Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia megszorulás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hát igen , "ránézésre jobb a hézag", ez mit is jelent ?
    Nekem a mesterem mindíg azt tanította hogy akkor jó egy illesztési hézag ha az adott körülményekhez képest a legkisebb!
    Mert ha kisebb a hézag a kelleténél , meg fog ragadni az alkatrész , ha nagyobb , zajos lesz , nem fekszik fel teljes felülettel (főleg dugattyúnál)
    Mitől függ a helyes illesztési játék beállítása ? : -anyagminőség , mechanikai tulajdonságok
    - Formai kialakítás , bordázottság ,merevség ,vastagság ,kenőany.bevitel.
    - Alkalmazott kenőanyag minőség , megfelelő olajfilm kialakulása
    A kissé dúsabb keverék mit is jelent ? :
    - Több üzemanyag , jobban hűtött dugattyú , hengerpalást..
    - Több üzemanyagban több a kenőanyag, ami járatáshoz egyébként is bővebb!
    Az optimális értéket nem lehet csak kisérletezéssel megállapítani , bár ez kissé zsebbenyúlós foglalatosság !Igy marad a régi recept , " kövérebb anyaggal" odafigyelve , nem erőltetve járni az első pár száz kilóméteren...
    Ezért, már megbocsáss de a hőnáhított gyári dugó , minőségében nem biztos hogy túlszárnyalja a jelenlegi gyártók valamely termékét !
    Az elérhető áron beszerezhető egyhengeres pannonia dugattyúk közül én a Bertát favorizálom , nekem bevált , de ízlések és pofonok... A kéthengeres tekintetében, reális elérhető árral bíró alkatrészek közül , nem találtam ez idáig számomra megfelelőt , de a hajósi illetőségű cég termékeit igen dicsérik , és még nem sikerült egyet sem igazán megvizslatnom!
    Ezért egy drágább gyártó termékét választottam (azóata sem lehet csak aranyárban hozzájutni , már ha van...) ami Y -nal kezdődik és amaha-val végződik ...
    demeter kedvelte ezt.

Komment

A 19 mm-es csapszegméret szerintem az általam említett három magyar gyártónál is megbeszélés tárgya , szerintem a Hajósi cég is meg tudja oldani !
      Róluk sok jót olvastam, a Pannónia index fórumon nagyon dicsérték. Tavaj egy ismerősöm nevében rájuk is telefonáltam. Hengert el kellküldeni hozzájuk. Ök megfúrják és gyártanak hozzá dugót. Kb 13000 Ft-ba kerül a művelet.
      zahi kedvelte ezt.

Komment

„ránézésre jobb a hézag”, ez mit is jelent ?
        Semmi többet, mint hogy előzetesen bíztatóbb.

a hőnáhított gyári dugó , minőségében nem biztos hogy túlszárnyalja a jelenlegi gyártók valamely termékét
        Egyet kell értenem!

A kissé dúsabb keverék mit is jelent ? :
        - Több üzemanyag , jobban hűtött dugattyú , hengerpalást..
        - Több üzemanyagban több a kenőanyag, ami járatáshoz egyébként is bővebb!
        Az első feltétlenül fontos. És a jelentősége is sokkal több, mint a másodiknak.
        Lehet, hogy sarkos a véleményem, de a sok olaj a benzinbe semmire nem jó, csak hogy füstöljön...
        St.Z.350, zahi és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Teljesen egyetértek ,de én nem a több kenőolajra próbáltam kitérni , hanem arra hogy ha dúsabb a levegő üzemanyag keverék , azaz az adott mennyiségű levegőhöz x-szer több üzemanyagot juttatunk ,(változatlan olaj keverési arány mellett!) x-szer több olajat is juttatunk be !...
          demeter, St.Z.350 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt sricsi70 !

Egy telefon számot nem tudnál adni , vagy elérhetőséget a Hajósi cégnek ? Szeretnék én is érdeklődni kéthengeres pannónia dugattyú ügyében !

Komment

Kohl István | Cégbank
              zahi kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szépen köszönöm , egy úriember vagy ! (ez nekem nem is jutott eszembe !)
                Esetleg van valami tapasztalatod a szóban forgódugattyúkról ?

Komment

Egy telefon számot nem tudnál adni , vagy elérhetőséget a Hajósi cégnek ?
                  Hello! Most jutottam gépközelbe, de már látom demeter közben az elérhetőségeket belinkelte.
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm !

Neked valami tapasztalatod ?

Komment

Neked valami tapasztalatod ?
                      Nekem semmi, csak az amit olvastam róla az Indexen. Itt van pár:Index F
                      zahi kedvelte ezt.

Komment

egy úriember vagy
                        Nono!

Esetleg van valami tapasztalatod a szóban forgódugattyúkról ?
                        Én már akkorra megvettem a Belcord szettet mikor a hajósi műhelyről olvastam, így csak megjegyeztem magamnak hiszen egy helyen öntik, munkálják meg a dugattyút és fúrják hozzá a hengert. Árban sem drágább, mint amennyibe nekem volt, szóval legközelebb szerintem őket fogom megkeresni. Addig hátha lesz itt is egy-két tapasztalás róla.
                        zahi kedvelte ezt.

Komment

Üdv!

Nekem is Belcord van, és annak ellenére, - ahogy arról ebben a topicban már beszámoltam, - hogy megragadt, az újabb dugattyúm is Belcord.
                          Kérdés az, hogy van-e türelem a helyes bejáratáshoz, ill. a karburálás, főtengely beállítás stb. mind mind érzékenyen érinti az új (felujított) motort.
                          Most ráadásul 2,5 mm-t le is esztergáltattam a palástból ( P12-es vezérlés) így "nyomatékosabb" a motor, (TLF) ( és már erről is irtam) de akkor sem a 24 órásra készülök ezzel.... csak motorozgatni 70-80-90-el max.
                          zahi kedvelte ezt.

Komment

2,5 mm-t le is esztergáltattam a palástból (P12-es vezérlés) így „nyomatékosabb” a motor
                            Elmélkedjünk egy kicsit még...
                            Tovább van nyitva a szívócsatorna, több keverék jut a forgattyús térbe. Ezt a többletet hatékonyabban kellene a hengerbe juttatni. Célravezető lehet-e pl. a Jawa megoldás, a felömlő csatornák szélességének megfelelően kimart dugattyúperem?

Click image for larger version

Name:	jawa.jpg
Views:	1
Size:	24.9 KB
ID:	139567

Komment

Ha csak a dugó hosszán történik változtatás és máshol nem akkor csak a fogyasztás nő hiszen nem tudja a + üzemanyagot hatékonyan felhasználni. Persze ez csak az én elméletem.Ha a felömlők keresztmetszetén és annak felületén nincs változtatás nem jut az elősűrített keverék minél gyorsabban az égéstérbe.

Komment

Nekem is Belcord van
                                S milyen hézagra illesztve ?
                                csak motorozgatni 70-80-90-el max.
                                Hát kb nekem is ez lesz szerintem a tempóm ha kész lesz a gép,ugyanis a barátnőmtől kaptam egy Duna oldalkocsit az öreg T-2 mellé

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X