Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia bovdenek mérete

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A bovden külsőt is lehetne kurtítani, de akkor is szedhetem le a diót...
    Lehet azt rövidíteni anélkül is hogy a huzalt vagy a végén a diókat piszkálnád. Bár nem egyszerű művelet, és kicsit időigényes(főleg vágás után a ház végének síkba reszelése) de megoldható.
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

heeegany
      Lehet azt rövidíteni anélkül is hogy a huzalt vagy a végén a diókat piszkálnád.
      Pontosan! Én már csináltam ilyet Dremel-el (az a pici kis flexet is befogni képes multifunkciós szerszám).
      Ezzel a bovdenházra merőlegesen lehet vágni. Úgy szoktam csinálni, hogy egy fogpiszkálót befogok a bovden ház és a huzal közé, és így a ház eltávolodik a bovden belsőtől, így a vágás során nem sértjük meg a huzalt. Aztán, ahogy vágok odébb (körbe szép lassan), úgy teszem odébb hozzá a fogpiszkálót is.)
      Érdemes kis satuba befogni a bovdent és úgy biztonságosabban végezhető a dolog.

Aztán a levágott részt gyűrűnként fogóval elcsipegetem és kicsit széthúzva (két fogóval) egyenként lejön a bovdenről.

A dió meg maradhat, nem kell forrasztgatni egy jó bovdent...

Nekem ez már csak szemüveggel megy különben még tán a satu is bánja...de a hamut még hamunak mondom!!!
      Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2015 okt. 01, 22:27.
      dongos78, Atti69 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Én egyszerűen tűreszelővel vágtam le egy darabot az elsőfékéből. Csak lassan, óvatosan.
        Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Én, szintén satuba, de pár bovdenszállal feszítve és vasfűrésszel vágtam szépen körbe. Aztán hosszában vagy vasfűrésszel vagy szintén fogóval. Bár elég acélos, ilyennel nem szeretem koptatni a fogót.
          Aztán tűreszelővel a ház elejét megigazgatom, védőhüvely mehet rá vissza aztán mehet a helyére.
          Valamint arra ügyelek hogy forgácsolás után kifelé lehessen húzni a sodronyt, így legalább a forgács egy része kijön.
          Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X