Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tünde 175/80 R felújítás, alkatrészbeszerzés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Tünde 175/80 R felújítás, alkatrészbeszerzés

    Segítséget kérnék veterános társaimtól!
    Nemrég vettem egy zöld-vaj színű Tünde robogót hiányos állapotban. Terveim szerint felújítanám, de nem találok hozzá alkatrészt.
    Segítséget szeretnék kérni az alkatrészek pótlásában!
    Remélem lesz aki tud segíteni.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    Utoljára szerkesztve a következő által: régi motoros; 2011 jún. 27, 14:50.

    #2
    Nem lesz könnyű, tudomásom szerint mindössze 2500 darab készült belőle. Nekem is fájt rá a fogam, de le kellet mondanom róla. A börzéken se nagyon láttam hozzá alkatrészt.

    Komment


      #3
      Én is már 2 hónapja járom a börzéket de még nem találtam hozzá használható alkatrészt. Szerettem volna restaurálni, de ha nem tudom pótolni a hiányzó alkatrészeket akkor kénytelen leszek megválni tőle. (legnagyobb bánatomra)

      Komment


        #4
        Kedves Régi Motoros!

        Nem tudom,hogy a ..tera.hu-nevű hirdetési oldalt ismered e,de ott én rákerestem a Tünde szóra a járművek,veteran rovatban és négy találatot dobott ki hirtelen.Mind a négy Tünde alkatrész volt a tank,szívótorok,ülés és egy fényváltó kapcsoló.Más alkalmakkor is láttam ott alkatrészeket a motorodhoz,igaz az árak az égben járnak,de nem kell okvetlen minden irreális árat elfogadni,ill.licitálni rá.Hidd el,ha elég elszánt vagy előbb-utóbb össze tudod szedni a hiányzó alkatrészeket,ugyanis a legtöbb eladó tudja,hogy hiánycikket árul,de szerintem túl sok kereslet nincs rá,így kénytelenek kevesebb pénzért is eladni.
        Jómagam egy Moszkva K55-höz gyűjtöm az alkatrészeket,immár két esztendeje,ami azért nem olyan ritka mint a Tünde és meg kell mondjam szerfelett nehéz találni valami használhatót,de nem adom fel,-biztosan össze fog jönni.A veteránozáshoz jókora állhatatosság,kitartás szükséges a szakértelem felett és természetesen,mint a háborúhoz,-pénz,pénz és pénz.Gondolom az utóbbiból nem annyira bővelkedünk,de kellő akarattal sikerülni fog amit a fejben elhatározol.
        Átolvasván jelen levelemet ez egy ..tera reklámnak is tűnhet,de nem én vagyok a ...rekt,vagy a ...fi ..aki,igaz regisztrált vagyok,de csak mint vásárló. Soha se add fel!

        Üdvözlettel:Che
        barna, apacsavo és joshbono kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Köszönöm a segítséget kedves Che, ismerem ezt az oldalt és sajnos pont ezek az alkatrészek jók a motoron. Én is már átnéztem már az összes oldalt, ahol alkatrészt találhatnék, de eddig eredménytelenül. Ahogy fogalmaztál, anyagiakban nem nagyon bővelkeded. Rengeteg olyan emernél jártam aki foglalkozott Tündével és mindenki ugyanazt mondja: pont tavaly adtam el/ajándékoztam oda egy embernek. Köszönöm a bíztatást, még nem adom fel. (Csak az bánt hogy még nem tudtam menni vele)

          Komment


            #6
            Kedves Régimotoros!

            Nem reklámképp írom,de a vaterán,most elég sok Tünde alkatrészt árul valaki.Minden érdek nélkül írom,nem én vagyok az eladó.Sajnos minden nap meg kell néznem a nevezett oldalt,mert a Moszkva K55-höz az alkatrészek forrása,már egy jó ideje eldugult,illetve csepegni sem akar és lapozgatás közben láttam.A rossz hír az,hogy olyan típusú az eladó,aki még egy benzincsapot is szétkap és csavaronként árulja.Az előbbi gondolatom,természetesen,csak képletes,mindenki úgy árul,ahogy akar.

            Üdvözlettel:Che
            Tequila, sricsi70 és 3 további látogató kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Kedves Che!

              Köszönöm a segítséget és hogy megemlítette nekem ezt a hirdetést, de jelen pillanatban sajnos pénzhiány miatt kényszerpihenőre van ítélve a Tünde felújítása és úgy néz ki, hogy egy ideig még ott is marad. A Moszkva K55-höz pedig sok sikert kívánok.

