Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fékkar rögzítése a féktengelyen

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Iker József kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm ApaE! Maradok az eredetinél, legfeljebb lesz még egy köröm a horganyzónál!
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Feldobnám ezt a témát kicsit más szemszögből.
        Raktam össze a hátsó fékpedál rugózatát, és mint képen látszik, a kis keret amibe a bowden diója akaszkodik fel van feküdve a rugó első menetére. Amikor meghúzom leugrik róla, majd újra fel.
        Click image for larger version

Name:	2013-05-05 17.38.41.jpg
Views:	1
Size:	198.0 KB
ID:	137408
        Ez a vastag rugó való oda? Azt hozzá kell tennem, hogy a váz be van kicsit kopva a fekkar alatt, ezért az hátrébb fordul mint eredetileg, ez lehet a gond? Talán ki lehetne cserélni a vékonyabb kitámasztó rugójára.

Komment

Ilyesmiktől másztam falra én is összeszerelésnél...
          Ez a rugó nálam 1,2 cm átmérőjű, a menetes rész hossza 5 cm, a két fül pedig 2-2 cm.
          Ha meggondolod, itt csak a fül hossza számít, hogy felakad-e vagy sem, a kar helyzete nem igazán.

Komment

Az ilyen és hasonló apró de az összképet nagyon elrontó apró dolgok miatt szoktam mindenkinek tanácsolni ,hogy "dolgozzon kétszer "----és elöször rakjuk össze a motort szárazon .Festék , króm .....minden nélkül .
            wsievers, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              elöször rakjuk össze a motort szárazon .Festék , króm ...minden nélkül .
              Különben olyan dolgok jöhetnek, hogy a szépen fényezett sárvédőn pl nem ott van a lyuk, ahol volt előtte ,tartófülek görbék, stb...
              Duke kedvelte ezt.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ismerős sárvédős szituáció.. Joker igazad van, ezzel elkerülhető, hogy 3x keljen horganyzohoz menni, mert valami kimarad.

Komment

Ismét egy bosszantó apróság esett meg velem. T5. Hátsó fékrendszer a helyén, blokk, lánc a helyén. Gondoltam egyet, beszerelem a féklámpa kapcsolót. Igenám, de a blokktól nem lehet betenni a kis fékkarra a biztosító húzórudat, ami a rugón keresztül a féklámpakapcsolót húzza. Ezért az apróságér ki kellett emelni újra a blokkot...Ráadásul, ha rátaposok a fékre, a kis húzórúd beleér a bal blokkfélbe (ahol a váltókar határolócsavarja van). Ez egy elég béna konstrukció így, másnál is előfordul, vagy én szúrtam el valamit?

Komment

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ismét egy bosszantó apróság esett meg velem. T5. Hátsó fékrendszer a helyén, blokk, lánc a helyén. Gondoltam egyet, beszerelem a féklámpa kapcsolót. Igenám, de a blokktól nem lehet betenni a kis fékkarra a biztosító húzórudat, ami a rugón keresztül a féklámpakapcsolót húzza. Ezért az apróságér ki kellett emelni újra a blokkot...Ráadásul, ha rátaposok a fékre, a kis húzórúd beleér a bal blokkfélbe (ahol a váltókar határolócsavarja van). Ez egy elég béna konstrukció így, másnál is előfordul, vagy én szúrtam el valamit?
                    Nálam is ugyanez volt. Annyi hogy nekem a kihúzórúd hiányzott. Úgyhogy 2-es acéldrótból hajtottam megfelelőt, megfelelő szögben így nem ér bele a blokkba. Ajánlom hogy te is cselekedj hasonlóképpen

Én a motornak azt a részét utálom a legjobban, a fékhez is alig lehet hozzáférni, a blokkrögzítő csavarhoz is. Ráadásul az a "csavarnyelő" része a motornak. Ha bármilyen szerelésnél eltűnik egy csavar érdekes módon akár hetekkel és kilométerekkel később is előkerül. Onnan

Egyébként nem tudom mi a bajod a blokk kiszedésével és visszarakásával. Múltkor nekem 1,5 óra alatt megvolt
                    Lemezjáték és Beagle kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Úgyhogy 2-es acéldrótból hajtottam megfelelőt, megfelelő szögben így nem ér bele a blokkba. Ajánlom hogy te is cselekedj hasonlóképpen
                      szintén acéldrótot használok,ami ugye egy kerékpárküllőnek felel meg.(-:
                      heeegany és Beagle kedvelte ezt.
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Maradj az első változatnál, nagyon valószínű, hogy az a gyári megoldás!
                        Ezzel én is megkinlódtam, mert úgy szereltem rá a racsnis kart a féktengelyre, hogy már benne volt a motorban a blokk.
                        Nekem nem menet bele a 6-os csavar, és azt hittem, hogy 5-ös kell bele, ezért M5-ös csavart tettem bele. lehet, hogy sikerült egy kicsitodébb pozícionálnom tengely irányban a dolgot és ezért nem akart belemenni az M6-os?!

Az M5 ösnek viszont nem volt gond a csavarfejjel...

Talán elég az M5-ös is, nekem úgy tűnt, hogy kettős feladata van: egyrészt összeszorítani a racsnis részt, hogy szoriosan üljön a tengelyre, másrészt a tengelyen lévő beszúrásba feküdve, nem engedi a kart lejönni a tengelyről.

Mindegy, ha tudom, kicserélem M6-osra...

Komment

Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Feldobnám ezt a témát kicsit más szemszögből.
                          Raktam össze a hátsó fékpedál rugózatát, és mint képen látszik, a kis keret amibe a bowden diója akaszkodik fel van feküdve a rugó első menetére. Amikor meghúzom leugrik róla, majd újra fel.
                          Ezzel én is problémáztam, engemet is zavart ez a jelenség, valahogy nem tűnik "egészséges" dolognak...
                          Most hogy nézegettem a fényképet, támadt egy gondolatom:

Ha a fékkarhoz csatlakozó rugó fül felőli rugó menet legalább 1/4-ed fordulattal tovább volna tekerve, akkor ennek a rugó fülnek és a másik rugó fülnek a beakasztási pontokat összekötő képzeletbeli összekötő tengelyéhez képest maga a rugó test kicsit lejebb esne ezen az oldalon, azaz nem feküdne fel a bovden vég rajta.

Talán megvan még az eredeti rugóm (kicseréltem én is csillogó utángyártottra...), azzal összevetve el lehetne dönteni a kérdést...

Hétvégén tudom megnézni, majd írok!
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 márc. 24, 12:38.
                          Duke kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X