Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson
Collapse
X
-
ha jol tudom....már csak ovatosan....schwalbiban volt rokkantaknak keziváltos. az a csavargatos fajta....shul,riga,komár. az esetleg megoldás. Vespa megoldotta negy sebisben is,
- 1 like
-
Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem lenne jó, ha egy combnyak-törés "oldaná" meg a problémád.
Mondtam, nem mondtam? Mindegy is elmondom mit tettem, lehet vihogni
Napozó laticelböl levágtam 2-2 jódarabot, egyik végénél ragtapasszal összefogtam és ráakasztom az alsónadrágom gumijára ami így megtartja. Jobb mint a kevlár
Érzem hogy pótmegoldás, inkább nem kellene motorozni. Akkor viszont az mindennek a vége már
Hogy jót is irjak, illetékes hivatalból e-papír választ kaptam az autó ügyében
Megint lehet röhögni, nem merem elolvasni mert félek hogy elutasítottak, és már igencsak idegbeteg vagyok
- 1 like
Leave a comment:
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseakkor oke a balhe.
Van egy nagyon passzos régi utcai cipőm, de nincs benne fűző és lyukak sincsenek hanem odavarrt vászon fülecskékbe kellett eredetileg fűzni.
Elvittem a cipészhez hogy szegecseljen bele lyikakat.
Zárva, ebédidő. 10 perc és pontosan jött egy Schwalbéval S51 blokkos
Kipróbáltam hogy menne a váltás csak úgy álló helyzetben
Sajna nem megy, nem tudom annyira hátra rakni a lábfejemet hogy a hátsó taposóval váltsak egyesbe, a sarkamat sem
Ma különben is nagyon fáj a combnyakam, de az már az öregségtöl
Szoval nem lesz Schwalbe váltókar. Meglátom szépcipőben hogy megy majd a váltás
Leave a comment:
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNa ehhez se egy egy ember kellett hanem az osszefogás..
- 4 likes
Leave a comment:
-
Ebben az a jo,hogy kozben tanul az ember. Kicsi kulonbseg nagy jelentoseggel, Simson kr 51/2 váltokarra van szukseg....s akkor oke a balhe.Na ehhez se egy egy ember kellett hanem az osszefogás.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Ja....kozben en is okosodtam. Van ket schwalbe tipus...ezert van ket azonos váltokar kulombozo tengelymeretre. Ráprobáltam lotyog, Bocs,az akadt a kezembe, Most legalább en is tudom.
Leave a comment:
-
Megnéztem én is, a kis eltérés megvan. S50-nél 20X30X7 S51-nél 22X35X7. S51-nél amúgy érdekes ez a méret, mert ha nem figyel az ember rá, hogy a főtengelyhez vitonos szimmeringet kérjen a boltban könnyen összekeverhető a bal oldali főtengely szimmeringgel, mert az egyetlen különbség a kettő között a belső átmérő, ami szintén 2 mm.
- 5 likes
Leave a comment:
-
Kepen nem láthato kulonbseg,,,ezert meg kell nezni a szimmeringmereteket...hopp azok meg egyformák.
Leave a comment:
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszi! Mi a különbség az 50-es vagy 51-hez való kar között?
- 1 like
Leave a comment:
-
Sz erintem semmi kulonbseg,en a turbos blokk váltokarját probáltam az uj blokkra, nem tudok számokat se irni ....ja...otvenegyes blokkra. A válzokart ugy állisdd,hogy aláferjen a cipo. Konnyu,mert nem akadályoz a lábtarto lemez. A burkoltnál bonyolultabb lenne.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefelszerelheto a váltokar
https://www.vatera.hu/simson-schwalb...131667074.html
https://www.vatera.hu/simson-schwalb...260363588.html
Én nem látok különbséget
Lehet hogy cipőt is kellene cserélnem
48-as kell, vettem is anno 2 párat munkaruházatiban és acélkaplis bunkó az orra. Gondolom ezért is nem fér rendesen a váltókar alá /vezettem ezzel korábban is gond nélkül/
Nézegettem sportcipőket. Meg vannak zavarodva, jellemző ár 25-60ezer. Találtam olcsóbbat is, meglátom veszek-e vagy nem
Bajom van már mindennel, csak nem vallom be hogy öregség az oka
Valahogy majdcsak lesz!
- 3 likes
Leave a comment:
-
Megtnnneztem felszerelheto a váltokar. Remelem azzal kozlekedesre alkalmassá tudod tenni simsont,
- 1 like
Leave a comment:
-
Holnap leprobálom,de szerintem cserelheto. Rengeteg alkatreszem volt,de elvitettem,kidobáltam ...most kuldhetnek,de sajnos csak annyi van amennyi kell (vagy annyi se)
Leave a comment:
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseha swalbi kar van felszerelve
Mindez nem érdekes, ha könnyebbé teszi a használatot
Kedden majd benézek a motorosboltba és ha van neki odapróbálgatom hogy stimmel
- 2 likes
Leave a comment:
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseha swalbi kar van felszerelve
Amúgy a Schwalbe váltókarja stimmelne az S51-re, tengely átmérő, nem akad a berugótengelybe, lábtartóba?
A Horex váltókarja hasonló,sőt az a jobboldalon van, nem is tudtam egyesbe tenni, illetve visszaváltani
Napokkal ezelött motoroztam mert majrézok. Akkor úgy váltottam felfelé hogy a cipőm sarkát akasztottam a váltókarba és húztam
Áh, nem jó nekem már semmi. Minek motorzol, mondja a barátnőm, sétálj le gyalog
Vazze, mintha nem tudná a bajaimat, vagy nem ismerne. Több tíz év alatt egyszer metróztam, és pár hete Kistarcsa-Uzsoki kórház tömegközlekedéssel oda-vissza. Szörnyű voltUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 szept. 09, 12:34.
- 3 likes
Leave a comment:
Leave a comment: