Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyújtógyertya

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #46
    Az új Isolatorok Romániában készülnek, így vannak vele problémák rendesen. Van amelyik dobozból kivétel után nem is működik. Meg a ráírt hőérték...köze nincs a valósághoz. Régen sokkal alacsonyabb hőértékű gyertyával jártam , mint mostanában, és nem melegedett túl, nem durrogott vele. Most Brisket használok, de ez se sokkal jobb. Nekem a Dnepr szokta kinyírkálni a gyertyákat rövid időn belül
    sepy és taluga kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

    Komment


      #47
      A börzéken lehet kapni felújított Isolator gyergyát. Még NDK-s gyártmányok és anno szokás volt ezeket felújítani és tesztelés után ment visza a boltba. 400-500 Ft-ért árulják ami nem sok érte (NGK 700-800 Ft). Én vettem már és nincs rá panasz.
      taluga és CZsolti kedvelte ezt.

      Komment


        #48
        zsíráf eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        lehet kapni felújított Isolator gyergyát
        Azt hogy kell elképzelnem? Mármint hogy kell felújítani egy gyertyát?

        Komment


          #49
          Kedves taluga! Igaz már régebben is olvastam írásod de nem kapcsoltam,ha azok kötött a hosszúmenetes Marellik között lenne 250-270-es hőértékű az nagyon érdekelne engem. Ez a tipus tetszik a Cetkámnak , evvel nem hagy ki egy ütemet sem. Kedves zsiráf én még nem találkoztam felújított gyertyával,lehet,hogy külsőleg drótkorongozták de ,hogy felújították volna?.Persze vannak furcsaságok és én vagyok a tudatlan kételkedő!.
          Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2013 szept. 27, 18:53.

          Komment


            #50
            sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            hogy kell felújítani egy gyertyát?
            Homokszórással újítják fel amelyik nem sérült vagy nincsenek teljesen elkopva az elektródák. Ez természetesen nem lesz olyan hosszú életű mint az új. Egyébként ennek más csomagolása is volt

            Komment


              #51
              Értem és köszönöm a tájékoztatást.
              Tehát akkor az elektródát nem javítják fel. Ha elhasználódott volt a gyertya akkor nem lesz jobb. Szerintem ez nem felújítás, csak tisztítás.

              Komment


                #52
                Szervusztok!

                A gyertya takarításához,egy kis homokszórót házilag is nagyon könnyű csinálni.Szükséges hozzá,egy megközelítőleg 120-150 mm.,átmérőjű cső,mely egyik végén be van fenekelve,a másik felére egy valamilyen légszűrő szerű dolgot kell tenni,hogy a levegő könnyen eltávozhasson,de a por maradjon az edényben.Az egész dolog magassága,ne legyen több,mint 200-250mm.A csőre közel a felső széléhez,sugár irányban,fel kell hegeszteni egy csonkot,melynek belsejében a gyertya menet van,ahová majd a tisztítani kívánt gyertyát becsavarjuk.a fenti csonkkal egy tengelyűen,a másik oldalra,szintén kerül egy csonk,ahová a levegőt vezetjük,egy kompresszorból.A levegő csonk benyúlik majdnem a cső közepéig.Függőlegesen,a cső belsejébe el kell helyezni,szintén egy csövet,melyen a homokot szívja fel a felette eláramló nagynyomású levegő.A függőleges csövet 3db.,sugárirányba behegesztett laposvas is tarthatja,mely 120 fokra van elhelyezve.A függőleges cső nem ér le teljesen,az edény fenekéig és annak a vége állandóan benne van az edénybe töltött homokban.

                Az egész hasonlatos,mint a parfümszóró,az elv ugyan az.Remélem sikerült érthetően leírnom,ha nem kérdezzetek!Természetesen,arra vigyázni kell,hogy a gyertya menete,tisztításkor takart legyen,hogy a homok ne tudja koptatni,egyébként száraz homokkal üzemeltethető.

                A fenti készülékkel,nagyon szépen tisztíthatók a gyertyák,de attól az csak tiszta lesz,nem felújított.


