Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia henger tuning

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

a közlekedési múzeum raktárában is van 2 db,egy világos kék metál és egy bordómetál színű
    Ezeket saját szemeddel láttad?
    Most nemrég voltam, nem raktárban persze és szavazni lehet, hogy milyen motor legyen kiállítva. A P11-et húztam be.

és hogy a kuplung?
    Igen az feltűnően nem a szokott helyen van. Nem tudom hogyan nézhet ki ott a talpfelfogatása a hengernek. Ez csak egy talált kép, sajnos több infóm nincs róla.

Komment

Üdv Olvtársak!

Az AM. ezt írta a T250-ről.Click image for larger version

Name:	Pannónia T250  2.jpg
Views:	1
Size:	197.8 KB
ID:	140999Click image for larger version

Name:	Pannónia T250 1..jpg
Size:	198.4 KB
ID:	141000 A P11-ről meg ezt.Click image for larger version

Name:	Pannónia P11  1.jpg
Size:	201.4 KB
ID:	141002Click image for larger version

Name:	Pannónia P 11  2.jpg
Size:	198.1 KB
ID:	141003Click image for larger version

Name:	Pannónia  P11   3.jpg
Size:	198.9 KB
ID:	141004Click image for larger version

Name:	Pannónia  P11   4.jpg
Size:	198.9 KB
ID:	141001
      és demeter kedvelte ezt.

Komment

Ezeket saját szemeddel láttad?
        Igen ! Bár van már legalább 15 éve hogy ott jártam.

Komment

Tényleg érdekes, ha így emlékszel.
          Nem akarok vele semmit, csak itt egy másik vélemény:
          Click image for larger version

Name:	cikk.jpg
Size:	52.7 KB
ID:	141010

Komment

Komment

Persze, lehetséges, csak ez olyan, mintha én Gyöngyösről Nyiregyháza felé Párizsnak indulnék...

Komment

Komment

Csak mert megkerülte a bowden a hengert, a szokott oldallal ellentétes oldalon megy. Igaz így olajozhatja a karbi alján levő csepegés, de valószínű hogy a fokozatmutatóba, vagy annak tengelyébe el is akadhat, meg magát a sebességfokozat jelző skálát is takarhatja.... Nem tudom, élőben nem láttam valóban így van-e, csak nekem furcsa így...

De ha a tulajnak így tetszik, nekem akkor jó, úgy is a hengerben gyönyörködöm, vajon mit tudhat egy ilyen aluminium hengerrel ez a motor!!!

Mert azért valljuk be, hogy eltekintev a lendkerék mágnestől, az oldalt úszóházas porlasztótól, a vashenger tűnik a leg"veteránosabb" megoldásnak a Pannónián....

(már a 70'-es évek közepén is....)

Komment

Sziasztok!

Úgy néz ki hogy a jövő héten a tulajdonomba kerül egy P10-es.
                    Azt szeretném megtudni hogy felújítás során érdemes e a P12-es dugattyúját beépíteni?
                    Azt már tudom hogy Kawasaki kx hajtókart kell beépíteni stb.

Van ez ügyben valakinek tapasztalata, véleménye?

Köszönöm!

Komment

Szia!

Tudtommal utángyártottban csak egyféle dugattyú létezik, így választási lehetőséged sincs. Viszont a vezérlésen igazítgathatsz, ha értesz hozzá, a gyárihoz képest sokkal rosszabb nem lehet. Viszont ha már KX hajtókarban gondolkodsz, feltételezem, nem sajnálod rá a pénzt, szóval valami minőségi dugattyút vegyél bele (pl. Ambika kizárva, kávéfőzőből és kiskanálból nálam is önthetünk dugattyút).
                      Hogy milyen japán, német vagy olasz motor dugattyúja stimmel a Pannóniába, azt nem tudom, egyelőre nem volt lehetőségem méregetni, a kétütemű Trabanté jó bele, de abból is csak a korai teli szoknyás, viszont annak 20-as a csapszege és 72 az alapméret, tehát élből 275 köbcentiről indulsz. Az ötvözete (K20) viszont nagyon jó. Ha esetleg találsz valami kisebb csapszegű darabot, ami jó a Pannóniába, légy szíves írd meg, mindenképp érdekel!

