Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hirtelen sajnos ennél jobb képet nem találtam az interneten, sajnos csak 2 csavar van így (azt hiszem legalább szimmetrikus) fejjel lefelé tudnám csak rárakni.
    Akkor ez nem jött be sajnos. esetleg azt megnézheted hogy a forgórésznek nincs-e ütése. Nehéz észrevenni mert ugye ott nem körkeresztmetszet van hogy a megszakító mozogjon.

    Komment


      germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ha jól sejtem azt is egy nút/ék kombináció rögzíti egy bizonyos helyre.
      Igen, azzal nem lehet játszani. Ahogy írtad, a ,,legkésleltetettebb" pozícióba forgasd el az alaplemezt amin a megszakító van. Tehát az óramutató járása szerinti legszélső helyzetbe. Itt még a megszakító hézaggal lehet próbálkozni. Az mekkora? Ha csökkented egy tized mm-el, mert mondjuk 0,7 mm, akkor az előgyújtás is csökken,és talán pont jó is lesz. Ha ez nem segít keellő mértékben akkor még van egy másik megoldás is ami eszembe jutott, de azt majd csak utána.

      Komment


        Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        még van egy másik megoldás is ami eszembe jutott, de azt majd csak utána.
        Szervusztok! Titus! csak nem arra gondolsz, hogy a felújításkor egy vastagabb hengertalp tömítés került be és e miatt képtelenség a gyújtás beállítása? Komár mopednél követtem el ilyen bakit.

        Komment


          pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          egy vastagabb hengertalp tömítés került be és e miatt képtelenség a gyújtás beállítása?
          Ez így nem igaz.

          Az előgyújtást a dugattyú felső holtpontjához mérjük vagy ,elfordulási szöget mérünk szintén a felső holtpont elé.

          Ezen okból: nincs köze a gyújtásnak a henger , hengerfej magasságeltéréséhez
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Csak nem arra gondolsz, hogy a felújításkor egy vastagabb hengertalp tömítés került be és e miatt képtelenség a gyújtás beállítása?
            Nem ez jutott eszembe, de már Máté leírta előttem, hogy ez nem befolyásolná. Vastagabb hengertalp tömítés kétütemű motornál csak a vezérlést módosítja, plusz ha a hengerfejnél nincs kivéve ugyanez a vastagság, ami a hengertalpnál keletkezett, akkor kompresszió csökkenés is lehet belőle. A gyújtás időpontját ahogy én tudom csak a megszakító-bütyök-alaplemez együttes befolyásolja. Persze Komar-nál néha előfordul, hogy elmegy a főtengely centrír, és akkor sincs normális előgyújtás, de ez MZ-nél szerintem ritka.

            Komment


              No emberek, köszönöm a tanácskozást, úgy néz ki sikerült életre kelteni. Végül vágtam egy új nútot az excenter fejbe, így be tudtam állítani az elogyujtást. Csak persze ilyenkor jött minden egyszerre hogy a frissen tisztított karbinak az úszója beragadt stb... Nem tudom hogy ez miért lehet amúgy. A TS-nek esetleg más nútos mégis beleillo tengelye van mint az ES-nek és lehet az került bele?

              Komment


                germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Végül vágtam egy új nútot az excenter fejbe, így be tudtam állítani az elogyujtást.
                Ez is egy jó megoldás, örülök, hogy sikerült végül!

                germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A TS-nek esetleg más nútos mégis beleillo tengelye van mint az ES-nek és lehet az került bele?
                Erről még nem hallottam. A TS gyártásának elején váltottak 1-2 év alatt a régi, ES-ben is használt főtengelyről a külső szimmeringes megoldásúra, de csak ezért új excentert gyártani nem vall a keletnémetekre. Persze ettől még lehet így van, nem volt Trophy-m sohasem.

                Komment


                  Adok egy kis updatet a Thropy-val kapcsolatban. Szoval rendeltem netrol egy uj excenter fejet, és azzal tokeletesen sikerult beallitani a gyujtast. Meg is van az uj muszaki, volt is egy nagyobb utam Várpalotárol Kerepesre majd vissza, viszont a végére mintha elvesztettem volna a szikrát gyorsításoknál, ugy tunt mintha elvesztettem volna a toltest. Otthon rá is mértem, 5.7 az aksi. Ahogy nézem az ellenállás tekercs lába olvadt el, én nemes egyszeruseggel ujraforrasztanam, vagy uj labat raknék rá (vagy csak rendelek egyet) de elotte megkérdezném hogy ez valaminek a mellékhatása lehet e vagy pedig simán csak öregednek az alkatrészek. Pont idén van az 50. szǔletésnapja.
                  Attached Files

                  Komment


                    germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    megkérdezném hogy ez valaminek a mellékhatása lehet e vagy pedig simán csak öregednek az alkatrészek.
                    Szervusztok! Barátom! Az alkatrész elöregszik! Pláne 50 éves korára. Kapott az már hideget és meleget, meg járt benne az áram is! Én életben tartanám amíg csak lehet! Kis forrasztás a lábakon és egy kis hőálló elektromos lakk a felületre kívül, belül vékonyan! Amúgy lehet a sokév mechanikai behatásai miatt meggyengült a kontaktus és aztán meg az áram és a keletkező hő lehet a ludas. Ha az megnyugtat, vegyél egy megbízható újat, de amíg ez menthető az legyen tartalékalkatrész. Gratulálok az eredményes műszakihoz!

                    Komment


                      germisi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      de előtte megkérdezném hogy ez valaminek a mellékhatása
                      Szia! Amikor felteszik ezekre a motorokra a hazai gyártású elektronikus feszültség szabályozót és nem kötik ki ezt az ellenállás tekercset akkor szokott melegedni és szakadni. Neked milyen szabályozó van felszerelve? Ha a gyári művelte ezt akkor a beállításával még foglalkozni kell egy kicsit. Amúgy meg ránézésre elég avíttas ez a tekercs, lehet venni újat is, én a biztonság kedvéért beszereznék egy másikat, ez út közben is cserélhető, ha újra előjönne a hiba. Gratula a műszakihoz! Én is akartam menni egyik motorral a nyáron műszakira, de a covid műszakis autóknak letelt a két év, így újra tumultus volt a vizsgabázison, és nem akarták fogadni.

                      Komment


                        Köszi a gyors válaszokat. Én is a minél tovább életben tartjuk híve vagyok, megjavítom biztonságosra, de a tartalék alkatrész a polcon meg fog nyugtatni. Köszi!

                        Komment

                        Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X