Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 350 638 blokk felújítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia, dkari!

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek (ha igen,mindenkitől elnézést kérek) de nem lehet, hogy a suber kotyog a karbiban? Ha a 638-on nem az van,akkor sorry. A 634-en az van.
    Igaz, nekem a Simsonon, de volt/van ilyen jelenség. Alapjáraton nem hallani, de fordulaton már igen....az is olyan kerregő, kelepelő hangot ad...

üdvözlettel....
    Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 júl. 06, 19:52.
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Hú basszus, én a felénél kimentem egy sörért, mert alig bírtam már a feszkót, úgy felment az adrenalin szintem...Rá kellett jönnöm, hogy én olyan nagypapásan vezetem a motoromat.

Zavar ez a zörgés? Miért nem veszel egy Pannóniát? Utána ez nem zavarna...

De komolyra fordítva, nekem is úgy tűnt, hogy simán berezonál valami, jó eséllyel akár a súber, ahogy előttem is írták...
      gesszti kedvelte ezt.

Komment

Zavar ez a zörgés? Miért nem veszel egy Pannóniát? Utána ez nem zavarna...
        Szerinted nincs ?

Sajna biztos hogy nem súber. Amúgy Dellorto van felszerelve. Saját tippem az hogy a dugó adja a hangot, ahogy átfordul a felső holtponton. Leginkább a vésőgéppel mikor betont vés az ember ahhoz hasonlít a hangja.
        mihu és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Sajna biztos hogy nem súber. Amúgy Dellorto van felszerelve. Saját tippem az hogy a dugó adja a hangot, ahogy átfordul a felső holtponton. Leginkább a vésőgéppel mikor betont vés az ember ahhoz hasonlít a hangja.
          Egy tipp volt a sok közül....sajna, nem jött be

Komment

Én javaslatom: vedd kisebbre az előgyújtást.Igaz az enyém kisebb / Sport cz/ de miután össze lett rakva én is rosszul emlékeztem és miután kisebbre vettem ki költözött a falusi kovács a blokkból.
            mihu és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Üdv!Sokféle hiba okozhatja a zörgést,segítségként egy párat felsorolhatok,bár így látatlanban nehéz.Azt írtad a henger felől hallod.A dugattyú csapszeg ha lazán illeszkedik,ennek a hidegen nem szabad összemennie.A csapszeget két enyhén kihajlított seeger gyűrű tartja,ezeknek a füleknek a dugattyú felé kell állniuk.A kosaras tűgörgő már újkorában is zörög.A tűgörgők két oldalán alátétek vannak,ezek be tudnak rágódni.A hibás gyújtás okozhatja,a megfelelő:2.7-3.2. Ha fém zavarszűrős pipád van,a benne lévő gumi ha lötyög a pipa zöröghet.A 638-nál a könyök tömítő felülete gömb szerű,ezt két csavaros tömszelence szorítja a hengerbe.Ha az alu karika vékony már,nem szorít rendesen ez is tud zörögni.Kb. ennyi jutott eszembe,remélem segít!Baráti üdv mihu!

- - - Updated - - -

Üdv!A digattyú tetején egy nyíl található ennek a kipufogó írányába(előre) kell mutatnia!
              OdinHEM, dkari és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv olvtársak!

A Jawa dugattyúin a méret és irány jelölésen kívül a jobb és a bal oldal is megjelölt a "L" és a "P" betűvel. A "P" a jobb,az "L" a bal oldalt jelenti (prava és leva)
                OdinHEM, emu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

jobb és a bal oldal is megjelölt a „L” és a „P” betűvel. A „P” a jobb,az „L” a bal oldalt jelenti
                  ...és ha valaki csehül áll az idegen nyelvekkel, akkor azt is nézheti, hogy a dugattyú ablakai egybe essenek a hengerek ablakaival.

...aki cserélt már fel dugót, az tuti ezzel fogja kezdeni. :-)
                  wsievers, St.Z.350 és emu kedvelte ezt.

Komment

A 638-as esetén ez nem helytálló,mert ablak nélküliek a dugattyúi.
                    mihu kedvelte ezt.

Komment

De nem egyforma a szoknya! Az egyik oldalról jobban alálátni...
                      prava és leva
                      Sose tudtam mit jelent ez a földönkívüliek nyelvén...gondoltam lehagyták az R betűről a szárat...