                Üdvözlettel:Che

                Komment


                  #53
                  sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ha azok kötött a hosszúmenetes Marellik között lenne 250-270-es hőértékű az nagyon érdekelne engem.
                  Kedves Sepy!
                  Ha arra járok, megnézem és elhozom neked mindenképp.




                  Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Remélem sikerült érthetően leírnom
                  Teljesen érthető szerintem. Köszönjük!
                  Érdekes kis szerkezet és nem csak gyertya tisztításra tudnám használni!

                  Egyébként lehet még izgalmas dolgokat találni:
                  IsolatorDDR, Timkor, Magneti. Gyertyák

                  Komment


                    #54
                    Szervusztok!


                    Ráesett ma a szemem egy rossz háztartási hűtőszekrény kompresszorházára,-csak úgy elgondolkoztam rajta,hogy abból szinte ki lehetne alakítani,a "gyertya felújító"homokszórót.A palástot egy kissé meg kellene toldani és valmilyen két peremmel összehozni,a levágott felső résszel.

                    Csak egy ötlet az eldobásra ítélt holmik hasznosítására,a hűtőszekrény külső hőszigetelt oldalaiból a padláson elhelyezett kiegyenlítő tartályt szigetelem.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      #55
                      Biztos van itt valaki még aki koránál fogva emlékszik a jó kis ---tartalék gyertya tartó és egyben tísztítóra ---a sok tűvel , kicsi benzinnel . Egy lelkes esztergás ( vagy manapság cnc -s ) ha lenyomna néhányat ,szerintem lenne rá kereslet . Szépen recézve, meg minden , esetleg rézből . Minden motoros szerszámkészlet dísze egy ilyen .

                      Komment


                        #56
                        Erről esetleg fotót lehetne kérni, mert még ilyet nem láttam .

                        Komment


                          #57
                          Sajnos jelenleg nincs a birtokomban ilyen , mert amikor volt , akkor oda adtam valakinek aki kérte -mert hogy kell a francnak ez a ..ar .

                          De talán valaki....? Idősebbek...?

                          Megpróbálom : egy kis befenekelt csövecske ,aminek a nyitott végében van egy gyertyamenet --és annyi hely még ,hogy kb. 5-6 cm --es átmérő 1.5-2mm es kihegyezett acéltüske---+ 2-3 cmm "munkaút " . Olyan mennyiségben , hogy majdnem tele legyen , de lazán mozogjanak .
                          Aztán egy külső menet , hogy ha benne tartunk egy gyertyát a tísztítóban --akkor egy fedőkupakot tudjunk rátekerni , amivel így egy könnyen hordható , eltehető kis "űr kapszula " lesz a szerszámaink közt .

                          Tisztítás : benzincső le-pici benzin a tűkhöz -gyertya becsavar -aztán "rázva "nem keverve ! -1-2 perc rázogatás (férfik ügyesebbek ) --gyertya kicsavar -és szép tiszta .

                          Talán sikerült segíteni ?

                          Komment


                            #58
                            Kedves taluga! Köszönöm az infót melyre CZolti is felhívta a figyelmemet.Nagyon jókor mert másnap mentem Gyulára és vettem is 5 db.-ot / 300 ft/ db. áron. Hogy meddig nem tudom de egyet bele tettem a " sárkányba" és még szebben dolgozik mint a Marellivel.

                            Komment


                              #59
                              Üdv .

                              Tegnap belefutottam egy érdekes problémába. Éppen jöttem haza amikor egy piros lámpánál megálltam és lefulladt a motor, újraindulni viszont nem akart. Kivettem a gyertyát(NGK B7HS) és csak lestem mert majdnem összeért a 2 elektróda. Pedig hézagmérővel állítottam be mielőtt betettem... Csak simán kifogtam egy selejtest vagy nagyobb gond van?

                              Komment


                                #60
                                Nincs nagyobb gond mert azt menet közben nem állítja el semmi hacsak tényleg nem selejttel találkoztál vagy esetleg berakáskor oda ütődött a hengerfejhez és akkor ment el a hézag?!.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X