Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Bioetanol üzemanyag - E85
Collapse
X
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak nem erre gondolsz"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése.még a zsíroldó se oldotta :S
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak nem erre gondolsz
Komment
-
Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevalami hasonló, csak barna színű trutyi,
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése.Én szurkot láttam egy Czetka tankjába
Nekem ez a trutyi, még a sübert is megfogta úgy, mintha behegesztették volna. Áztattam mindenbe, de nem engedett. végül rátettem a kályhára, és lőn csoda. Megolvadt a " szurok "soveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Én nitrohígítóval szoktam oldani ezt a barnás trutyit, S53-as Simson beragadt Bing karbiját másodpercek alatt üzemképessé tette.
Az eredeti témához pedig: S51-es gyári enduro Simsont (tiris gyújtás) 50:50, 60:40 arányban használok 95-ös és E85 keverékével, ásványi vagy félszintetikus olajjal (többnyire Avia 2T, MOL Sprint 2T). A karbin nem változtattam, így a fogyasztás továbbra is 2-2,4 liter és sima benzinhez sem kell visszaalakítgatni. A hengerfej egyedileg tervezett, 95-ös oktánszámhoz emelt kompresszióviszonnyal (gyárilag 84-hez tervezték), de nehogy megpróbáljátok simán a tömítőfelület leesztergálását, mert rossz lesz, teljesen más formájú égéstér kell! Ja és négypólusú Bosch gyertyát használok, jóval kevésbé szaggat, mint bármilyen egypólusúval. Hidegben az első 2-300 méteren szívatózni kell, de utána tökéletes. Nyáron pedig semmi különbséget nem veszek észre a sima benzin és az alkoholos keverék között. Szóval nekem bejött, több, mint három éve így használom hiba nélkül.
Kíváncsi lennék, hogy pl. egy Pannónia vagy egy Jawa ugyanígy megenné-e a szeszt, ha erősebb gyújtása és tervezett égéstere lenne. Lehet, ki is próbálom majd a P10-esenUtoljára szerkesztve a következő által: Gergő; 2012 okt. 24, 10:13.
- 2 likes
Komment
Komment