Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekességek akár csepelhez is!
Collapse
X
-
Nahát, ezek tényleg eléggé érdekes képek. A gyertya tároló "doboz" nagyon praktikusnak tűnik.Remekül védi a tartalék gyertyát.Viszont a "tuning" gyertyát még én sem láttam, ha jól látom akkor menetes gyűrűvel lehetett bekötni. Ehhez hasonló érdekesség még az a fajta gyertya amivel be lehet állítani a keveréket, melynek felső része nem kerámia, hanem üveg, így bele lehet látni a motor hengerébe működés közben.Majd teszek fel képet róla.
- 1 like
-
a colorteszt "gyertya" valójában egy jó magyar találmány volt, csak akkor itthon nem kellett senkinek, és a találmányt Angliába vitték ki. Ott igen nagy sikert aratott, mert egyszerű volt beállítani vele a keverési arányt. Természetesen a 60-as évek technikáját figyelembe véve. Később itthon is kezdtek utána érdeklődni, aminek a vége- a jó magyar megoldások szerint,- hogy a licencet visszavásároltuk nem kis pénzért, és a MIRKÖZ, ha jól emlékszem - elkezdte gyártani. Ez csak egy apró adalék az akkori sikertörténetekhez.
- 3 likes
Komment
-
Volt már erről szó korábban - igaz nem "Csepelre kihegyezve" - itt: http://veteran.forum.hu/szerelesi-ke...eggyertya-692/
Komment
-
mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMindezt a 6V-os D Csepelemmel. Az összes kisebb teljesítményűt vagy a 6V-osokat mind kinyírta.
Komment
-
taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor nagyon „bivaly” az áramtermelésed!
- 2 likes
Komment
-
mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszakadó esőben 55-60 km/h
Ezért (is) szeretem én a Csepelt"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 2 likes
Komment
-
mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszakadó esőben
Komment
-
Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn nem szoktam esőben motorozniA boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
- 1 like
Komment
-
Én motorral járok melózni és reggel is meg hazafelé is elkapott az eső de rendesen. Nem volt esély megvárni a végét, úgyhogy hasítottam!!! De alaposan megsimogattam mikor leszálltam a kicsikémről! csak a slusszolástól féltem, vagy hogy be megy a víz a gyújtásba, de szerencsére nem! itthon jól letakarítottam!
- 4 likes
Komment
Komment