.....na és az én kapummal mi lesz ?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia blokk festés!
Collapse
X
-
Kedves Heeegany! A jelenleginél az üzemi szint 8,5 liter és erre jön 2,5liter tartalék.Nem egy hatalmas mennyiség és ami még lényeges nagyon kacsú. Jobb volt anno a 634-es mert ott a térd is oda ért a tankhoz és együtt tudsz " érezni"jobban érezhető a gép, legalább is az én tapasztalatom ez. Egy gyári tankot akarok át szabni , még nem néztem meg pontosan a 250-es Jawáét az ,hogy állna rajta vagy egy rávaló gyárit fogok szétvágni és két oldalról bele toldani.
Komment
-
Egy gyári tankot akarok át szabni
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 aug. 28, 19:47.sepy kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKedves Heeegany! A jelenleginél az üzemi szint 8,5 liter és erre jön 2,5liter tartalék.Nem egy hatalmas mennyiség és ami még lényeges nagyon kacsú. Jobb volt anno a 634-es mert ott a térd is oda ért a tankhoz és együtt tudsz " érezni"jobban érezhető a gép, legalább is az én tapasztalatom ez. Egy gyári tankot akarok át szabni , még nem néztem meg pontosan a 250-es Jawáét az ,hogy állna rajta vagy egy rávaló gyárit fogok szétvágni és két oldalról bele toldani.
Tiszakeszit oda-vissza hány tank benzinnel jártad meg?
A tervezett tank hány literes lenne kb?
Egyénként az utóbbi 200km-en valamivel kevesebb mint 10litert evett a motorom. Meg is lepődtem amikor leengedtem kannákba és a második 5 literes is majdnem megtelt És persze nem volt tele a tank a 200km-el ezelőtt sem.
Komment
-
Wsievers ötlete jár a könnyen megvalósíthatókhoz persze kérdés milyen könnyen lehetne egy 350-es tankot szerezni. Ez esetben nem kellene átalakítgatni és az esetleges csere is könnyen megoldhatónak kell maradnia ez lényeges szempont. Én is 16-17 literesre gondoltam. Beszélgettünk régebben horganyzáskor,hogy a tank belsejét ki lehetne horganyozni. Valaki próbálta már azóta vagy csak elméleti szinten maradt az ötlet?!mert festés előtt megoldható lenne. Nem számolgattam a fogyasztást mert Keszibe és onnan haza a Mátra megmászásával/ Mátra Szentimre-Bagolyirtás/ mentünk haza. Ez 600km -es túra lett és a Mátrában és környékén nem érdemes fogyasztást számolgatni , legalább is én nem tettem.Ha nem csavargatnám avval a 8.5 literrel elmennék kb. 250 km-t.Persze ha málhás tevének használom mint ezen a túrán is több kell neki de ez érthető is.heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Wsievers ötlete jár a könnyen megvalósíthatókhoz persze kérdés milyen könnyen lehetne egy 350-es tankot szerezni.
http://olx.hu/hirdetes/elado-czetka-...tml#902d3b992e
Pannonia & CZ Jawa Tank elado - Pécs, BaranyaUtoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 aug. 28, 20:22."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBeszélgettünk régebben horganyzáskor,hogy a tank belsejét ki lehetne horganyozni. Valaki próbálta már azóta vagy csak elméleti szinten maradt az ötlet?!mert festés előtt megoldható lenne.
Egyébként valami kémiai bevonat nem lehetne jó? rézgálic+kénsav keveréke pl elég szépen befogja a vasat. Bár azt nem tudom hogy mennyire tartós felületet ad. És csak fémtiszte felületen jó. De akár az is lehet egy lehetőség.
Amit meg még ugyan nem próbáltam ,de működnie kellene: Rezet kémiai úton elég szépen lehet ónozni is. Szóval akár a rézre még mehetne egy réteg ón, hogy egy picit vastagabb legyen a réteg.
- - - Updated - - -
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzt most úgy érted, pozitív csalódás volt? Én mióta a korábbi 85 helyett 90-95-tel járok, 250 km-re néztem meg: 10,4 liter.
Abból a 200km-ből 140km volt Tiszakeszi oda-vissza. Sík volt nagyjából, de hazafelé húztam neki. A maradék 60 meg itt, erősen dombos részen.Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 aug. 28, 20:49.
Komment
-
Egy gyári tankot akarok át szabni
Nekem van egy plusz tankom sport Czetkához, még a matricák miatt vettem(az enyémről hiányoztak a kockás matricák). Kissé horpadt, ám ha szétvágod akkor ez könnyedén orvosolható.
Egy lelkes veterános mentette ki Salgótarjánban egy vaskupacból.
Ha érdekelne ajándékba megkapod.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment