). Mi az a nyaga? edzett?
    Üdv.: Péter

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nálam az eltolás legtöbbször pofaeltolással és hézagolólemezek aláhelyezésével történik.Csináltam már főtengelyvégére rögzített tárcsát amibe az aktuális hajtószem centirozása után központfuratot fúrtam és így megtámasztva munkáltam meg.a legkönnyebb megoldás a síktárcsára való felfogás és ellensúlyozás,ha szükséges.Nekem nem volt még egy géphez sem amelyeken dolgoztam.
    Lényeg az jól méretezd le és központozd,ha kiadja az anyag,ha nem:használj segédanyagot,akár ráhegesztett,csavarozott,fület,tárcsát ami segít!

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Üdv èrdeklödnèk hogy excenteres munkadarab központ eltolást hogy tudom meg kiszámolni ? Vagy egy hozot excenteres anyagot hogy tudok megcsinálni . Elöre is köszi

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Robroy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És ha nem,akkor mi lehet a hiba?
    Akkor az lehet a hiba, hogy a csoportkeréktengely egyenesen ráhajt a vezérorsóra, és nem a csúszókeréktengelyen keresztül megy át a hajtás.
    Nézd meg a rajzot, hogy ha szétkapcsolod ezen a két helyen a fogazott kerekeket, akkor könnyen, lazán, szabadon elforog-e a közöttük lévő tengely.
    Nem szabad neki egyik oldalra sem hajtani. Nem forgathat balra sem és jobbra sem. Ugyanis ott csapágyazva kell, hogy legyen, mint ahogy a rajzokon is jelölve van.
    Attached Files
    Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2022 máj. 15, 20:05.

Leave a comment:

• Robroy
    replied
    Majd holnap folytatom a hibakeresést.
    Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information