1:25 ös keverékkel nyomom MOL Dynamic Sprint 2T olajjal (ezt most tesztelem, eddig Shell volt benne) Lehet hogy az 50-60 km/órát sokallja a gép?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Karburátor melegedés
Collapse
X
-
Amennyire tudom ez is teljesen ásványi erre én is figyelek, bár valahol olvastam hogy a félszintetikus lenne jó, de mivel öreg gép maradok az ásványinál. Arol 2T-t azért nem akartam, ez a következő fokozat.TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn csak is ásványi 2T keverek be,
MOL MOTO - I LOVE MY BIKE!
Komment
-
Jól látod, ez a probléma ennél a légszűrő típusnál szinte előidézhetetlen.Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselég kicsi az esélye annak, hogy ez lenne a baj,
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet egy kicsit szegényebb a keveréked, mint kellene.mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése1:25 ös keverékkel nyomom MOL Dynamic Sprint 2T olajjal
Itt inkább a benzin-levegő keverékre gondolt wsievers kolléga.
- 4 likes
Komment
-
Pont ezért emeltem a korábbiakban leírtak szerint még 1 fokozatot a súber tűn! Most már kap eleget!demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseItt inkább a benzin-levegő keverékre gondolt wsievers kolléga.
Komment
-
Nem érdemes külön fórumot indítani, de a többi Csepelesnek talán segítség lehet. Sokat teszteltem, hogy milyen beállítások mellet nem kell agyonrugdosnom indításkor a motort. Nos hidegen talán még könnyebben indul mint melegen, de erre talán van jó magyarázat. Szóval én a gázkart hagyom alapon, 1x a túlszívató tüskét lenyomom addig amíg a kifolyónyíláson ki nem jön egy pici nafta, a légszűrőt majdnem elzárom, és azután 1-3 erőteljes, lendületes lenyomás (nem rúgás) és indul.Rendszerint a második lenyomásra komolyan érezni a kompressziót (kicsit visszarúg) Melegen már más a helyzet, én ekkor semmilyen szivatót nem használok. 1-2 szer gyujtás nélkül feles gázkarnál lenyomom a berugókart, majd ráadom a gyújtást és ezután már pöccre indul. Persze pár másodperc után a légszűrőt teljesen kinyitom. Biztosan egyedi minden indítás, de hátha segít másoknak!
- 5 likes
Komment
-
Nem rossz a tömlő, de én nem hagynám a karbit kikötés nélkül, mert így szabadon rezeghet, ami egy porlasztónak sem tesz jót, hiszen úgy tervezték, hogy egy egységet alkot a motorral.mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemegoldás 1
A vízhűtés eme módja nagyon jó, mert figyelembe veszi a lassuláskori motorfék okozta túlmelegedést is. Hirtelen lassításkor plusz vizet juttat a karburátorra - rosszabb esetben bele - amivel így elkerülhető a felmelegedés.mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemegoldás 2
Komment
-
Sok öreg vasnak megvannak a maga hóbortjai, indítási technikája. Az én trophym csak és kizárólag úgy hajlandó indulni hidegen, ha ráhúzom a szivatót, gyújtás nélkül háromszor lenyomom a berugókart. Gyújtásra teszem, és gázadás nélkül gyönyörűen indul. Egyszer történt, hogy nem így tettem, egyből gyújtásra téve akartam indítani. Nos, aznap nem sikerült működésre bírni az öszvért!mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSokat teszteltem, hogy milyen beállítások mellet nem kell agyonrugdosnom indításkor a motort...
Másnap reggel viszont a bevált módszerrel simán indult újból...
- 5 likes
Komment
-
Ez ismerős, nekem is házsártos az öreglány!dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSok öreg vasnak megvannak a maga hóbortjai, indítási technikája.
- 3 likes
Komment
-
350-es Czetka indítása: Mindkét benzincsap kinyit, swimmelés addig, amig nem folyik az úszóházból a benzin, 2* megforgatni a berúgókarral a főtengelyt fél gáznál, majd gyujtást ráadni, és gáz nélkül indít...ha bármelyik eleme hiányzik/hibás a feladatsornak, akkor neki lehet készülni a repülőrajtnak...Hopp, hopp, hopp...dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSok öreg vasnak megvannak a maga hóbortjai
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 máj. 30, 19:45."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
Komment