Komment

Ha esetleg találsz valami kisebb csapszegű darabot, ami jó a Pannóniába, légy szíves írd meg, mindenképp érdekel!
                        Perselyezni a dugattyúban a csapszegfuratot esetleg? Láttam már ilyet.
                        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Tudtommal utángyártottban csak egyféle dugattyú létezik
                          Az Ambikán kívül van hazai is, pl. Berta, Belcord. Én utóbbival szemezek, vállalnak egyedi gyártást is, pl. 18-as csapszegfurattal. Persze drágább (utoljára amikor kérdeztem őket, kb. 1 éve úgy 13e környéke volt ), de lehet egyszerűbb megoldás, mint pl. dugattyúcsapszeg furatának perselyezésében gondolkodni.
                          Sőt, megcsinálják 1,0 mm-es gyűrűvel is ha úgy kívánja az ember.

Lehet már írtam, én ugyanezeket tervezem: csak húzódik-halasztódik, mert 1-1 átalakítás oké hogy nem bonyolult és nem is olyan drága, de vajon megéri-e egyiket a másik nélkül?
                          (Tehát vonalba fúrás, főtengely felújítás, idegen hajtórúd, egyedi dugattyú, módosított égéstér, idegen karbi, idegen generátor+gyújtás - és akkor még a gyári, problémás kipufogónyílású hengerrel próbálkozik az ember... Önteni lehet rá a pénzt, nem csak szórni. )
                          Balumester és demeter kedvelte ezt.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szia!

Tudtommal utángyártottban csak egyféle dugattyú létezik, így választási lehetőséged sincs. Viszont a vezérlésen igazítgathatsz, ha értesz hozzá, a gyárihoz képest sokkal rosszabb nem lehet. Viszont ha már KX hajtókarban gondolkodsz, feltételezem, nem sajnálod rá a pénzt, szóval valami minőségi dugattyút vegyél bele (pl. Ambika kizárva, kávéfőzőből és kiskanálból nálam is önthetünk dugattyút).
                            Hogy milyen japán, német vagy olasz motor dugattyúja stimmel a Pannóniába, azt nem tudom, egyelőre nem volt lehetőségem méregetni, a kétütemű Trabanté jó bele, de abból is csak a korai teli szoknyás, viszont annak 20-as a csapszege és 72 az alapméret, tehát élből 275 köbcentiről indulsz. Az ötvözete (K20) viszont nagyon jó. Ha esetleg találsz valami kisebb csapszegű darabot, ami jó a Pannóniába, légy szíves írd meg, mindenképp érdekel!

Jelenleg ott tartok hogy megkerestem egy ebben járatos szakit.

Ő megcsinál elméletileg mindent a blokkon amit szokás és szükséges.

Vonalba fúrás, kawasaki hajtókar sőt ő készíti el az egész főtengelyt. Berta dugót rak bele (azt mondta az teljesen megfelel) amit még egy kicsit kúposabbra esztergál. És nagyobb illesztésre is fúrja mint általában. Azt mondta így biztosan nem fog megragadni. Plusz a hengerfejet alakítja nagyobb sűrítéshez.

Na igen. Az ár (ha a kuplung is mondjuk hondáé lesz) közel elérheti a 70-100000ft-ot. (a hajtókar maga 30000ft az olcsóbb helyen)
                            A még nagyobb gond hogy azt mondta ha október elején odaviszem tavasznál előbb ne számítsak rá :-(
                            Feri92 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Berta, még pluszban esztergálva? A Belcord eleve kúposabb és ahogy kollarg írja, olyan csapszeggel, gyűrűvel kéred, amilyennel akarod.
                              Egyébként ha 70-100 ezer, az még hagyján. Egy tisztességes főtengely felújítás, átalakítás 60 fölött van. Újragyártott főtengely, meg amennyit a vállalkozó szellemű szaki kér.

Komment

Berta, még pluszban esztergálva?

Nagyjából ezt mondta. Én hiszek neki hiszen Wittman Istvánról van szó. Ő is egy tapasztalt szaki ha Pannóniáról van szó.
                                Én nem szólok bele, ha azt mondja jó akkor biztos úgy van.
                                A lényeg hogy jó legyen.
                                Az ár sem mellékes persze. De pl korábban a Jawa blokk felújítás sem volt olcsó főleg úgy hogy első alkalommal elbaltázták a főtengelyem. Így kétszer került 30000-be :-(

A lényeg hogy szerelje készre a blokkot és akkor talán nem ér meglepetés.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2014 szept. 21, 14:26.
                                sepy, zahi és demeter kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X