A tank az nagyon jó állapotban van! Anno amikor édesapám végleg betolta a faházba, a tankot kitakarította, majd öntött bele egy kevés olajat és megrázta, hogy jól befedje a belsejét.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa Cz lengéscsillapító olaj
Collapse
X
-
Szia ricsi1997 !
Ha nem haragszol meg , csak azért írok hogy pár alap dologgal tisztába légy , el tudj indulni egy ösvényen ami a gép beüzemeléséhez vezet , vagyis nem kioktatni piszkálni akarlak, egyszerűen leírom amit gondolok !
Nos ! Miért írod hogy a karbi ki van tisztítva , hogyha utána azt az infót küldöd hogy csak piszkossal próbáltad ? Minden részébe egyszerre akarsz belefogni a motornak (teleszkópok , porlasztó ... stb) , már megbocsáss de csak szétszeded , azután már elfogy az elán és nem lesz kedved az egészhez , így egy újabb szépreményű CZ -vel lesz szegényebb a világ !
De lássuk inkább a műszaki részét . írod hogy a motor, (mert ez a Mkp lelke , enélkül mit sem ér az egész , mindenki ezzel kezd !)csak a gyertyanyíláson történő üzemanyag bejuttatása után kel életre ! Vagyis a gyujtás valószínűleg közel jó értéken van , és az akku sem rossz! Csak az egy kicsit zavaros hogy először azt írod hogy a karbit kitisztítottad , majd meg azt hogy csak koszossal próbáltad ??? A kerdés az hogy a príma ,tiszta tankba levő friss benzin lefolyik a benzincsapon keresztül a porlasztóba , mégpedig bőségesen ? Ha nem orvosold a hibát ! Majd ezek után tedd tisztába a karbit ! (remélhetőleg magának a motornak ,édesapád gondosságának köszönhetően nem történt semmi baja...)
Először is az üzemanyagot nem a motor szívja be , hanem az áramló gáz közeg szűkület hatására ( súber) nyomást veszít , ami kisebb lesz a légköri nyomásnál , vagyis a külső légköri nyomás nyomja be az úszóházból (amelynek szintje a szabályzásnak köszönhetően közel állandó , és pár miliméterrel a torok szintje alatt van ) a fúvókán keresztül (ezzel szabályozzuk a mennyiséget) az üza-t, a torokba ! A karbi több egymással kapcsolódó rendszerrel van összeépítve ( dúsító , alapjárati , részterhelés ...) így alkotnak egységet , melyeknek hibátlan működése elengedhetetlen a motor normális működéséhez . Vagyis a karbi ,a mindenkori üzemi helyzetek és beszívott levegő mennyiségének függvényében próbálja a bejuttatni, a tökéletes zavartalan üzemhez szükséges benzin mennyiséget , mégpedig úgy ,hogy az általa előállított BL keverék a lehetőleg leghomogénebben tartalmazza a minél apróbb üza-cseppeket !
Ezzel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a karbinak , légszűrő nélkül is kell működnie , továbbá annak teljes tisztasága elengedhetetlen feltétele a tökéletes üzemnek !
Tehát első körben vedd le a porlasztót szedd szét apróra (figyeld meg mit honnan vettél ki) , áztasd be(piros cimkés) emelt toluoltartalmú nitro-hígítóba (hogy az egészet ellepje) vagy 24 órára , azután mosd el a darabokat ecsettel fúvasd ki kompresszorral . Minden alkatrészt szemrevételezel , és ellenörzöl , (fúvóka méretek , tűszelep, úszó, súbertű, felfogatási sík , ...stb)a hibákat javítod és mindent a szétszedéssel fordított sorrendben összeraksz , úgy hogy az úszószint és súbertű állás tekintetében a gyár által adott értékeket veszed számításba .
Az összerakott karbit jó tömítessel felépíted a helyére , feltöltöd üza-al , dúsítasz és elméletileg indulnia kell ! Az alapjárati finomításokat ,beállításokat elvégzed aztán a próbakört követően lehet változtatni PL : a súbertű állásán.
Remélem nagyobb gondod nem lesz vele , ha megakadsz itt biztos segíteni fog valaki !
- 2 likes
Komment
-
Zahi, nem veszem rossz néven, hiszen még 18 évesen, van mit tanulnom, főleg a kétüteműek világában.
Sikerült beindítani, igaz kellett egy kis hidegindító, de miután észhez tért, az alapjárat is helyben volt. Igaz csak egy szépséghibája volt a dolognak, hogy nagyon füstölt, de ez remélem a kevert benzin problémája, mert sok volt benne az olaj.
Nézegettem a levegőszűröket, de nem tudom, hogy az enyémhez milyen kell (typ 485). Én erre tippelek: Jawa Cz175, 472 levegőszűrő betét, Futármotorosbolt
Szerk.:
Működés közben:
9. percnél megfigyelhető az alapjárat is.Utoljára szerkesztve a következő által: ricsi1997; 2015 febr. 09, 19:15.Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Titus! Még egy dologra vigyázni kell mert könnyen becsaphat a kormány csészéjének a kopása mert az hasonló jelenséget mutat. Annak egy tipikus jele ha mész a motorral és kisebb rázkódásnál kopog akkor az a csésze handja melyet rövid időn belül ki kell küszöbölni / állítani / mert kiverődik.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Annyiban kérném még a segítségeteket, hogy a kipufogó leömlő és a henger közötti csatlakozásnál fújja a kipufogófüstöt. A csatlakozás alatt én nem találtam semmiféle tömítést, kell oda valami? Én ilyet találtam ami szerintem ránézésre jó lehet: Keleti típusú motorkerékpár alkatrész | R & Mayer Kft. | robogó és motor alkatrész, motorkerékpár tömlő és köpeny nagykereskedés
Komment
-
ricsi1997 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAnnyiban kérném még a segítségeteket, hogy a kipufogó leömlő és a henger közötti csatlakozásnál fújja a kipufogófüstöt. A csatlakozás alatt én nem találtam semmiféle tömítést, kell oda valami? Én ilyet találtam ami szerintem ránézésre jó lehet: Keleti típusú motorkerékpár alkatrész | R & Mayer Kft. | robogó és motor alkatrész, motorkerékpár tömlő és köpeny nagykereskedés
A tömítés,amit találtál-elvileg- jó oda.
Ha viszont van azbeszt zsinórotok otthon, az is megfelel.
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevigyázni kell mert könnyen becsaphat a kormány csészéjének a kopása
Ricsi: bíztató a gép, legközelebb már menjél is vele, hadd égjen ki az a sok olaj. Ha addig nem is lesz kicserélve a tömítés, de kisebb füsttel már annyira nem látszik a kifújás
Komment
-
Sikerült megtennem az első kört a motorral. Már tényleg nem füstöl annyira, igaz elsőre elég gyengécske volt de utánna észheztért. Nagyon szépen gyorsul, viszont egyesből nem veszi az ürest. A műszerfalon világít, hogy üresbe van, de nem szűnik meg a hajtás ha ráengedem a kuplungot.
Lehet hülyeséget kérdezek, de azt szeretném megtudni, hogy akkumulátor nélkül belehet-e indítani valamilyen módon?
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem még sosem sikerült. Pedig a töltésemmel semmi baj.
próbálni nem próbáltam
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem még sosem sikerült. Pedig a töltésemmel semmi baj.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment