Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A Jawam tankja a hátsó tartó fülnél "repedt" lyukadt ki. Két komponensű ugynevezett gyurmával foltoztam be. Azóta tart és nincs szivárgás.
    Sajnos nem találom pedig itt a fórumon is volt már róla szó.

Nem konkrétan ez de hasonló: Légrádi autósbolt - Termékek / Tömítések - Ragasztók / Üzemanyagtank javító

Azt hiszem ilyen volt:
    http://bolthely.hu/kaloczkerkft/id/0..._javito_gyurma
    Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2015 nov. 22, 19:45.
    zahi kedvelte ezt.

Komment

Félek mert ott elég rozsdahólyagos és remélem nem lesz ott több lyuk... Karosszériás ha foltothegeszt oda?

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el
      zahi kedvelte ezt.

Komment

Karosszériás ha foltothegeszt oda?
        Ha tudna is oda hegeszteni,(de nem tud ezért szokták a tankot forrasztani) alatta még nagyobb luk keletkezne, és a festék mindenképpen leég a környékről.Ezért javasoljuk a gyurmát, az tart éveken át, és nem olyan feltűnő.
        sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Én is hasonlóan jártam a Pannóniával(csak nekem airbrush-al is ki van pingálva ráadásul a tank...) A tank hátsó részén, az ülés előtt felpúposodott a festék, nyomkodva jött belőle a benzin.
          Épp úton voltam amikor észrevettem, na haza felé menet a helyi autós boltba bementem hogy mi van ami benzinálló, adott egy benzinálló 2K gyurmát hazaérve szikével körbevágtam a hólyagot, tisztítás, zsírtalanítás és ragasztás. Aztán a levágott festéket vissza a foltra.
          Végül is vagy 2 évig bírta, most mellette kezdett el izzadni...

Mindeközben a maradék gyurmából csináltam egy kis golyót és ment a tesztelő edénybe(benzin, etanol és 2K olaj) az állaga nem változott semmit.

Tartós megoldás az lehet ha a tank belsejét bevonod valamivel. Erről valamelyik témában volt szó.
          sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Anyi a szerencse hogy a tank alja és belső oldala ami a váz oldala felől van. Ott az sem érdekel ha lejön a festék mer ecsettel is lekenem mert nem látszik. Arra gondoltam hogy drótkorongal leszedem a festéket, ha van rozsda ( amúgy belül kívül le lett savazva lúgozva rezezve krómozva) és talán ha lecsiszolom meglesz a rés akkor talám a gyurma segít, így a tanácsitok alapján...

Komment

A belső rezezés , krómozás minőségét tekintve egy picit szkeptikus vagyok ! Már bocsánat ! Egyébként Mateapu-val értek a legmesszemenőbbekig egyet , a cinnel történő javítás már a nagyapáinknak is tartósnak és megfelelőnek bizonyult ! Csak ahhoz a szűkebb környezetben el kell távolítani a festéket , vasig le kell csiszolni majd folyasztó-szerrel be kell keni (horganylemezzel oltott sósav , vagy másnéven "lőtsvasser" ), aztán egy jó nagy elektromos pákával , esetleg egy tüzi páká segítségével , és bádogos cinnel be tudod forrasztani , majd egy folyasztószerbe mártott ecsettel amíg meleg az ón el tudod igazítani az egészet .(vagy keresel egy öreg bádogos ismerőst aki segít ... )
              Mondom ezt azért is , mert volt már egy két ember, akit a vízzel kiöblített benzintartály megviccelt hegesztés közben ! A forrasztásnál azért kevesebb a hő . és a keletkezett feszültség is ! Ami a későbbi repedések kialakulásának szempontjából sem másodlagos . Egyébként úgy csinálod ahogy jól esik , ez a gyurmás megoldás számomra egy picit ideiglenesnek hat ! De lehet hogy túlságosan konzervatív vagyok ...
              wsievers, mátéapu és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Ez nekem is szinpatikusnak tűnik!

zahi kedvelte ezt.

Komment

Forrasztáshoz az RO-50 jó nem kell oltogatni. Érdemes jó minőségű cint venni. Vasbolt bádogos cin és az a jó ha hajlítgatod és recseg. Semmi esetre ne gyantással próbálkozz. Ha nagyobb a baj grundolás után a cinbe érdemes trombita réz lemezt ágyazva leforrasztani. Ha készen van feltétlen ki kell önteni a tank belsejét mert a festés előtti savazás elindította az oxidációt és állandó lesz a dugulás.

Komment

a cinnel történő javítás már a nagyapáinknak is tartósnak és megfelelőnek bizonyult !
                    Én is azzal javítottam a tésztaszűrő állagú Dnepr tankomat. 3 éve tart. És sepy, gyantás cinnel csináltam. A lényeg szerintem a hőmérséklet. Szép nagyteljesítményű bádogos elektromos páka kell.
                    zahi kedvelte ezt.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Hát ha lecsiszoltam azt a részt kiderül mekkora a baj.

zahi kedvelte ezt.

Komment

A gyurmáról is jó írások vannak..

sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Forrasztáshoz az RO-50 jó nem kell oltogatni
                          Nekem ez a rozsdaoldó , átalakítóval (mint folyasztószer) történő felület előkészítés nem vált be ! Volt olyan , amikor nem volt otthon horganylemez (a horganyzottal meg nem voltam kisegítve...) , igy nem tudtam oltani , és megpróbáltam a RO-50 -et kínomban .... de a várt eredmény elmaradt , még bowden forrasztáshoz sem volt megfelelő ! Úgyhogy egy bádogos holmikat gyártó kis műhelyben kaptam egy kis darab "bádogot" másnap , és utána már könnyebb volt felgrundolni .

Komment

A tesztszerkezet

mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

Komment

És az 1,3cm hosszú repedés amit allig látni meg.
                              A kérdés hogy gyurma jobb, vagy hegesztessem/forrasztassam?

heeegany kedvelte ezt.

Komment

Üdv nandg83!

Sajnálom,hogy így jártál. Nem értem miért festetted le ,amikor láthatóan rozsdás.Ez inkább cserére szorul,nem javításra.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X