Közlemény

Collapse
No announcement yet.

D Csepel benzincsap

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    D Csepel benzincsap

    Sziasztok!
    Tudja valaki,hogy tologatós benzincsapba milyen tömítés való? Parafa?
    Lehet ilyet kapni, vagy esetleg gumigyűrűvel helyettesítik?

    GabóClick image for larger version

Name:	000_7799.JPG
Views:	1
Size:	119.7 KB
ID:	153802Click image for larger version

Name:	000_7800.JPG
Views:	1
Size:	116.0 KB
ID:	153803

    #2
    Üdv.Elvileg gumi tömités való bele,a parafát szétszedné a retesz szerintem.De ez az én véleményem.Hogy kapnál-e boltban hozzá valót,nem tudom,(attól is függ,az eladó mennyire kötekedős,ismerek ilyent)viszont volna egy esetleges mentőötletem:GÉPBONTÓ KFT.2040.Abony.Veterán motor alkatrészeket árulnak,tulajdonképpen veterán motor bontó.Hátha találsz ilyen vagy hasonló csapot.Matyi voltam.Sok szerencsét.Találtam elérhetőséget.jarmupoint.hu,06/30/4483078
    Utoljára szerkesztve a következő által: matyi; 2012 jan. 31, 10:59.

    Komment


      #3
      Szia! Én úgy tudom, hogy gumigyűrűvel voltak szerelve, vagyis az én motoromba az volt!Személy szerint én nem vásároltam, hanem saját magam készítettem el a bele való tömítést.

      Komment


        #4
        Szervusztok!

        Nem akartam új témát indítani,a Csepelek tanksapka tömítését illetően,ezért "besuvasztom",a mondandómat ide,elvégre a tanksapka is a benzinnel kapcsolatos.

        Tegnap olajat cseréltünk a szomszéd Renault Cliojában (benzines).A lecserélt olajszűrőt,szokásomhoz hűen elhoztam,mert az ilyen eldobni való szűrők belseje nagyon jó kis rugót,esetenként rugókat rejteget,melyeket szétszedés után elteszek,a "minden esetre" rugógyűjteménybe,-hátha még jó lesz valahova,vagy valakinek pont ilyenre lenne szüksége.Első lépésként kipattintottam,azt a téglalap szelvényű gumi alátétet,mely a motorblokk és a szűrő közti tömítés funkcióját látja el és törölgetése közben,úgy szemre,eszembe ötlött,hogy nem e lenne alkalmas a gumialátét,a Csepel tanksapkájának tömítésére.Bele próbáltam a tanksapkába,és csodák-csodája pontosan illeszkedett és rögzült,feltekertem a tankra,többször is és úgy tűnik jól zár.Igaz "szárazon próbálgattam és majd csak a használat döntheti el,mennyire bírja a benzint,de úgy vélem,ha a forró motorolajjal való érintkezést,ha bírta,megfelelő lehet ide is.

        A fentieket azért osztom meg veletek,mert mint látjátok,néha az eldobós dolgokból is lehet még valami hasznosat csinálni.

        A szűrő leírása:SCT Gemany SM 127 OIL FILTER

        Üdvözlettel:Che
        Tequila, taluga és 6 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Sikerült szereznem egy érdekes D csepel tankot. A beöntő nyílása lényegesen kisebb mint a mostani gépemen, alig 4 cm és a szokásos szűrő sem fér el benne. Gyári nem hekkelt. ?ég az eredeti gyári festék volt rajta amit most szedek le. A teljes felületén szinte lerobbanthatatlan gitt, alapozó, és nitróval oldható fekete festék van. a csíkozás fehér színű. A jól tapadó gittet tervezem egy átcsiszolás után fennhagyni és erre meg a fémtiszta felületre fújom fel majd az új gitt réteget. Látszik hogy a rétegrendben a fémre először a gittet rakták és utána az alapozót. Ti mit csinálnátok? szedjem le fémtisztára és utána alapozó gitt festék? Van egy érdekes epokitt szerű valami az alján azt nem bántottam szerintem valaha lyukas volt és azzal oldották meg.
          Attached Files
          Titus és mátéapu kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            valószinüleg,csepel tankod,van nincs rajta térdpárna ijenek voltak az első 125-ös gépeken 49-51-körül ezek voltak a lemezvillások és az átmeneti elsőteleszkópos motorok.
            taluga, Titus és 2 további látogató kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

            Komment


              #7
              mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              és az átmeneti elsőteleszkópos motorok.
              Van /50 esem, annak gumis a tank oldala...bondhat bárki bármit, nagyapám volt az első tulaj, és így vette.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

              Komment


                #8
                Talán nem késő még, de ha jól látszik az eredeti csíkozás netán csepel felirat(ha nem matrica van rajta)azt hasznos lenne fényképekkel megörökíteni az utókornak mielőtt lecsiszolod/lemaratod. Akár nekünk is megmutathatod. A 125/49-es Csepelek tankjának legfőbb jellemzője a kisebb méretű betöltőnyíláson kívül az elülső felfogatófülek elhelyezkedése. Az elöl teleszkópos Csepelek esetén ezek lejjebb vannak, mint a lemezvillás 125-ösönél. Ha van egy teleszkópos tankod összehasonlítási alapként akkor könnyen kideríthető a tankod származása. Persze ezeket a füleket nem nehéz máshova hegeszteni, de az általában meglátszik hogy eredeti-e a hegesztés. Az újrafestéshez pedig annyit, hogy a régi gittet nem szükséges leszedni, pláne ha egy egészséges nem agyonhorpadt, szitára hasonlító tankról beszélünk.

                Komment


                  #9
                  A Csepel felirat is festett, nem matrica. Lefényképeztem de valamiért nem lehet mostanában képet feltölteni. Már írtam az admin-nak de nem válaszolt. Nem horpadt, nem szita, egy helyen volt lyukas még anno, az alján ahol a vázhoz hozzáérhet, de azt vmi epokitt szerű fehér anyaggal beragasztották a tanksapka is meg van, az viszont horpadt, de talán menthető. A felfogatások az eredeti helyén vannak. a Csíkozás fehér. Maga a festék egykomponensű nitróval simán lejön. Gumis tank felfogatásnak helyét nem látni egyáltalán, hacsak nem ragasztották! Amint lehet képet feltölteni, felrakom, Azóta szépen lecsiszoltam, majdnem 50%-ban meghagytam az eredeti hihetetlen jól tapadó kittet! A kisebb horpadásokat fogom hétvégén kihúzatni, aztán kittelés, filler, alapozó, és fújás. Nem kapkodok, tartalék alkatrésznek kell, vagy ha egyszer mégis összerakom a másik gépet

                  Komment


                    #10
                    Szervusztok!

                    Találtam a va..rán,egy két csonkos Orosz benzincsapot,hát-ha valakit érdekel.Megpróbálom a képet feltölteni róla,bár tegnap valamiért nem ment,ha nem sikerül,akkor leírom,a hirdetés adatait,csak akkor ki kell keresni,a sok "érték"közül.

                    Nem megy a képfeltöltés valamiért,ma sem,pedig a szokásos módon próbálom.Nem tudom mi a fene baja van velem a technikának.

                    A hirdetés leírása:

                    Hirdető:Garga Pritics (Bács_Kiskun Kunszentmiklós)

                    Aukció vége:2013.05.27. 15:23:01

                    A benzincsap állapota:új (a képen is újszerűnek tűnik)

                    A licit tegnap 2000,-Ft.-on állt,ma nem néztem meg,-a licitlépcső 200,-Ft.

                    Tudom nem Csepeles téma,de ide tettem be,mert hirtelen nem volt jobb ötletem.

                    Üdvözlettel:Che


                    Ismételten megpróbáltam feltölteni a képet,nem veszi a sebességet,valamiért nem sikerül,egyébként egy elmentett jpg..
                    Attached Files
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2013 máj. 22, 11:30. Oka: képfeltöltés próbálkozás

                    Komment


                      #11
                      Kösz szépen Che, jelenleg az általam felújított jól működik. De azért figyelni fogom jó tartalékot képezni, pláne az orosz motoralkatrészekből
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                      Komment


                        #12
                        A tanksapkája ha minden igaz alumíniumból van, nem egyszerű szépen kiegyengetni. Persze ez függ a horpadástól. Sok sikert a felújításához!
                        A képeket kíváncsian várom, a gumi nélküli üzemanyagtankok többféle csíkozással és felirattal léteztek.

                        Komment


                          #13
                          Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A tanksapkája ha minden igaz alumíniumból van,
                          Igen és benne van egy acél betét a békazárhoz amit ha ki tudnék műteni akkor szépen vissza egyengethetném a tanksapkát ami eléggé be van nyomódva. Már napok óta ázik a csavarlazítóban de még meg sem moccant. szerintem belesajtolták mert más rögzítést nem látok rajta.

                          Komment


                            #14
                            Nekem ugyan utángyártott tanksapkám van, de úgy emlékszem ott sem csavaros rögzítésű. Valószínű sajtolták az eredetit is.

                            Komment


                              #15
                              sziasztok, a galériámba feltöltöttem a régi kisbeöntős tank képeket.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X