              Üdvözlettel:Régimotoros
              apacsavo és Che kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                Kedves Régi motoros!

                Sajnálom,hogy anyagiak miatt jegelni kell a Tünde felújítását,de hidd el vagyunk ezzel sokan.Köszönöm a jókívánságot a K55-öt illetően,-remélem előbb-utóbb összejön.Sajnos én sem birtoklok sok aranyat és százszor meg kell gondolnom mire váltom,de ez egyáltalán nem aggaszt.Volt valaha egy idős szomszédasszonyunk,-akinek az volt a mondása,-"ahol a szükség,ott a segítség" és ez már többször beigazolódott.Sajnos Erzsike néni nincs már közöttünk,de azért a mondása,sokszor az eszembe jut és így Ő is.

                Mint említettem,nekem nagyon sokszor ott kell lenni a ..terán,bár már nagyon unom,végig nézegetni a sok "értéket",-sokszor elemeire bontott motorok és azok részei,egy eladótól,-oldalakon és hónapokon át,de össze szeretném szedni a hiányzó alkatrészeket a K55-höz.A hirdetések nézegetése közben eszembe jutnak a fórum tagok,ki ezt,ki azt keres,és ezért írtam a Tündéről is és fogok is még,ha látok alkatrész hirdetést.

                Jelenleg,valaki 250 es Simsonhoz,pakolt fel elég sok mindent és emlékszem,valaki nagyon kereste,ehhez a típushoz az alkatrészeket,de hirtelen nem találom a fórumon ki volt az.Remélem,ha esetleg olvassa jelen hozzászólásomat,-utána néz.A Simson alkatrészek,valahol, az utolsó háromnegyedben találhatók!

                Végezetül,kedves Régi motoros,-javasolom tegezz vissza,-hiszen kortársak vagyunk!

                Üdvözlettel:Che
                sepy, és 4 további látogató kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  Kedves Che!

                  Köszönöm az információkat a Tünde hirdetésekkel kapcsolatban, mert még nem tettem le a restaurálsáról, csak lassan haladok.Ha esetleg én is hallok K-55 alkatrészről, vagy esetleg motorról, akkor értesítem. Tudom, azt írta tegezzem vissza, de nem hinném, hogy kortársak vagyunk ugyanis én 16 éves vagyok.

                  Üdvözlettel:régi motoros

                  Komment


                    #10
                    Kedves Régi Motoros!

                    Jól estek soraid és nagyon köszönöm,hogy gondolsz rám a K55-öt illetően,de komplett motort semmi esetre sem szeretnék,már vásárolni,mert sajnos már így is a fődarabokból kettő is van (váz,motor),és ebből a típusból egy is elég.Valójában én ezt a K55-öt ajándékba kaptam,kb.,olyan idős koromban mint most te vagy.A motor szét volt szedve,mert ez nem egy népszerű járgány volt akkoriban,talicskán toltam haza és olyan szándékom volt vele,hogy terepmotort fabrikálok belőle.

                    Mint minden fiatal akkoriban,nem sokra becsültem a Szovjet technikát,még akkor sem ha tudtam,hogy valójában ez a DKW RT 125-ös utángyártása,ugyanis háborús jóvátételként,a Szovjetek,a BMW,Zündapp és nem tudom még mik között, a DKW gyártását is magukévá tették.A motorja teljesen kész volt,nem is foglalkoztam vele,-úgy ahogy volt elajándékoztam.és a megmaradt vázba be lett pakolva egy 150-es Cz motor.Az elkészült öszvért,mint ifjú "titán",-azután,kukásra hajtottam és mivel rájöttem,hogy nem vagyok a legnagyobb talentum a motocrossban,hamvában pihent a házban hol itt,hol ott.Azután valakinek kellett a CZ motor,a tank és egyebek,a kerekekből kiskocsi készült,mert idő múltával megnősültem és építkezni kellett.

