talán
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson
Collapse
X
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy unatkozó emberkemátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseunatkozó emberke
Töltést persze mértem, semmi
Arra gondoltam, hogy az EWR-ben a graetz egyik diódája zárlatos lett, átvezet. Ezen keresztzül le tud testelődni az akksi + vége, mondjuk a töltőtekercsen
S51 12V
- 3 likes
Leave a comment:
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGyújtásnak ugye semmi köze az akksi töltéshez, hacsak nem....
- 1 like
Leave a comment:
-
Nehogy gond nélkül legyek megint!
Elugrottam volna a boltba, autó akksija lemerült, Rajt hagytam a világitást és a visszajelző nem működik. Kis töltőm van, mindjárt ráakasztottam, 2.5A-t tölt
Jó idő, kitoltam a Simsont S51 12V, világitás index ellenőrzés. Index/duda nincs. Mindegy, elintéztem amit kellett
Mérem az akksit alig 2V , ha ráteszem a gyújtást akkor 1.6-1.7-re leesik
Az előszobában állva a gyújtás mindig rajt volt hogy a kulcs el ne vesszen, néha még viccböl indexeltem is vele. Mélyében még nem méricskéltem
Gyújtásnak ugye semmi köze az akksi töltéshez, hacsak nem....
Mikor hacsak nem??Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2022 febr. 18, 13:32.
Leave a comment:
-
trainmodeller eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseS51-eshez olyan alkatrész ábra
- 3 likes
Leave a comment:
-
trainmodeller eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseS51
- 1 like
Leave a comment:
-
Sziasztok,
S51-eshez olyan alkatrész ábra, ami a topic elején van a Schwalbe-hoz, elérhető? A neten csak nagyon rossz minőségűeket találtam. Köszi.
- 1 like
Leave a comment:
-
Nehogymár gond nélkül legyek
Elugrottam ma a boltba és ahogy húzom a teljes gázt 4-ben, hörög, erőlködik, más sebességben kipörög, igaz akkor kevésbé húzom
Idáig egy rúgásra indult hidegen melegen. Nem engedhetem meg magamnak hogy toljam hazáig, mert nem bírnám inkább az árok...Ugyis külön légtorna fel és leszállnom róla
Akármi lehet! Veszek egy új gyertyát, mert volt már hasonló tünetem valamikor régen, aztán karbi pucolás, a szűrő ellenére. Nekem minden járművemen hasonló "többértelmű" hibám volt
Leave a comment:
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea sárgára küldeni egy szaggatott jelet.
Azért kipróbálom ahogy mondod, csak a "krossz" merevitőt le kell vennem mert így nyűgösen férek a trafóhoz
Ha impulzusra észhez tér örülünk
- 1 like
Leave a comment:
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGörbitettem egy keskeny laposvasat a blokk aljára, 3db. M6 csavar rögziti ahol a lendkerék forog. Nyúlvány kiáll, bilincs fogja a könyököt. Nem tud a blokkhoz képest mozogni
Ha "logika" szerint a sárga az impulzus a megszakitótol, fekete test, zöld a pozitiv, akkor semmi
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2021 nov. 03, 21:29.
Leave a comment:
-
Ha már idáig eljutottunk, ki ért az elektronikus ford.szám mérőkhöz?
Ezt a motorral kaptam jó tíz éve és nem raktam fel, gondoltam namajdmost
Ha fekete a test és sárga a pozitiv akkor az első 2 led kigyullad és annyi
Ha "logika" szerint a sárga az impulzus a megszakitótol, fekete test, zöld a pozitiv, akkor semmi
Az is egy művészet volt kiépiteni a gumitokbol, mert hornyokban volt a számlap és elötte az öveg
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselegalább egy fotót
Ülésvas tartó és "krossz" merevitő rozsdamentes! Szintén rozsdamentes a hengerfejen a légterelő. Saját kétkezi munka volt, sok-sok évvel ezelött
A merevitőt vcsak érdekességképpen tettem fel, mert adott estben se a trafó/kondihoz sem a porlasztóhoz nem lehet hozzáférni. Le is szerelem hamarosan
Harmadik képen:
a Simson kipufogó könyök a legtöbb esetben lelezul, vagy töri is a menetes csonkot, mert a dob eléggé leng ide-oda
Görbitettem egy keskeny laposvasat a blokk aljára, 3db. M6 csavar rögziti ahol a lendkerék forog. Nyúlvány kiáll, bilincs fogja a könyököt. Nem tud a blokkhoz képest mozogni
- 4 likes
Leave a comment:
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor marad minden ahogy volt, illetve felrakom a ford.szám mérőt , tokba a km. órát és a "krossz" váz merevitőt
Köszönöm!
- 5 likes
Leave a comment:
-
dvtamas58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA 14,4 V az a határfeszültség, ami fölé nem célszerű tartósan menni
Max 13.4V a töltőfeszültség és 0.3A fölé alig ment, rendesen húzva a gázt az udvaron
Akkor marad minden ahogy volt, illetve felrakom a ford.szám mérőt , tokba a km. órát és a "krossz" váz merevitőt
Köszönöm!
- 3 likes
Leave a comment:
-
dvtamas58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése14,4 V az a határfeszültség,
a mért 13.3V-ot a fene sem tudja milyen fordulatszámon mértem. Motor az előszobában és "jól megpörgettem"
Az egész téma arra hegyeződött ki nálam, hogy egy szinte nem használt akksi, legyen "csepptöltésen"
Adott esetben kb 5-8km-t megyek vele
Nem az én napom van ma, de megmérem majd az értékeket az udvaron
- 1 like
Leave a comment:
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNe izéjjetek má'
Próbálom a legegyszerűbben leírni:
Állandó feszültségű töltés esetén az akkumulátor töltöttségével arányosan csökken a töltőáram.
A 14,4 V az a határfeszültség, ami fölé nem célszerű tartósan menni, mert az intezív gázképződés roncsolhatja a cella rácsszerkezetét....
Szemléltetésül itt a töltési jelleggörbe állandó feszültségű töltés , feltöltött és lemerült akku esetén: a feltöltöttnél leesik a töltőáram, lemerült akku esetén először megnő, majd a töltöttség függvényében csökkenni kezd.
A motorodon mért 13,3 V eleve egy nagyon kíméletes töltést valósít meg.
Üdv D Tamás
1 kép
- 5 likes
Leave a comment:
Leave a comment: