Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Fékkar rögzítése a féktengelyen
Collapse
X
-
ApaE
-
Feldobnám ezt a témát kicsit más szemszögből.
Raktam össze a hátsó fékpedál rugózatát, és mint képen látszik, a kis keret amibe a bowden diója akaszkodik fel van feküdve a rugó első menetére. Amikor meghúzom leugrik róla, majd újra fel.
Ez a vastag rugó való oda? Azt hozzá kell tennem, hogy a váz be van kicsit kopva a fekkar alatt, ezért az hátrébb fordul mint eredetileg, ez lehet a gond? Talán ki lehetne cserélni a vékonyabb kitámasztó rugójára.
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseelöször rakjuk össze a motort szárazon .Festék , króm ...minden nélkül .Duke kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Ismét egy bosszantó apróság esett meg velem. T5. Hátsó fékrendszer a helyén, blokk, lánc a helyén. Gondoltam egyet, beszerelem a féklámpa kapcsolót. Igenám, de a blokktól nem lehet betenni a kis fékkarra a biztosító húzórudat, ami a rugón keresztül a féklámpakapcsolót húzza. Ezért az apróságér ki kellett emelni újra a blokkot...Ráadásul, ha rátaposok a fékre, a kis húzórúd beleér a bal blokkfélbe (ahol a váltókar határolócsavarja van). Ez egy elég béna konstrukció így, másnál is előfordul, vagy én szúrtam el valamit?
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIsmét egy bosszantó apróság esett meg velem. T5. Hátsó fékrendszer a helyén, blokk, lánc a helyén. Gondoltam egyet, beszerelem a féklámpa kapcsolót. Igenám, de a blokktól nem lehet betenni a kis fékkarra a biztosító húzórudat, ami a rugón keresztül a féklámpakapcsolót húzza. Ezért az apróságér ki kellett emelni újra a blokkot...Ráadásul, ha rátaposok a fékre, a kis húzórúd beleér a bal blokkfélbe (ahol a váltókar határolócsavarja van). Ez egy elég béna konstrukció így, másnál is előfordul, vagy én szúrtam el valamit?
Én a motornak azt a részét utálom a legjobban, a fékhez is alig lehet hozzáférni, a blokkrögzítő csavarhoz is. Ráadásul az a "csavarnyelő" része a motornak. Ha bármilyen szerelésnél eltűnik egy csavar érdekes módon akár hetekkel és kilométerekkel később is előkerül. Onnan
Egyébként nem tudom mi a bajod a blokk kiszedésével és visszarakásával. Múltkor nekem 1,5 óra alatt megvoltLemezjáték és Beagle kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgyhogy 2-es acéldrótból hajtottam megfelelőt, megfelelő szögben így nem ér bele a blokkba. Ajánlom hogy te is cselekedj hasonlóképpen"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMaradj az első változatnál, nagyon valószínű, hogy az a gyári megoldás!
Nekem nem menet bele a 6-os csavar, és azt hittem, hogy 5-ös kell bele, ezért M5-ös csavart tettem bele. lehet, hogy sikerült egy kicsitodébb pozícionálnom tengely irányban a dolgot és ezért nem akart belemenni az M6-os?!
Az M5 ösnek viszont nem volt gond a csavarfejjel...
Talán elég az M5-ös is, nekem úgy tűnt, hogy kettős feladata van: egyrészt összeszorítani a racsnis részt, hogy szoriosan üljön a tengelyre, másrészt a tengelyen lévő beszúrásba feküdve, nem engedi a kart lejönni a tengelyről.
Mindegy, ha tudom, kicserélem M6-osra...
Komment
-
Duke eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFeldobnám ezt a témát kicsit más szemszögből.
Raktam össze a hátsó fékpedál rugózatát, és mint képen látszik, a kis keret amibe a bowden diója akaszkodik fel van feküdve a rugó első menetére. Amikor meghúzom leugrik róla, majd újra fel.
Most hogy nézegettem a fényképet, támadt egy gondolatom:
Ha a fékkarhoz csatlakozó rugó fül felőli rugó menet legalább 1/4-ed fordulattal tovább volna tekerve, akkor ennek a rugó fülnek és a másik rugó fülnek a beakasztási pontokat összekötő képzeletbeli összekötő tengelyéhez képest maga a rugó test kicsit lejebb esne ezen az oldalon, azaz nem feküdne fel a bovden vég rajta.
Talán megvan még az eredeti rugóm (kicseréltem én is csillogó utángyártottra...), azzal összevetve el lehetne dönteni a kérdést...
Hétvégén tudom megnézni, majd írok!Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 márc. 24, 12:38.Duke kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment