Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250/559 restaurálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A Jawam tankja a hátsó tartó fülnél "repedt" lyukadt ki. Két komponensű ugynevezett gyurmával foltoztam be. Azóta tart és nincs szivárgás.
    Sajnos nem találom pedig itt a fórumon is volt már róla szó.

Nem konkrétan ez de hasonló: Légrádi autósbolt - Termékek / Tömítések - Ragasztók / Üzemanyagtank javító

Azt hiszem ilyen volt:
    http://bolthely.hu/kaloczkerkft/id/0..._javito_gyurma
    Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2015 nov. 22, 18:45.
    zahi kedvelte ezt.

Komment

Félek mert ott elég rozsdahólyagos és remélem nem lesz ott több lyuk... Karosszériás ha foltothegeszt oda?

Tapatalk-kal küldve az én thl T6S-el
      zahi kedvelte ezt.

Komment

Karosszériás ha foltothegeszt oda?
        Ha tudna is oda hegeszteni,(de nem tud ezért szokták a tankot forrasztani) alatta még nagyobb luk keletkezne, és a festék mindenképpen leég a környékről.Ezért javasoljuk a gyurmát, az tart éveken át, és nem olyan feltűnő.
        sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Én is hasonlóan jártam a Pannóniával(csak nekem airbrush-al is ki van pingálva ráadásul a tank...) A tank hátsó részén, az ülés előtt felpúposodott a festék, nyomkodva jött belőle a benzin.
          Épp úton voltam amikor észrevettem, na haza felé menet a helyi autós boltba bementem hogy mi van ami benzinálló, adott egy benzinálló 2K gyurmát hazaérve szikével körbevágtam a hólyagot, tisztítás, zsírtalanítás és ragasztás. Aztán a levágott festéket vissza a foltra.
          Végül is vagy 2 évig bírta, most mellette kezdett el izzadni...

Mindeközben a maradék gyurmából csináltam egy kis golyót és ment a tesztelő edénybe(benzin, etanol és 2K olaj) az állaga nem változott semmit.

Tartós megoldás az lehet ha a tank belsejét bevonod valamivel. Erről valamelyik témában volt szó.
          sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Anyi a szerencse hogy a tank alja és belső oldala ami a váz oldala felől van. Ott az sem érdekel ha lejön a festék mer ecsettel is lekenem mert nem látszik. Arra gondoltam hogy drótkorongal leszedem a festéket, ha van rozsda ( amúgy belül kívül le lett savazva lúgozva rezezve krómozva) és talán ha lecsiszolom meglesz a rés akkor talám a gyurma segít, így a tanácsitok alapján...

Komment

A belső rezezés , krómozás minőségét tekintve egy picit szkeptikus vagyok ! Már bocsánat ! Egyébként Mateapu-val értek a legmesszemenőbbekig egyet , a cinnel történő javítás már a nagyapáinknak is tartósnak és megfelelőnek bizonyult ! Csak ahhoz a szűkebb környezetben el kell távolítani a festéket , vasig le kell csiszolni majd folyasztó-szerrel be kell keni (horganylemezzel oltott sósav , vagy másnéven "lőtsvasser" ), aztán egy jó nagy elektromos pákával , esetleg egy tüzi páká segítségével , és bádogos cinnel be tudod forrasztani , majd egy folyasztószerbe mártott ecsettel amíg meleg az ón el tudod igazítani az egészet .(vagy keresel egy öreg bádogos ismerőst aki segít ... )
              Mondom ezt azért is , mert volt már egy két ember, akit a vízzel kiöblített benzintartály megviccelt hegesztés közben ! A forrasztásnál azért kevesebb a hő . és a keletkezett feszültség is ! Ami a későbbi repedések kialakulásának szempontjából sem másodlagos . Egyébként úgy csinálod ahogy jól esik , ez a gyurmás megoldás számomra egy picit ideiglenesnek hat ! De lehet hogy túlságosan konzervatív vagyok ...
              wsievers, mátéapu és nandg83 kedvelte ezt.

Komment

Ez nekem is szinpatikusnak tűnik!

zahi kedvelte ezt.

Komment

Forrasztáshoz az RO-50 jó nem kell oltogatni. Érdemes jó minőségű cint venni. Vasbolt bádogos cin és az a jó ha hajlítgatod és recseg. Semmi esetre ne gyantással próbálkozz. Ha nagyobb a baj grundolás után a cinbe érdemes trombita réz lemezt ágyazva leforrasztani. Ha készen van feltétlen ki kell önteni a tank belsejét mert a festés előtti savazás elindította az oxidációt és állandó lesz a dugulás.

Komment

a cinnel történő javítás már a nagyapáinknak is tartósnak és megfelelőnek bizonyult !
                    Én is azzal javítottam a tésztaszűrő állagú Dnepr tankomat. 3 éve tart. És sepy, gyantás cinnel csináltam. A lényeg szerintem a hőmérséklet. Szép nagyteljesítményű bádogos elektromos páka kell.
                    zahi kedvelte ezt.

Komment

Hát ha lecsiszoltam azt a részt kiderül mekkora a baj.

zahi kedvelte ezt.

Komment

A gyurmáról is jó írások vannak..

sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Forrasztáshoz az RO-50 jó nem kell oltogatni
                          Nekem ez a rozsdaoldó , átalakítóval (mint folyasztószer) történő felület előkészítés nem vált be ! Volt olyan , amikor nem volt otthon horganylemez (a horganyzottal meg nem voltam kisegítve...) , igy nem tudtam oltani , és megpróbáltam a RO-50 -et kínomban .... de a várt eredmény elmaradt , még bowden forrasztáshoz sem volt megfelelő ! Úgyhogy egy bádogos holmikat gyártó kis műhelyben kaptam egy kis darab "bádogot" másnap , és utána már könnyebb volt felgrundolni .

Komment

A tesztszerkezet

mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

Komment

És az 1,3cm hosszú repedés amit allig látni meg.
                              A kérdés hogy gyurma jobb, vagy hegesztessem/forrasztassam?

heeegany kedvelte ezt.

Komment

Üdv nandg83!

Sajnálom,hogy így jártál. Nem értem miért festetted le ,amikor láthatóan rozsdás.Ez inkább cserére szorul,nem javításra.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X