                    Azután jöttek egyéb modernebb motorok és a K55,egyre fogyott,-már meg is feledkeztem a maradványokról,melyek pihentek a padlás mélyén,-majd meghalt egy általam igen tisztelt,szakmáját illetően kovács mester és a temetésén,hosszú évek után,megláttam azt az embert,aki megajándékozott a K55-el.A temetés egyébként ,mint minden temetés,-számomra mint életet éltető,embernek,ronda pocsék volt.A pap sorolta a kovácsmester életútját,és megemlítette az Orosz hadifogságot és ekkor az én ajándékozóm olyan zokogásba fogott,ami engem nagyon megrázott,ugyanis kiderült ott és akkor,hogy együtt ették a hadifoglyok keserű kenyerét.Ahogy elnéztem azt az ősz hajú,munkában elgyötört arcú fejet,olyan lelkiismeret furdalásom támadt a K55 miatt,hogy elhatároztam,megpróbálom feltámasztani és elkezdtem mániákusan gyűjteni az alkatrészeket.

                    Ami a tegeződést illeti,te egy igen jól nevelt,komoly fiúnak tűnsz, a felnőttség küszöbén,igaz a korkülönbség közöttünk,48 év,-nem is olyan sok ám az.Gondold el,ha te 70 leszel,én meg 118,-akkor azt mondják ránk,-két szép,vagy csúnya öregember!Kortársak vagyunk e,vagy sem,-hát mi mások,ha reggel felkelsz t e is azt a napot látod,mint én,itt élünk ebben a csodálatos világban és neked is azon fecskék valamelyike fog csicseregni,mit-egy 16 hét múlva,ha majd visszatérnek Kenyából,mint nekem.A tisztelet nem korfüggő,hidd el nekem,azt tegezve is meg lehet adni,ha arra valaki érdemes!

                    Szeretném,ha többet írnál magadról!Nem jelenti ez azt,hogy "tárulkozz ki",de szeretném tudni,hogy tanulsz,dolgozol,merre élsz és mik az elképzeléseid a jövőt illetően.Az életet vedd komolyan,mert egyszeri és megismételhetetlen,-de éld!


                    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok!

                    Üdvözlettel:Che (Kotasz József )

                    Komment


                      #11
                      Kedves Che!

                      Ahogy írtad 16 évesen engem is a motocross érdekel, és 1-2 Jawa Mustang már a hobbim martalékává vált. A Tünde restaurálásán kívül legnagyobb álmom egy CZ krosszmotor, de egyelőre csak álom. Visszatérve a Jawákra, megfogadtam, hogy az "elesett" motorok emlékére megcsinálok egyet, de a motor alkatrészei már 2 éve állnak a polcon.

                      Soraidból ítélve már többet elfelejtettél, mint amennyit én valaha is tudni fogok. A K55-höz pedig sok sikert kívánok, és remélem minnél hamarabb meglesznek a hiányzó alkatrészek és elkészül a motor.

                      Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok!

                      Üdvözlettel:régi motoros
                      Utoljára szerkesztve a következő által: régi motoros; 2011 dec. 24, 13:41.

                      Komment


                        #12
                        Nincs valakinek képe arról hogy a kalapácslakk szinezetű tündék hogyan voltak fényezve, mert sehol nem találok képekt ezekről. Kevés újkori dokumentummal rendelkezem erről a tipusról, és egyikben sincs benne, meg a google-n sem találok semmi hasznosat.

                        Komment


                          #13
                          Kaptam egy Tünde blokkot. Átforog. Egyenlőre csak nézegetem...

                          Komment


                            #14
                            Kedves Darkside!

                            Sajnos képet még én sem láttam és nem is nagyon tudok információt a fényezésekről, de amint tudom, megkérdezem az ismerőseim, akiknek van Tündéje. Ha az én Tündémnek meglenne a burkolata, akkor lefényképezném, de sajna ez a legfőbb hiánya.

                            U.i.: Ha jól sejtem, akkor te tettél fel videót a Tündédről a s....motor.hu honlapra, ami ugyan még nincs kész, de így is nagyon gyönyörű.

                            Üdvözlettel: régi motoros




                            Kedves Gabó_Racing!

                            Esetleg ha tudnál feltenni néhány képet a blokkról, azt megköszönném és ha publikos?, akkor a motorszámot leírnád.

                            Üdvözlettel: régi motoros

                            Komment


                              #15
                              Igen én tettem föl a videókat, mert nem nagyon találni hasonlókat sem. Majd készítek képeket a blokkról, mire lennél esetleg kíváncsi?
                              Remélem neked is összejön a lemez rá, csak ahogy nézegettem a lemezárakat az aránylag jó állapotú sem olcsó.
                              Számot nem titkolom R80 0/11 070

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X