Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

En castrol 2T racinget használok. Elég jo es nem is drága.
    AUTOT
    -t5- kedvelte ezt.

Komment

AUTOT
      "Gyorsan ég, így nagyon gyors gázreakciókat, vérpezsdítő gyorsulást tesz lehetővé. A Castrol Power 1 Racing 2T 1:50 keverési arányig valamennyi korszerű európai és japán gyártmányú kétütemű motorhoz alkalmas."

Isteni! Ez kell a T5-be!
      Az "elsőtől az utolsó szóig" minden ül az én oldalkocsisomra. Azért az a vérpezsdítő gyorsulás, az nagyon felizgatott!
      Beagle, mátéapu és ptm004 kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Na igen, a reklám szöveg egy kissé bugyuta, de ettől függetlenül az olaj jo. Nem jobb mint a szintetikus repsol, legalábbis nem érezhető ezeknél a technikaknal, de kevésbé kokszosodik es nem gátolja az egest összehasonlítva a fűnyíró kaszában használt olajjal.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Az „elsőtől az utolsó szóig” minden ül az én oldalkocsisomra. Azért az a vérpezsdítő gyorsulás, az nagyon felizgatott!
          Igen igy vagyok a benzinkuton,és jönnek a kérdéseim.
          Akkor az én autóm jobban gyorsul a szomszédénál?kevesebbet fogyaszt?500000-helyett 550000-ezret is kibir felujitás nélkül?ritkábban kell olajat cserélni?Normális körülményekkel haszált jármüveknél csak "üzlet"a jobb olaj ,és üzemanyag.
          Tudjuk miért hülyitenek bennünket,csak egy dolog számit a profit.Senkit nem érdekel,csak valahogy el kell adni azt a sok fulle-xtra-max!!! anyagot,és mivel nincs annyi verseny igy az utcai jármüvekre sózzák.
          Ha annyira jó a szintetikus,miért nem lehet egy lazább-illesztésü mototba beletölteni?Pl.hoffer-szerintem megragadna,és ekkor már borul is a tökéletes olaj nimbusza,persze lehet mondani,hogy nem jó a motor,de hagyományos olajjal még sokáig üzemelne!
          Titus és Cooter kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Uraim !
            Hol tudok 19mm csapszegfuratú dugattyút vásárolni egyhengeres Pannóniához?Illetve érdeklődnék h milyen lehetőségek vannak,vagy milyen gyártmányút lenne érdemes vásárolnom.Minden érdemi hozzászólást előre is köszönök !

Komment

Berta-ekat kérdezted mar? Berta Dugattyú - dugattyú gyártás, egyedi dugattyú készítés
              Miért pont 19?

Komment

Üdv Cooter!

A Pannonia Index-Fórumon érdeklődj,ott hamarabb kaphatsz választ.

Komment

Berta-ekat kérdezted mar? Berta Dugattyú - dugattyú gyártás, egyedi dugattyú készítés
                  Miért pont 19?
                  Nem kérdeztem még őket,de köszönöm linket,szerintem holnap fel is hívom őket h van e nekik meg milyen árban.
                  A 19-es csapszeg furat a KX 500 hajtókar miatt lenne fontos.

Komment

Üdv Cooter!

A Pannonia Index-Fórumon érdeklődj,ott hamarabb kaphatsz választ.
                    Érdeklődtem ott is,de mivel 2 napja semmi reagálás rá így gondoltam bemásolom ide is.

Komment

Üdv !
                      Részemről végignéztem egy jó pár itthoni gyártású dugattyút , a tapasztalataim a következőek voltak :

- Belkovics Eger : állítólag kétszer hőkezelt ????? 12 % Si tartalommal ??? belső kokilla ugyan az minden túlméretnél , tehát a III. méret(PL69,5 mm) 2,5 gyári fal vastagság helyett 3,5 -4 mm ezáltal a hőtágulás is nagyobb ! Sok probléma a megszorulással nagyobb illesztési hézag mellett is . (nem mondom hogy karburálási hiba nem lehetett )Belső felület kissé elnagyázott ,nekem úgy tűnt hogy egy szétvágott gyári dugó alapján készült az öntőminta , (még a kéthengereshez is ).
                      -Berta Szeged : Viszonylag kidolgozott megmunkálását tekintve szép, geometriája a gyári előírásokkal egyező . A falvastagság sem tér el (1mm belül , saját mérés) számottevően . Szép, használhatónak mondható termék , 12 % szilicium tartalommal , kb megegyező súly... (telefonos egyeztetés alapján : a szabvány anyag:12% , gyári 65-67- től 20 % ) Furcsa hogy a 2 hengeres tipus dugattyúja az MZ nyers öntvényéből legyártva , közel a gyárival azonos súllyal , és ~2mm -el rövidebb szoknyával)) , valamint 6 mm-helyett 2-2,5 mm-es fenékvastagsággal készül , nem mertem bevállalni
                      Négy Kelemen Budapest : Kicsit el naggyázott belső öntvény kialakítás , gyárihoz képest nagy tömeg..., egy nyersöntvényből minden túlméret , ezért nagyobb méretben nagyobb falvastagság , nagyobb hőtágulás ! Külső megmunkálás nem a legszebb , geometriája (kúposság , ovalitás) hagy némi kívánnivalót maga után.Sok adik túlméret is kapható....
                      Állítólag létezik egy Hajósi illetőségű gyártó is , akinek elég soka meg vannak elégedve a munkájával , de ez még sajnos nem volt a kezemben , de kíváncsi vagyok rá ...
                      Az indiai gyártmányú AMBIKA márkajelzésű termékről csak annyit hohy "erősen hajlamos a ragadásra , hőtágulása nem homogén" , ezen vélemények után meg se próbáltam , így nem törhetek pálcát felette
                      A 19 mm-es csapszegméret szerintem az általam említett három magyar gyártónál is megbeszélés tárgya , szerintem a Hajósi cég is meg tudja oldani !
                      Valószínű van gyártó , akinek a gyártmányát nem próbáltam , így véleményezni nem tudom , hozzáteszem az előbbi véleményeket a saját tapasztalataim alapján írtam , így előfordulhat hogy van aki másképp vélekedik !!!

