sepy eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa CZ 175 type 450 váltó
Collapse
X
-
A mai nap folyamán voltam 4 üzletbe és interneten is rengeteget nézelődtem. Boltba nem kaptam és neten sem találtam 60 x 2-es dugattyú gyűrűt. Esetleg valakinek van, vagy valaki tudja hogy kinek van feleslegese? Vagy ötlet hogy még hol nézzem meg?Utoljára szerkesztve a következő által: Pepe; 2021 ápr. 02, 12:31.
Komment
-
Hát, ha tényleg csapágy gyűrűt kerestél...Pepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése60 x 2-es csapágy gyűrűt
Komment
-
Hoppá igen elírtam... Dugattyú gyűrűt kerestem boltba is meg neten is.Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát, ha tényleg csapágy gyűrűt kerestél...
Jankó51 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Eddig össze rakva a blokk amennyire csak lehetett, most már a dugattyú gyűrűkre várok illetve karburátor bakelit és tömitésre várok aztán mehet fel a henger és a henger fej is. Szóval mostani hosszú hétvége után remélem szerdán megkapom a csomagomat és akkor legkésőbb csütörtökön kiderül hogy akkor most jó lesz e vagy sem.
- 4 likes
Komment
-
Ha veszi a blokk a sebességet akkor idáig szép munkaPepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEddig össze rakva a blokk amennyire csak lehetett, most már a dugattyú gyűrűkre várok illetve karburátor bakelit és tömitésre várok aztán mehet fel a henger és a henger fej is. Szóval mostani hosszú hétvége után remélem szerdán megkapom a csomagomat és akkor legkésőbb csütörtökön kiderül hogy akkor most jó lesz e vagy sem.
60X2 gyűrű ha még kell: https://e-motorparts.addel.hu/43210-...1963812073-polPepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBoltba nem kaptam és neten sem találtam 60 x 2-es dugattyú gyűrűt. Esetleg valakinek van, vagy valaki tudja hogy kinek van feleslegese? Vagy ötlet hogy még hol nézzem meg?
Komment
-
Köszönöm. Eddig nem próbáltam mert ugye nincs össze rakva teljesen és így nem akarok vele váltani mert tudtommal nem tesz jót neki.
Illetve köszönöm a gyűrűket de fordulat motorkerékpár oldalon találtam. Igaz kicsit drágább de már meg rendeltem. Plusz tömités készletet is sikerült vennem onnan melléUtoljára szerkesztve a következő által: Pepe; 2021 ápr. 04, 07:30.
- 2 likes
Komment
-
Pedig én ki szoktam próbálni, ha rajta van már minden a blokkon a dugattyú-henger-hengerfej kivételével. Jobb ha ilyenkor derül ki ha nem vált. Ha kézzel forgatod a lánckereket vagy a főtengelyt meg lehet próbálni. Persze erőltetni nem szabad.Pepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEddig nem próbáltam mert ugye nincs össze rakva teljesen és így nem akarok vele váltani mert tudtommal nem tesz jót neki.Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2021 ápr. 05, 22:01.
- 5 likes
Komment
-
Én ilyen esetben kikapom a főtengelyt, és csak a blokkot rakom össze váltóstól, tömítés nélkül. A tengelyeket 0-ra hézagolom. Így ki lehet próbálni a váltót. Összerakás után a papírtömítés fogja adni a megfelelő hézagot, ha rendesen össze van rakva a blokk. Jawánál-Czetkánál fontos a váltóalaplap csavarjainak lebiztosítása. Ha még nem volt, a karmoskapcsoló rugóit felcserélem egymással( újat nem veszek, mivel az új utángyártott hosszabb, mint a gyári, és le kell belőle vágni)."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
Most már ennek késő. De a rugó csere az lehet megvolt mert ki lett véve és mivel láttam ugyan olyan hosszú így nem foglalkoztam azzal hogy melyik honnan jött ki. A váltó reteszelő csavarja meg rendesen be lettek fogatva. Holnap jönnek meg a dugattyú gyűrűk henger és karburátorra a tömités. Szóval holnap remélhetőleg próba nap. Attól függ mikor jön a futár!wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn ilyen esetben kikapom a főtengelyt, és csak a blokkot rakom össze váltóstól, tömítés nélkül. A tengelyeket 0-ra hézagolom. Így ki lehet próbálni a váltót. Összerakás után a papírtömítés fogja adni a megfelelő hézagot, ha rendesen össze van rakva a blokk. Jawánál-Czetkánál fontos a váltóalaplap csavarjainak lebiztosítása. Ha még nem volt, a karmoskapcsoló rugóit felcserélem egymással( újat nem veszek, mivel az új utángyártott hosszabb, mint a gyári, és le kell belőle vágni).
Komment
-
Én ezzel csináltam (gyenge kivitel, de működöttPepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKi hogyan szokta megoldani a henger vissza rakását
) a kerülete nyilván vmivel kisebb, mint a dugó kerülete. Nagyon fontos, hogy a hengert úgy forgasd el (a rácsúsztatás előtt), hogy a gyűrű-végek ne akadhassanak el egyik nyílásban sem. A pannóniás könyv úgy emlékszem 30 foknyi elforgatást ír, de talán jobb a 180 fok. Elforgatás ügyben inkább várd meg egy profi véleményét.
- 2 likes
Komment
-
Rendben. Köszi ez nem is egy rossz el gondolás. Mi is valami hasonlóra gondoltunk. Csak őszintén nem gondoltam volna hogy ennyire fog minket szivatni 3 gyűrű...Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn ezzel csináltam (gyenge kivitel, de működött
) a kerülete nyilván vmivel kisebb, mint a dugó kerülete. Nagyon fontos, hogy a hengert úgy forgasd el (a rácsúsztatás előtt), hogy a gyűrű-végek ne akadhassanak el egyik nyílásban sem. A pannóniás könyv úgy emlékszem 30 foknyi elforgatást ír, de talán jobb a 180 fok. Elforgatás ügyben inkább várd meg egy profi véleményét.
Komment
-
Ok, csak arra kérlek újra, hogy a henger forgatásnál vigyázz, mert amit írtam, az biztosan csak a Pannóniára igaz!!!!!!! ...ha igaz!Pepe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem gondoltam volna hogy ennyire fog minket szivatni 3 gyűrű..
Komment
Komment