Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes Jawa hengerfej hütés
Collapse
X
-
kavycka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgy tudom a régi verseny motoroknál is alkalmaztak rezezést hűtéscéljából.kavycka kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
lyeti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy sokat javítana a hűtésen.."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Meg van hol olvastam a réz hőelvezetéséről a Ternai Zoltán könyvében Verseny-motorkerékpárok című fejezetben a 294.ik oldalon.
"Legtöbb motornál a bordákat alumíniumból készítik és melegen húzzák a hengerre. Az alumínium meleg vezető képessége sokszorosa a vasénak ,de az alumíniumnál is jobban vezeti a hőt a réz. Ezért hogy a bordázat melegét minél jobban elvezesse az alumíniumot rézzel ötvözik"Utoljára szerkesztve a következő által: kavycka; 2013 máj. 20, 19:04.
- 3 likes
Komment
-
Fiúk! Ezt a három hozzászólást összegezve:Mindőtöknek igaza lehet kell a réz hűtés miatt,szilárdság növelése miatt és talán nem utolsó sorban javítja az önthetőséget is én úgy gondolom. Az biztos jobban nézne ki ha teljesen ebből készült volna csak az ára miatt lehet,hogy nem sokan vennénk olyat. És kírem szépe lehet csok távvezetítek elkell ám azé vinni.!
- 3 likes
Komment
-
Majdnem pontos az idézet,mert a könyvben az öntöttvashoz hasonlítják az alumíniumot.Légy szíves nézz utána műszaki táblázatokban a fémek hővezető képességének.
alumínium 99%-os 208 W/m/K
réz , tiszta 394 W/m/K
alumínium-bronz 83 W/m/K
bronz(90%Cu,10%Sn) 42W/m/K
bronz(75%Cu,25%Sn) 25,6W/m/K
duralumínium 165W/m/Ksoveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sajnos ez nekem kinai!Kémiát mindig is utáltam.
St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMajdnem pontos az idézet,mert a könyvben az öntöttvashoz hasonlítják az alumíniumot.Légy szíves nézz utána műszaki táblázatokban a fémek hővezető képességének.
alumínium 99%-os 208 W/m/K
réz , tiszta 394 W/m/K
alumínium-bronz 83 W/m/K
bronz(90%Cu,10%Sn) 42W/m/K
bronz(75%Cu,25%Sn) 25,6W/m/K
duralumínium 165W/m/K
- 1 like
Komment
-
kavycka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSajnos ez nekem kinai!Kémiát mindig is utáltam.demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn is...de valószínűleg minél nagyobb a szám, annál jobb a hővezetés.
Akkor összadom a 208-at meg a 394-et és már brutális lessz a hővezetés 602.
Nem is olyan nehéz ez a kémia ha segitenek
- 1 like
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn is...de valószínűleg minél nagyobb a szám, annál jobb a hővezetés.
- 1 like
Komment
Komment