Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ TS 250/1 villamosság

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Golfos Jocó
    replied
    Üdvözlet!
    Köszönöm a válaszokat!
    A hiba valószínűleg az okozta, hogy a gyári 15A-es biztosíték helyett 8A-esek voltak berakosgatva...
    A rajz és maga a valóság nem egyezik. De ha a bekötéseket helyre rakjuk, a motoron a kábel kötegben nem egyeznek meg a színek. Igaz most működik, de a töltése csak 6,1 Volt... Ez a mechanikus feszültségszabályzó egy rémálom... Az a baj, hogy még most sem bízom meg abban, hogy jól van bekötve. Vagyis a világítás, az index meg ilyenek azok jók, de a töltésben nev vagyok biztos. Ez a 6,1 V kevés szerintem... 8,2 körül kellene lennie, szerintem!?
    Szerintetek?

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Szia Jocó!

Nézzétek meg, hogy nem csípődött-e be véletlenül egy vezeték. Üléssel, tankkal könnyű ilyet elkövetni. Észrevenni nehéz, mert csak akkor slusszol le, ha fent van az ominózus alkatrész. Lehet, hogy egy érintkezőt nyom meg ilyenkor és az csinál rövidzárlatot.

A hibakereséshez javaslom, hogy a testvezetékbe kössetek be egy multimétert 20 A-es méréshatárra állítva. Ha kikapcsolt fogyasztók mellett jelez, akkor valami zárlat van. Ha ez a helyzet, akkor javaslom Berlin módszerét, ami igen alapos és roppant fárasztó is., de sokat tanul vele az ember.

Jó tanács: kalapácsot és egyéb nehéz tárgyakat tegyél el a kezed ügyéből.

Üdvözlettel: CZsolti

Leave a comment:

• berlin
    replied
    Hallo
    Az üveg gömböt nem találtam meg .
    A táv gyógyítás pedig mások dolga.De megpróbálom!
    Ha tudsz elektromos rajzot olvasni ,próbáld meg a minimál vezetékezéssel csak a motor működéséhez
    szükségeset bekötni /dinamót.a fesz.szabályozót,akkut és a gyújtást/
    Az után egyenként /esetleg felváltva/ csatlakoztasd a villagítást az indexet stb.
    Nem olyan ördöngös dolog ha érti az ember .Ahhoz pedig foglalkozni kell vele
    Annak idején többször lerajzoltam ,átmásoltam a kapcsolási rajzot ,azóta se tudom ,nekem nem is fontos a számozás és a szín jel .
    Ha megérted a működési elvét te fogod mások motorját javítani.
    Gömb nélkül csak ennyit tudok.
    Szia

Leave a comment:

• Golfos Jocó
    started a topic MZ TS 250/1 villamosság

MZ TS 250/1 villamosság

Sziasztok!
    Van nekem egy nagy veterános barátom, aki szerzett egy MZ TS 250/1-es járművet, kissé leharcolt állapotban. Egy szép napon gondolt egyet és szét szedte elemeire a motorkerékpárt, ezzel a fordulattal elindítva a jármű teljes felújítását. Megtörtént a motor és váltó, és az őket összekapcsoló tengelykapcsoló nagy generálja. Újra lett szinterezve a váz minden egyes eleme, és újra lettek fényezve a tank, a dekli fedelek és a kettő sárvédő. Ja! És a lámpa fej is természetesen!
    És itt jön a probléma! Amikor a kábelköteg visszakerült, az első indítás után amikor felkapcsolta a világítást, az akkumulátor melletti 2 db olvadó biztosító közül a negatív ági kiolvadt és a motorból elszállt az élet...
    Az lenne a kérdésünk, hogy mit tegyünk vele? Mi lehet elkötve?
    Néztük itt a rajzokat, meg néztük a könyvében is, de nem tudunk rájönni, hogy mi a baj!
    Legyetek szívesek valami ötlettel megajándékozni engem és az öreg motoros barátomat!
    Előre is köszönöm! Köszönjük!
    U.i.:Amikor szedte szét a motort, lerajzolt mindent és elvileg arról rakta össze a motort. Csak sajna valamit elnézhetett... És még a jegyzetet is elgórta már valahova...
Ugrás az oldal tetejére
Working...
X