Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ TS 250/1 villamosság

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• CZsolti
    replied
    Eddig minden áramütésem figyelmetlenségből származott.
    Bár szoktam áram alatt villanyt szerelni, de ha tudom hogy áram alatt van akkor valószínűtlen hogy megrázzon, elvégre nem érek a vezetékekhez kézzel csak minőségi, szigetelt szerszámokkal.
    Helyes! A galambokétól még igen messze van az alakod. Azok sokkal áramvonalasabbak!

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A baj nem csak az akut hatással van - megáll, vagy nem áll meg?
    Az átrohanó villany hő, kémiai és élettani hatása is károkat okozhat. Akár évekkel később.
    - fehérjék kicsapódnak
    - izmok az erős rándulástól sérülnek
    - idegsejtek és a védőhüvelyek pusztulnak
    - szívben ritmuszavar léphet fel

Láttam már sokakat - amatőröket és képzett szakikat - áram alatt szerelni. Lehet.
    Én rendszeresen szerelek villanyt, sose teszem áram alatt, mégis sikerült már figyelmetlenség miatt belenyúlnom. Azóta minden szerelés megkezdése előtt drótokat összeérintem.

És van a látókörömben pár igen magasan képzett ember, akik az áramszolgáltatónál rá vannak kényszerítve a munkavédelem szabályaira és az áram alatti munkára. Amikor maszekban lakosságit szerelnek, egyiket se láttam még áram alatt dolgozni, vagy hencegni, hogy nekik így is megy, úgy is megy.
    Nagyon helyes!
    Hencegni nem is szabad vele. Eddig minden áramütésem figyelmetlenségből származott.
    Bár szoktam áram alatt villanyt szerelni, de ha tudom hogy áram alatt van akkor valószínűtlen hogy megrázzon, elvégre nem érek a vezetékekhez kézzel csak minőségi, szigetelt szerszámokkal.

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    A baj nem csak az akut hatással van - megáll, vagy nem áll meg?
    Az átrohanó villany hő, kémiai és élettani hatása is károkat okozhat. Akár évekkel később.
    - fehérjék kicsapódnak
    - izmok az erős rándulástól sérülnek
    - idegsejtek és a védőhüvelyek pusztulnak
    - szívben ritmuszavar léphet fel

Láttam már sokakat - amatőröket és képzett szakikat - áram alatt szerelni. Lehet.
    Én rendszeresen szerelek villanyt, sose teszem áram alatt, mégis sikerült már figyelmetlenség miatt belenyúlnom. Azóta minden szerelés megkezdése előtt drótokat összeérintem.

És van a látókörömben pár igen magasan képzett ember, akik az áramszolgáltatónál rá vannak kényszerítve a munkavédelem szabályaira és az áram alatti munkára. Amikor maszekban lakosságit szerelnek, egyiket se láttam még áram alatt dolgozni, vagy hencegni, hogy nekik így is megy, úgy is megy.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szervusz Heeegany!

Azt tudom,hogy kemény gyerek vagy,de azért vigyázz a drótok fogdosásával!Szeretnék még sokszor találkozni veled.

Üdvözlettel:Che
    Amíg a szíven nem megy át túl sok áram addig nincs gond. Tehát a lényeg hogy a fázist és a nullát ne két kézzel fogjam, hanem egy kézben mind a kettőt
    Na de nem gyakorlom én olyan sűrűn ezt a mutatványt. Igaz nem üt akkorát mint egy sokkoló, meg akkora nyomot se hagy, de míg a sokkoló után csak a karom zsibbad a 230V 16A után mindenem. Szóval az már azért valóban nem jó játék.

Anno haverral bicajoztunk amikor feltűnt hogy a mező egy része villanypásztorral körbe van kerítve. Jött is az ötlet hogy akkor lestesztelem a munkavédelmi cipőmet, és meglepetésemre szinte semmit nem éreztem. Aztán a másik kezemmel hozzáértem a bicaj alu fékkarjához, hát, pár percig egyik karomat se éreztem (na de itt annyira minimális az áramerősség hogy ez legalább nem veszélyes)

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusz Heeegany!

Azt tudom,hogy kemény gyerek vagy,de azért vigyázz a drótok fogdosásával!Szeretnék még sokszor találkozni veled.

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Nemtom mit parázik mindenki annyira az áramtól, vertem már le kézzel 16Aes biztosítékot, a vezetéknél fogva. Másnapra már semmi bajom nem volt (aznap a 2. áramütés volt)
    No meg hiába az érintésvédelmi relé, ha a fázist és a nullát fogom meg egyszerre akkor nem csinál az semmit

Leave a comment:

• zahi
    replied
    Hát igen ... a fázis , és a nulla között a legfontosabb különbség , hogy teljesen más a tapintásuk !!!!!

Leave a comment:

• Lemezjáték
    replied
    ...Ezt még nem hallottam...nagyon jóóóóóóó!!!!

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Anno, amikor nagybátyám megvette a házát apám ment villanyt szerelni, ott semmi jelölés nem volt a vezetékeken. Volt fekete meg fekete. Abból kelletett kiméricskélni hogy melyik megy a nyári konyhába, melyik a világítás és melyik a bejövő szufla. És persze abból is melyik a fázis. védőföld és nulla
    Erről jutott eszembe:
    Két villanyszerelő áll az állványon. Arra tipeg egy öreg néni.
    - Néni, legyenszíves feladni nekünk azt a kék vezetéket.
    - Tessék drágáim, itt van.
    Mire az egyik szerelő:
    - Látod Dezső! Mondtam, hogy nulla. Te pedig jössz azzal, hogy fázis.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    [ATTACH=CONFIG]32934[/ATTACH]

A sárgán jelölt fekete találkozik a jelöletlen feketével, a zölddel jelölt fekete szerényen meghúzódik a földeletlen aljzatban.
    Ez néhol találkozott hasonló jelölésű kék kábelkötegekkel. Valamint véletlenszerűen néha megjelent egy kéteres szürke mm-fal is. Amit épp tudtak csencselni kábelből és szigszalagból.
    Ezek után döntöttem úgy, hogy villamos rendszer elölről lesz újraépítve.

Ezt meg csak csemegének. Szobai lámpa lengőkapcsoló a fűnyíróra szigorúan leukoplaszttal rögzítendő..[ATTACH=CONFIG]32935[/ATTACH]
    Anno, amikor nagybátyám megvette a házát apám ment villanyt szerelni, ott semmi jelölés nem volt a vezetékeken. Volt fekete meg fekete. Abból kelletett kiméricskélni hogy melyik megy a nyári konyhába, melyik a világítás és melyik a bejövő szufla. És persze abból is melyik a fázis. védőföld és nulla

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az emberi leleményességnek , és a kókányolásnak nincsenek határai !
    Click image for larger version

Name:	2014-08-11 14.48.31.jpg
Views:	1
Size:	181.5 KB
ID:	148994

A sárgán jelölt fekete találkozik a jelöletlen feketével, a zölddel jelölt fekete szerényen meghúzódik a földeletlen aljzatban.
    Ez néhol találkozott hasonló jelölésű kék kábelkötegekkel. Valamint véletlenszerűen néha megjelent egy kéteres szürke mm-fal is. Amit épp tudtak csencselni kábelből és szigszalagból.
    Ezek után döntöttem úgy, hogy villamos rendszer elölről lesz újraépítve.

Ezt meg csak csemegének. Szobai lámpa lengőkapcsoló a fűnyíróra szigorúan leukoplaszttal rögzítendő..Click image for larger version

Name:	20160717_200459.jpg
Views:	1
Size:	190.1 KB
ID:	148995

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem biztos, hogy szereti az édességet "Ábel "a Kábel rengetegben!
    Nem biztos, hanem tuti hogy nem
    Amikor egy vezeték 4-5 helyen van toldva, aból 3 csokival, 1 meg összetekerve akkor úgy gondolom hogy ott már tűnik el útközben némi kakaó

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Nem biztos, hogy szereti az édességet "Ábel "a Kábel rengetegben!

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kábel a rengetegben ![ATTACH=CONFIG]32932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]32933[/ATTACH]
    Összeszámoltad már hogy hány csoki volt a régi vezetékkötegben?

Leave a comment:

• zahi
    replied
    Jelenleg én is a "tyúkbelekkel " kűzdök , igaz nem MZ de ez nem is lényeges.
    Az emberi leleményességnek , és a kókányolásnak nincsenek határai ! Amikor az ember olyan szakszerű dolgokkal találkozik , hogy a különböző szinű vezetékek össze vannak kötve(! nem sodorva) , majd leszigetelve leukoplast -al , meglepődik .Később amikor a kötegbe illesztett MTK kábelt megláttam ,már meg sem lepődtem. De amikor a motorblokkból , szép kék szigetelésű aluminium vezetéket kellett kicibálni , erősen gondolkodtam az újra vezetékelésen .

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information