Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mikuni 30mm-es karburátor Pannonia TLF-en?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mikuni 30mm-es karburátor Pannonia TLF-en?

Udvozlet mindenkinek!
    A nemregiben megvasarolt 61-es TLF Pancsim ezzel jott. Addig eljutottam, hogy 30mm-es. Talakozott mar valaki ilyennel?
    A motor meg nem mukodik. Kivancsi lennek, hogy ezzel menne-e?
    Valaki? Valamit?
    Koszonom elore is a gonolatokat.Click image for larger version

Name:	Mikuni 30mm.jpg
Views:	1
Size:	186.6 KB
ID:	155896

Nándi001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kivancsi lennek, hogy ezzel menne-e?
    Szia! Szerintem igen. A fúvókák méretei megegyeznek az eredeti Pannónia karburátor fúvókáival, akkor van rá esély.

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A fúvókák méretei megegyeznek az eredeti Pannónia karburátor fúvókáival, akkor van rá esély.
      Lattal mar ilyet, vagy hasonlot pancsin?

Komment

Látni nem láttam, viszont másik Pannóniás fórumon olvastam Mikuni vm 22 mm-es karburátort Pannónia kéthengeresre előszeretettel raknak fel.

Komment

Szia!
          Én láttam már Mikunit Pannónián, sőt MZ-n és Jawán is. Használják őket tuning céllal keleti gépekhez (és azért is, mert jobban karburálhatóak sok esetben az eredetinél).
          Ugyan a Pannóniákon hazai gyártású karbik működtek (1958-tól, mert úgy tudom, hogy addig Jikov porlasztókkal szerelték a gépeket), de ezek Amal rendszerűek voltak, a P20-asokat pedig Mikuni rendszerű karburátorokkal építették.

Abban, hogy megfelelő fúvokákkal és beállítással működik vele a motorod, egyet értek Sricsi70 véleményével. Próbáld ki.Ha megy, és ha nem zavar az eredetiség kérdése...
          sepy, supermax és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Szia! Én MZ-én találkoztam ilyen karbival és nagyon pontosan be tudta a gazdája lőni vele a keverési arányt,jobban mint a gyárin.Elsőre meglepődtem én is de egy tesztkör után még jobban meglepődtem,hogy mennyivel jobban reagált a gázra és mennyivel egyenletesebben gyorsult.Egy próbát megér mindenképpen.
            sepy, Nándi001 és taluga kedvelte ezt.

Komment

Kivancsi lennek, hogy ezzel menne-e?
              Inkáb csak működne, -nagy- nem lenne jó egy mezei motorra .Ha viszont jól működik most -akkor szerencséd van mert valaki már csinált valamit a motorral .
              St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Koszi a hozzaszolast! Megprobalom.

Komment

A nem egyező torokátmérő viszont szerintem nem épp szerencsés. Az áramlási viszonyoknak nem kedvez. Bár működhet a dolog.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Bár működhet a dolog.
                    Igen működne, de tényleg káros turbulenciát okozna az áramlásban ha a szívócsonk kisebb átmérőjű mint a karburátor torokátmérője. Viszont a jelenséget megfordítva még előnyös is lehet, abban az esetben ha a szívócsonk átmérője nagyobb mint a karburátoré, mert akkor ez a turbulencia, a visszaáramlást akadályozza ami akkor jön létre amíg a dugattyú szoknyája nem zárja le teljesen a szívórést az elősűrítés előtt. Ezt Havassy Péter fejtette ki egy előadásán.

(Készítettem ábrát is, de valamiért semmilyen képet nem tudok feltölteni.)
                    Nándi001 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X