Rá kellett jönnöm, hogy én olyan nagypapásan vezetem a motoromat.
                      Mé nem veszel Jawát? Ez tud menni is, nemcsak zörög...
                      dkari, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers
                        Mé nem veszel Jawát? Ez tud menni is, nemcsak zörög...
                        Persze, aztán ha mindig csak elszáguldozok mellettük, akkor nincs idejük rácsodálkozni a gépemre...
                        Fergusson, mátéapu és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

A dugattyú szoknyája szimmetrikus,némi figyelmetlenséggel fordítva is be lehet szerelni,ez hivatott megakadályozni a helyes irányt jelző nyíl.Click image for larger version

Name:	jawa dugattyú.jpg
Views:	1
Size:	184.1 KB
ID:	144897 Az oldalt jelölő "p" betűn kívül fontos a méretosztályt jelölő " C" betű is. A ,B, C 0,01mm növekedést jelent betűnként. A négy méretosztályból adódóan 12 féle méret lehet.
                          Fergusson, mihu és dkari kedvelte ezt.

Komment

Üdv!Sokféle hiba okozhatja a zörgést,segítségként egy párat felsorolhatok,bár így látatlanban nehéz.Azt írtad a henger felől hallod.A dugattyú csapszeg ha lazán illeszkedik,ennek a hidegen nem szabad összemennie.A csapszeget két enyhén kihajlított seeger gyűrű tartja,ezeknek a füleknek a dugattyú felé kell állniuk.A kosaras tűgörgő már újkorában is zörög.A tűgörgők két oldalán alátétek vannak,ezek be tudnak rágódni.A hibás gyújtás okozhatja,a megfelelő:2.7-3.2. Ha fém zavarszűrős pipád van,a benne lévő gumi ha lötyög a pipa zöröghet.A 638-nál a könyök tömítő felülete gömb szerű,ezt két csavaros tömszelence szorítja a hengerbe.Ha az alu karika vékony már,nem szorít rendesen ez is tud zörögni.Kb. ennyi jutott eszembe,remélem segít!Baráti üdv mihu!

- - - Updated - - -

Üdv!A digattyú tetején egy nyíl található ennek a kipufogó írányába (előre) kell mutatnia!
                            Köszönöm a tippeket. Fejben próbálok mindent végig gondolni lévén nem vagyok otthon. De mivel a gondom nem újkeletű ezért ezekre fejből tudom a választ.

A csapszeg szorosan illeszkedik és csak a felmelegített dugóba ment bele. A tűgörgőm kosaras Prox. Az előgyújtás jelenleg 2,7 de volt már 2,5-ön is, a zaj ugyan az. A dugók biztosan jól vannak betéve. A gyertyapipa Ngk gumirozott szigeteléssel. A könyöknél plusz gyűrű van a henger és a könyök közé rakva, nem "lötyög".

Pont a múltkor mikor a gyújtás állítottam vettem észre mintha a dugattyú a felső holtponton átfordulva "klattyanna" egyet. De függőleges irányban nem tudtam kotyogást felfedezni. Lehet oldal illetve hossz irányban billenik meg a dugó?

Ha esetleg leveszem a hengert és megmérem a dugattyút az megadhatja a választ arra ha a hengerben "harangozik" a dugó?

- - - Updated - - -

Az oldalt jelölő „p” betűn kívül fontos a méretosztályt jelölő „C” betű is. A ,B, C 0,01mm növekedést jelent betűnként. A négy méretosztályból adódóan 12 féle méret lehet.
                            Na igen. De ez csak a gyári alkatrészekre igaz. Ha már újra van fúrva erre nem figyel senki.
                            Ha jól tudom a gyárban a kész hengerhez keresték a legmegfelelőbb dugattyút (?), újra fúrásnál pedig "elméletileg" a dugóhoz fúrnak.
                            Fergusson és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Az előgyújtás jelenleg 2,7 de volt már 2,5-ön is,
                              Csörgéscsökkentésre eltolt előgyújtás:egyik henger az alsó értékre a másik a felsőre.A 634.esnél bevált!a trabantnál javasolták az eltolt gyújtást.
                              dkari, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Csörgéscsökkentésre eltolt előgyújtás:egyik henger az alsó értékre a másik a felsőre.A 634.esnél bevált!a trabantnál javasolták az eltolt gyújtást.
                                Na ja! Ez a Vape egyik hátránya. Külön nem állitható a két henger.
                                emu és zahi kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X