Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Van valakinek ötlete, javaslata, hol lehet legalább ELÉGSÉGES minőségű megszakítót venni 150-eshez?
    A gyári megszakítóm elég kopott már, a kalapács össze-vissza lötyög-lóg a tengelyén. Vettem egy utángyártottat, beszereltem, az előgyújtást nagy nehezen (6.-7. utánállítással) sikerült belőni 2,8 mm környékére.
    Indítom a gépet, hát a kalapács elkezd levándorolni a tengelyről!! Visszalököm, megint...
    Úgy áll be hogy a "pogácsák" kb. felesben fedik egymást, ami szerintem nem túl egészséges
    Szóval, kéne valami használható megszakító. Van bevált gyártó?

Komment

kéne valami használható megszakító.
      Börze,haver,eredeti visszamaradt,utolsó esély felújitás volfram-betétcsere!
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Besétálsz a unix-ba, vagy bárdiba, és veszel trabi megszakítót.

Komment

Besétálsz a unix-ba, vagy bárdiba, és veszel trabi megszakítót.
          Unix van is a közelben...
          Trabié jó a 125/150-hez? Nem csak a 250-hez?

- - - Updated - - -

Trabié jó a 125/150-hez? Nem csak a 250-hez?
          .... Mondjuk gugli képtalálatokat összehasonlítva... simán lehet...

Komment

Szerintem tök ugyanaz kell mindegyikre. 125-250-trabi-warbi, stb.

Komment

-trabi-warbi, stb.
              Emlékeztek az emésztő tetején:minibörze Wartburg alaplapot is kitettem kinél van,ellenörzésre?!!!!!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Volt pár trabim, meg Wartburgom. Egy jó 20-30 évig még elleszek azokból a gyújtásalkatrészekből, amik azokból maradtak, vagy azokból bontottam.

Komment

Az ICET-es megszakítók jók, jobbak, mint a gyári, pláne ha a régifajta bakelitbütykös, szegecselt érintkezőset kapsz.
                  Erről a fajtáról beszélek:
                  Click image for larger version

Name:	111.jpg
Views:	1
Size:	144.1 KB
ID:	149772
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 szept. 15, 10:02.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ez igen szimpatikusan néz ki!
                    A lemezrugó biztosan nem hagyja oldalirányban vándorolni a megszakító kalapácsot
                    Az internett szerint lehet is kapni. Az unixnál megnézem, milyet tesznek elém.
                    Ha huzalrugósat, akkor inkább rendelek webáruházból ilyet.
                    Köszönöm a segítséget!

Komment

Jaja. A rugó nem engedi. A fehér csavaros műanyar résszel együtt szokott lecsúszni.

Komment

A fehér csavaros műanyar résszel együtt szokott lecsúszni.

Király!
                        Akkor érdemes egy ragsztással kezdeni (?)

Komment

Rendeszeresen tapasztalok olajszivárgást a TS 125-ösöm váltókar/berúgókar "kivezetésénél" a bal oldali deknin.
                          Tudja valaki,milyen méretű szimmering való oda?
                          (alkatrészjegyzékem sajnos nincs)

Komment

Ott általában " O " gyűrű van az szokott megkeményedni és berágódni. Csere/ tolómérő/ vigyázni kell mert ha túl szoros nem megy vissza a berugó kar alap állásba. Ez a Jawa tipusoknál különösen érdekes mert rendesen nem lehet váltani 2 sebesség között marad!

Komment

Számomra az a vicc volt új amit a Trophy adott elő nekem. Valami gond van a töltéssel. A töltésvisszajelző elalszik indítás után, de úgy néz ki mégsem tölt vissza annyit mint amit megeszik. Ma teljesen kiette a szuflát úgy este fél 9 magasságában, innét 15 km-re. Nos, nem fetrengtem a röhögéstől. Jó másfél órán keresztül toltam a gépet, közben elhúzott 7, azaz hét motoros, minden bizonnyal mindegyik nagyon sietett már haza, mert egyik sem állt meg. Jó, közülük három visszavette azért kicsit a gázt, majd mégis ismét megcsavarintották. De legalább lassítottak. Ez is valami.
                              Nem is baj, legalább megvolt a mai testedzés. Lehet máskor is így fogok lábra gyúrni

Felcsiszoltam én a fesszabályzó érintkezőit, de ennyit ért...
                              Mit gondoltok, mit lehetne tenni az ilyen tréfák elkerülése érdekében?

Közben bontok egy söröcskét - mert megérdemlem...

Komment

Felcsiszoltam én a fesszabályzó érintkezőit, de ennyit ért...
                                Dinamós trabival jártam,udvarolni Békésmegyéből, ide 3-órás út volt.!Melóból haza feltankolva kiglancolva start 20km után kigyúlt a töltéslámpa....(évi kétszeri csapágyazás,szabályzás,kefecsere megvolt).Békéscsaba szerviz munkalap kitölt,bemutattak a kijelölt szakinak aki,felnyitotta a motorházat:és szólt 10 percre el kell mennie egy óra múlva megkérdeztem a szomszédos álláson dolgozó szakit várjam még? Bólintott,és azt súgta nem.Nekiálltam kiszedni a dinamót,persze semmi különösebb gond kipucol összerak felszerel,annyi előnyöm volt,hogy a szomszéd szaki beállította a fesszabályzót mert keveset töltött!A művezető rendes volt bocsánatot kért és egy beállítási díjjal robogtam tova este voltfélúton kigyúlt a visszajelző:lámpa le(nem volt forgalom)had menjen:hamar elfogyott az áram 6-v .pokróc kiterít szerel a sötétben dinamó ki szétszed kifujkál be és betolással tovább,több mint fél évig semmi gond:egyszer jezett szét és akkor jöttem rá mi szórakozott velem a rugó gyenge volt egy szénkefe vezeték kilazult és a rugón vitte az áramot ami kilágyult emiatt elégtelenül töltött!!azóta először a rugót, szénkefevezetéket,ellenőrzöm először.......Ajánlom neked is!!!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information