Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• horex
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nekem valami azt súgja, hogy tanulmányoznod kellene egy Komár/Romet marokváltót- kormányváltót
    Éppen egy ilyenre találtam
    https://vermeskarpati.blog.hu/2019/1...o#comment-form
    Viszont nézegettem a webet, aladót sehol nem találtam. Idáig elméletben úgy áll a projekt , hogy kuplung behúz és ugyanazzal a markolással forgatnám a váltót húzó bovdent, ami nyilván lehetetlen
    Jó lenne találni olyan kormányváltót ahol a kuplungkar is fordul a"váltó"csővel.
    Majd kialakul, mert meg kell oldani

Kitámasztottam/emeltem a hátsó kereket , felültem és elkezdtem járó motornál váltogatni , hogy hol a hiba váltásnál
    Annyit mozdul a lábfejem hogy 1-0-2 tehát nincs olyan hogy 1-2-be kettőbe kapcsolok
    Megint kaptam a dumát hogy minek motorozok, baleset érhet. Igaz! És üljek otthon kibámulva az ablakon, fizessek szoc.bevásárlásért? Az nem az én formám

No szivesen veszek minden 5letet váltó ügyben

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egyesbe rakom, ugyanaz mintha visszaváltanék, a bowdent valami nem engedi mozogni, a karhoz kapcsolódó húzórugótol tudok egybe váltani
    Szervusztok! Horex azt írod valami nem engedi mozogni. Hát én nekem valami azt súgja, hogy tanulmányoznod kellene egy Komár/Romet marokváltót- kormányváltót már nem is merek emlegetni a politikai felhang miatt . Az 2 sebességes váltó, ha nem felel meg akkor Riga marokváltó, mert az pont ellenkezőleg van kiosztva. Az biztos, hogy mindkettőnek középen az üres van. A markolatban van kialakítva a fokozat rögzítése úgy, hogy a kuplungkar a retesz, a válltáshoz mindenképpen be kell húzni. Lehet megint butaságot írok, de ne vessük el, mint lehetőséget.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    igen,holtjátekot nm lehet csokkenteni. Az állitoanyával a fokozatok kapcsolhatoságát állithatod, Szerintem gyárilag nagyobb a válto utja 1 es 2 kozott mint a tobbi fokozatban, ugy ertelmeztem a problemát,hogy nem veszi be a 2 fokozatot .

Leave a comment:

• horex
    replied
    Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    csak ide jutottam.
    Irtam, tegnap értekeztem igencsak hozzáértővel a simson.hu-n. Azzal a csavarral nem lehet az 1-2 közötti holtjátékot csökkenteni, mondta. Hiszek neki, mert...
    Viszont körvonalazódik egy kézi váltó, melynek a fő lényege 1-böl 2-be váltás. kb 5cm-t kelelne emelni a váltókaron kettesbe, ugyanakkor megoldani hogy visszafelé is lehessen váltani
    Legyen a kormány baloldalán egy gázkar, ami egy bowdent huzogat
    Kuplungpdekli teteje elég sima, oda csavarral lehetne egy bowden belső akasztót szerkeszeteni és egy laposacélba támaszkodna a bowden külseje, aminek egyik végén a bowden külső tologat egy tengelyen mozgó kart ami a váltókar fölé nyúlik és ahhoz egy megfelelő húzórugóval kapocsolódik
    Egyesbe rakom, ugyanaz mintha visszaváltanék, a bowdent valami nem engedi mozogni, a karhoz kapcsolódó húzórugótol tudok egybe váltani
    Amikor kettesbe rakom, a kormányon levő tekerentyűt tekerem, húzza a bowdent aminek külseje lefelé tolja a tengelyen, motor hossztengelyével párhuzamos, billegő kart, ami a húzórugón keresztül vált kettőbe

Tudom, így érthetetlen, ma jutott eszembe, és még véres a torka. Ma megint szenvedtem a váltással,Holnap megint országút, esztergályos. Előre rettegek, mert van benne két kereszteződés
    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 25, 16:54.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    No....csak ide jutottam. szomszed neni fala vakolva.glettelve.festve..orom van meg nagy boldogság. a simson... leveszed az anyát ...alatta ott az állito anya....bevilágitasz hogy lásd a rajta levo hornyokat....állitokulcs nelkul is tudsz rajta forditani kicsi csavarhuzoval,tuskevel.....ora járásával ellenkezoleg egy negyedet fordits rajta....valszinu jo lesz....ha nem...akkor esetleg felet. figyeld kozben a hornyot az anyán. bocs a kesesert.rohangálás van meg elmebaj. en is lakást festek meg nyomom a kimenoket. most nagyreszt itthon vagyok,befigyelek a forumra ha elakadnál.

Leave a comment:

• horex
    replied
    Fel fogom tenni a gondomat a Simson hu-n,
    Igencsak hozzáértő szerint ez ilyen gyárilag, mármint a nagy holtjáték. Ezen nem lehet állítani.
    Akkor a lábam romlott szinte észrevétlenül mert pát éve nem kellett a váltásra figyelni

Hamár itt vagyok
    Mentem ma Csömörre. Két lakott terület közt senki földje, több irányú kereszteződés, lassítottam
    Abban a pillanatban a semmibol egy őz rohant át elöttem vagy 10 méterre. Délelött 11 tájban szinte lakott területen
    Ha nem lasí.tok tuti nekem rohan és ottmaradok
    És még a gyorshajtö BMW-sekre köpködnek
    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 22, 20:41.

Leave a comment:

• horex
    replied
    Ez úton kérem utólagos engedélyét, tisztelettel!
    A képesk a Simson forum tulajdona
    Nem is tudom miért nem ottraktam fel a gondomat, egy időben sokat nyomultam ott
    Horvűát Miki egy profi gépszerelő + rajzoló, értem alatta hogy sok mozgó ábrát is készitett a Simson motor működéséröl

Fel fogom tenni a gondomat a Simson hu-n, ha még visszaszerezhető a regem, kulcsot asszem rendelek Mikitöl, kellemes virtuális kapcsolatban voltunk
    És köszönöm a két rajzot!
    Most valahogy összeszedem magam és elmotorozok az esztergályoshoz, elhozom a cuccom, ugyse csinálja meg

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    http://simson.hu/index.php?mit1=cikk...okat=10&alkat=
    A cikk írójának remélhetőleg nem sértem semmiféle erkölcsi és etikai, jogi értékeit avval, hogy ide másoltam a cikk linkjét! Ez úton kérem utólagos engedélyét, tisztelettel!
    Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 szept. 21, 22:05.

Leave a comment:

• pasetta
    replied

Leave a comment:

• Titus
    replied
    hatlapu anya, de szerintem az a kapcsolóhenger tengelyét rögzíti
    Vagy tévednék?
    Helló Horex!
    Pedig ott lesz a váltógond megoldásának a kulcsa.
    Click image for larger version  Name:	s51váltó.png Views:	0 Size:	256.9 KB ID:	232620Köszönet Horváth Miklósnak a rajzért! Remélem, hogy nem jogvédett
    Alatta van egy hasított állítóanya a rajzon nyilazva. Egy ilyen körmös kulccsal lehet állítani:
    https://futarmotorosbolt.hu/termek//...rszam----12364
    De nem nehéz hasonlót gyártani.
    Aztán lehetnek még kopások a váltóhenger forgatókarján is, ahhoz mindenképp bontani kell, de előtte próbáld meg az állítócsavarral.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 szept. 21, 21:54. Oka: köszönet

Leave a comment:

• horex
    replied
    Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Van állitási lehetéseg kivulrol a blokkon
    Az S50-en, de az 51-en nincs. Az 50-en tologatja a fogaskerekeket, míg az 51-en az a golyós tengelyben csúszkál ki-be egy rúd, mozgatja a golyókat. Van egy hatlapu anya, de szerintem az a kapcsolóhenger tengelyét rögzíti
    Vagy tévednék?

Ha nem leszek lusta, berajzolom a váltókar holtjátékait a blokk eldalára
    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 21, 20:30.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Van állitási lehetéseg kivulrol a blokkon. ne szedd szet,ne cserelj semmit mert sokkal rosszabb lesz, Holnap delelott meretezek,es leirom mivel probald rendbe tenni,nem lesz bonyolult,

Leave a comment:

• horex
    replied
    nem tudok érdemben segíteni
    Akkor lenne ez gond ha tudnál segiteni de nem tennéd
    Végignéztem sok videót a Yotubén, de ahhoz legalább az oldalát és a kuplungot le kell szerelni hogy szemmel látható lenne a lötyögés
    Bevásárolnék több napra, aztán szétszedni, ha valami kell, a motorbolt kb 3kmre van, de az marathon nekem
    Ma is rángattam és nem vette a 2est, csak sarokkal. Nem figyelek a forgalomra, csak a váltásra , oszt megint lesz valami balhé. Légtornász is akkor zuhan le ha majrézik...

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Szervusztok! Horex én igazán nem tudok érdemben segíteni, mert nem ismerem a Simsonokat. Viszont próbálok egy kicsit segíteni, mert teljességgel átérzem a helyzeted! Kerestem egy gyári szerelési videót, de német nyelven van.
    https://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSyfA8
    S még egy videó, de ez nem a "céges" Javítás. Itt van lehetőség a felirat elő varázslására! Bekapcsolod a feliratozást ami a fogaskerék ikon mellett van balra. Aztán a fogaskerék ikonra mész és kattintasz. ott van egy magyar felirat. Azonban ha nem, akkor az automatikus fordítást válaszd, úgy, hogy a feliratokra kattintasz és elő kell jöjjön a funkció. Ott a magyar nyelvet választod. Ekkor már magyarul kell feliratozzon a rendszer.
    a link : https://www.youtube.com/watch?v=g_nIfravxPo
    Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 szept. 20, 21:56.

Leave a comment:

• horex
    replied
    szépcipőben hogy megy majd a váltás
    Mit mondjak, jobban megy, viszont
    úgy érzem túl nagy a holtjáték az 1-2 között. Úgy gondolom ez kopás lehet, ma is rángattam rendesen hogy kettesbe rakjam, végül marad a cipősarokkal felhúzás. Aki nagyon vágja az S51 négyes váltóját, mit tanácsol, mit kellene kicserélni? Sok apró holtjáték sokra megy.
    Van egy kis holtjátéka a váltókarnak, de akkor még nem váltana, aztán jön a nagyobb holtjáték, érzem hogy 1 vagy 2-be váltana és hozzá jön a valós váltás mozgása
    Remélem érthető az irásom
    S50-et már szedtem darabokra és raktam össze, de 51es váltót csak videon és képen láttam
    Elképzelésem van, de gyakorlatom nincs ebben. Arra is emlékszem valahonnan hogy a váltókat valamiféle rugójának a felrakásáhóz spec.kulcs/szerszám kell
    A fő gond az hogy jármű nélkül nem tudok élni és ha szétszedem de nem tudom összerakni, ott vagyok meglőve
    Alkatrészt is előre kellene vennem, de mit...??

Az itteni motorosbolt átvesz javitásra f.tengelyt, hengert stb de az nem menne hogy a blokkot kiszedem és odaadom neki javitsa meg, aztán hetekig "javitja"
    /Esztergályosnál 3 hete van alkatrészem és megsértődött amikor érdeklődtem/
    Teszem az egészhez, a 3-4 sebességet tökéletesen veszi pöccre
    Lehet ebben az esetben egyáltalán kopás a váltó mechanikájában?
    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 20, 17:13.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X