Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia blokk festés!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

.....na és az én kapummal mi lesz ?

Komment

Kedves Heeegany! A jelenleginél az üzemi szint 8,5 liter és erre jön 2,5liter tartalék.Nem egy hatalmas mennyiség és ami még lényeges nagyon kacsú. Jobb volt anno a 634-es mert ott a térd is oda ért a tankhoz és együtt tudsz " érezni"jobban érezhető a gép, legalább is az én tapasztalatom ez. Egy gyári tankot akarok át szabni , még nem néztem meg pontosan a 250-es Jawáét az ,hogy állna rajta vagy egy rávaló gyárit fogok szétvágni és két oldalról bele toldani.

Komment

Üdv sepy!

A 250-es tank is csak 13 literes,lehet,hogy kedvezőbb lenne a 634-es 17 literes tankja.A hosszúsága 55cm.
        Utoljára szerkesztve a következő által: St.Z.350; 2014 aug. 28, 14:58.
        sepy kedvelte ezt.

Komment

Egy gyári tankot akarok át szabni
          A 350 es Cz tankja jó rá, csak elől a vázon a gyárilag bejelölt helyen kell 2 új furat.(mindkét fajta tankhoz megvan rajta a erősített rész, kissé ki is domborodik-nekem van rajta egy X is pont azon a helyen)Ráadásul annak 2 csapja van, így nem kell foglalkoznod azzal, hogy a másik oldalban ott marad a benzin. A hátsó felfogatása ugyanott van, ráadásul a késői 477 esek , és a 487 már ezzel a tankkal jöttek ki. 13 literes ez a fajta tank.
          Click image for larger version

Name:	cz-175-04.jpg
Views:	1
Size:	66.7 KB
ID:	140949
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 aug. 28, 19:47.
          sepy kedvelte ezt.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Be tudsz hozzám is ugrani?
            ...na és az én kapummal mi lesz ?
            Hű de menő vagyok ! Sorsoljátok ki, kihez menjek hamarabb !
            Beagle kedvelte ezt.

Komment

Menö bizony 😀
              Nekem ráér még csak 1 telefonszamot vagy valamit kérnék.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Kedves Heeegany! A jelenleginél az üzemi szint 8,5 liter és erre jön 2,5liter tartalék.Nem egy hatalmas mennyiség és ami még lényeges nagyon kacsú. Jobb volt anno a 634-es mert ott a térd is oda ért a tankhoz és együtt tudsz " érezni"jobban érezhető a gép, legalább is az én tapasztalatom ez. Egy gyári tankot akarok át szabni , még nem néztem meg pontosan a 250-es Jawáét az ,hogy állna rajta vagy egy rávaló gyárit fogok szétvágni és két oldalról bele toldani.
                Így a számok alapján tényleg igencsak kicsi. Pedig ránézésre többnek látszik.
                Tiszakeszit oda-vissza hány tank benzinnel jártad meg?

A tervezett tank hány literes lenne kb?

Egyénként az utóbbi 200km-en valamivel kevesebb mint 10litert evett a motorom. Meg is lepődtem amikor leengedtem kannákba és a második 5 literes is majdnem megtelt És persze nem volt tele a tank a 200km-el ezelőtt sem.

Komment

Wsievers ötlete jár a könnyen megvalósíthatókhoz persze kérdés milyen könnyen lehetne egy 350-es tankot szerezni. Ez esetben nem kellene átalakítgatni és az esetleges csere is könnyen megoldhatónak kell maradnia ez lényeges szempont. Én is 16-17 literesre gondoltam. Beszélgettünk régebben horganyzáskor,hogy a tank belsejét ki lehetne horganyozni. Valaki próbálta már azóta vagy csak elméleti szinten maradt az ötlet?!mert festés előtt megoldható lenne. Nem számolgattam a fogyasztást mert Keszibe és onnan haza a Mátra megmászásával/ Mátra Szentimre-Bagolyirtás/ mentünk haza. Ez 600km -es túra lett és a Mátrában és környékén nem érdemes fogyasztást számolgatni , legalább is én nem tettem.Ha nem csavargatnám avval a 8.5 literrel elmennék kb. 250 km-t.Persze ha málhás tevének használom mint ezen a túrán is több kell neki de ez érthető is.
                  heeegany kedvelte ezt.

Komment

Wsievers ötlete jár a könnyen megvalósíthatókhoz persze kérdés milyen könnyen lehetne egy 350-es tankot szerezni.
                    Mindíg van pár ezerért(nekem is van egy, de annak elég durván rozsdás a belseje, a tanklemezek és a csapok miatt cseréltem Gergőkével):
                    http://olx.hu/hirdetes/elado-czetka-...tml#902d3b992e
                    Pannonia & CZ Jawa Tank elado - Pécs, Baranya
                    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 aug. 28, 20:22.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Egyénként az utóbbi 200km-en valamivel kevesebb mint 10litert evett a motorom. Meg is lepődtem
                      Ezt most úgy érted, pozitív csalódás volt? Én mióta a korábbi 85 helyett 90-95-tel járok, 250 km-re néztem meg: 10,4 liter.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Beszélgettünk régebben horganyzáskor,hogy a tank belsejét ki lehetne horganyozni. Valaki próbálta már azóta vagy csak elméleti szinten maradt az ötlet?!mert festés előtt megoldható lenne.
                        Nem lenne rossz. Az biztosan nem rozsdálna egyhamar.

Egyébként valami kémiai bevonat nem lehetne jó? rézgálic+kénsav keveréke pl elég szépen befogja a vasat. Bár azt nem tudom hogy mennyire tartós felületet ad. És csak fémtiszte felületen jó. De akár az is lehet egy lehetőség.
                        Amit meg még ugyan nem próbáltam ,de működnie kellene: Rezet kémiai úton elég szépen lehet ónozni is. Szóval akár a rézre még mehetne egy réteg ón, hogy egy picit vastagabb legyen a réteg.

- - - Updated - - -

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ezt most úgy érted, pozitív csalódás volt? Én mióta a korábbi 85 helyett 90-95-tel járok, 250 km-re néztem meg: 10,4 liter.
                        Az bizony Jóval többre számítottam. De azért még ezt is jó lenne lejjebb tornázni :P
                        Abból a 200km-ből 140km volt Tiszakeszi oda-vissza. Sík volt nagyjából, de hazafelé húztam neki. A maradék 60 meg itt, erősen dombos részen.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 aug. 28, 20:49.

Komment

Egy gyári tankot akarok át szabni
                          Szia sepy!

Nekem van egy plusz tankom sport Czetkához, még a matricák miatt vettem(az enyémről hiányoztak a kockás matricák). Kissé horpadt, ám ha szétvágod akkor ez könnyedén orvosolható.
                          Egy lelkes veterános mentette ki Salgótarjánban egy vaskupacból.
                          Ha érdekelne ajándékba megkapod.
                          sepy kedvelte ezt.

Komment

http://kepfeltoltes.hu/140829/201408...toltes.hu_.jpg

Kész a lamella 😃

Komment

Azokat a "bevágásokat "milyen elgondolásból készítetted ilyen formára ?
                              wsievers kedvelte ezt.

Komment

Meg anno mutatta 1 oreg veternos elmeletileg azert van hogy az olajat kivezesse a lamellak kozul.
                                mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X