Remélem segítségedre voltam !
                      movisz, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Örülök hogy saját tapasztalatot írtál le. A Bertáról pl. azt olvastam, hogy éppenhogy nem megfelelő a kúpossága és mindig felül ragad meg...
                        zahi kedvelte ezt.

Komment

Nos a berta kúposságát , sőt ovalitását a piros könyvben , illetve a Szente Gyula féle könyvben leírtakhoz (P20 műhelykönyvben is szerepel) hasonlítottam , lehet mondani hogy stimmel , bár ezek a paraméterek javában függenek a falvastagságtól , anyagminőségtől , esetleg belső kialakítástól , így nem zárható ki a rossz kúposságból (inkább hordóforma) eredő ragadási hajlam ! De ez a ragadás adódhat a rossz karburálásból is !!! (egyébként ha jól emlékszem az egy hengeres tipusnál berta dugóval ca. 0,07-0,08 mm illesztési játék lett beállítva annak ellenére hogy a futat mindíg egész méretű , a hézag a dugó méretében van "elrejtve" . Ja és 0,07 -el hidegen is csendben volt . )
                          Cooter kedvelte ezt.

Komment

A Berta és a Belcord közül vacillálok,a Belcord az igazából itt van helyben tőlem 25km-re és elég jó a kapcsolatunk velük,de fórumokon nem mindig helyezik őket a legelső helyre,a Bertáról is mondtak már jót/rosszat is. 18as csapos Belcord dugatyút építettem már be többet is,megfelelő karburálás,derékszögelés és figyelmes bejáratás mellett nem volt eddig gondom vele.Amit a Belcordról tudok az az h már centrifugál öntéssel készül és valóban 2 szer hőkezelik egyszer nyers azaz öntött állapotában és mégegyszer a készremunkálás után,valamint foszfátozzák a felületet.
                            zahi kedvelte ezt.

Komment

Nekem volt már Berta, most Belcord van és beszerelve, ránézésre jobb a hézag a dugattyútetőnél, több tágulást enged.
                              De még nem járattam igazán, úgyhogy használati tapasztalat nincs.
                              Kissé dúsra állított keverékkel a Berta sem ragadt semmilyen körülmények között. Dehát ez sok mindenen múlik...
                              zahi kedvelte ezt.

Komment

Elnézést hogy ilyen sokára reagálok , de sajnos computert cseréltettem , de még nem tud mindent ami kellene ...( a gazdája meg végképp...), jelszavak ugrottak !
                                A vacilálással teljesen egyetértek , én Kb öt félét néztem meg , de a hatodikat vettem meg négyszeres áron... (lehet hogy átb..k. )
                                Egyébként a Belcord tőlem kb 1.5 km -re van , természetes hogy ott kezdtem a vizslatást ! Az első hőkezelés a szilárdsági jellemzőit próbálja meg javítani , a második pedig szerintem feszültségmentesítő eljárás lehet (ezt találom célszerűnek , talán-talán újra kristályosítás , vagy öregbítési folyamat , de ezeket inkább Ö.V. -nél alkalmazzák ) Ami a BERTA felé billenti a mérleg nyelvét , az az hogy kidolgozottabb , vékonyabb falvastagságú (kisebb hőtágulás), szebb önvényminta lenyomat , a belső részen. A Belcord -nál az az érzésem mintha az őntőforma mintájául egy alapméretű szétvágott dugattyú szolgált volna ! Nos a bevonat ??? Több féle bevonatról hallottam már , de nem tudtam tesztelni ebből a szempontból őket ! hallottam már : - Kerámia bevonatos dugattyúról (mert az kemény , kopásálló)
                                - Ónozott dugattyúról( mert jobbak a siklási tulajdonságai, még olaj nélkül is)
                                - Teflon bevonatú ( kenés nélkül is jó siklási tul. , magas hőmérsékleten is)
                                -Eloxált (gyári dugók jellemzője, aluoxid kemény kopásálló , felület pórózus, az olajat képes magában tárolni , magas az aluoxid olvadáspontja , felületi érdesség és méret számottevően nem változik , az alapfémből kialakítva , annak szinte szerves részét képezi ...)
                                - Foszfátozott (Érdesebb, olajat magában hordozni képes felület , a felület keménységéről nem tudok mit mondani ) méretváltozás ...)
                                Egyébként a centrifugál öntés jellemzöje a finomabb szemcseszerkezet , ezáltal jobb mechanikai jellemzök , tömörebb szerkezet....
                                Úgyhogy választék az volna (estleg K..a nagy szerencsével gyári dugó ...) de mindez mit sem ér , ha szakszerütlen a szerelés , rossz a karburálás (de volt már versenymotor is kovácsolt "igenminőségi " dugattyúval , ami egy falsolás miatt erősen megszorult ...) Szerintem ebben a témában nem érdemes prófétának lenni , mert egy valódi "kilincs alamánium" dugó gyártója is a szerelési hibákkal, és az élb..tt karburálással fog védekezni !!!!
                                Szerintem szedd össze a morzsákat , szösszeneteket ezen alkatrészek használóitól , vond le a konzekvenciát , válassz és szerelj hibátlanul , karburálj dúsabbra , járasd be prímán és vess magadra )
                                Cooter kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X