szerintem ez a célszerszám egy darab lemezzel vagy akár a csavarhúzó végével is helyettesíthető. Annyi a szerepe, hogy a borda ne tudja megvezetni a szíjat.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kispolski(és más Fiatok) hibái és javításuk
Collapse
X
-
Úgy illik, hogy leírjam: a szíjcserék sikerültek, de célszerszámra nem volt szükség. Mindkét szíjnál van láncfeszítő. A hidraulika szivattyúé a legprimitívebb hosszú nyomócsavaros (kb. M8x160 hatlapfejű tövigmenetes), a generátoré pedig a Ladából jól ismert, de gumiszilentes. A lényeg, hogy nem kerestek rajtam a szervizesek.
- - - Updated - - -
Nem offolok tovább az Albeával. Szigorúan kispolskis kérdés:
Feltűnt, hogy a hátsó rugós motortartóbak helyett eredetileg az 500-asban ilyen felfüggesztés volt:
Van-e valakinek tapasztalata, hogy ez mennyivel volt másabb? Miért cserélték le a mostanira, ami úgy engedi keresztbefordulni a motort, ahogy nem szégyelli? Ártott esetleg a ksztninak, vagy másnak?
Nekem egy kicsit elegem van abból, hogy egy gyújtáskimaradás, vagy egy ráfutásos indítás esetén akkorát koppan, hogy majdnem átfordul. Szívesen tennék hátra ilyet, vagy ehhez hasonlót. Esetleg aki csinált már ilyen átalakítást akár skicc-szinten megoszthatná.
Előre is köszi a válaszokat.
Komment
-
akkorát koppan, hogy majdnem átfordul."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Kedves Zsolti!
Úgy gondolom nem okvetlen fontos lecserélni a hátsó motorfelfüggesztést,csak ki kell kötni a motort,egy mind a két végén sielenttel ellátott rudazattal.A 850 FIAt Sport Coupénál már alkalmazták ezt a megoldást.
Most nincs rá módom és időm,hogy mélyebben belemerüljek,de ha erre jársz,tudok mintát mutatni és nagy valószínűséggel tudok sielenteket is adni.
Üdvözlettel:Che
- 4 likes
Komment
-
Kedves Zsolti!
A teljesség kedvéért ilyen motorkitámasztóra gondoltam,mint ami a mellékelt kép bal alsó részén látható.
Nem fontos pontosan ilyenre csinálni,csak az ötletet felhasználva,hasonló funkciójút szerkeszteni.A FIAT 850 Sport Coupéban jól működik,ezért merem ajánlani.Az anyagok kikerülnek szinte a ház körül elfekvő alkatrészekből,de amennyiben nálatok nem,-nálam biztos,-egy pár darabra.
Üdvözlettel:Che
Komment
-
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, aki hozzászólt! Ez a 850-es coupe megoldás nagyon klassz. Kutakodtam a témát illetően. Ott se mindegyikbe rakták. Mondanom sem kell, hogy túrom az otthoni lomost. Tutira vannak olyan "jó lesz valamire kategóriás" szilentjeim, ami ide passzolnak. Lemez, köracél is akad.
Most a műszaki vizsgára készülök vele. Sajnos elég nehéz olyan szervizt találni, ahova reggel beviszem, délutánra kész. Két helyről már kosarat kaptam.
Józsi, fátadtságodat ezúton is köszönöm. Különös tekintettel válaszaid időpontjaira. Irénkének mielőbbi gyógyulást!Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2016 okt. 19, 05:47.
- 2 likes
Komment
Komment