Amennyire én tudom, a jó illesztés legalább olyan fontos, mint a jó dugattyú...Jó dugattyú nagy illesztéssel bólogat és ezért csörög.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia főtengely csapágyazása
Collapse
X
-
Rossz geometriájú dugattyú viszont jó illesztéssel is bólogat, ha a palást kialakítása nem vezeti meg a hengerben megfelelően. Legalábbis erre a következtetésre jutottam.
Most a dugattyúra rársktam a hengert gyűrű nélkül és figyeltem hogyan fut, egyenletes hézagot láttam minden helyzetben két oldalt és elől-hátul is.
- - - Updated - - -
Dkari, itt a mester elérhetősége a cikk végén:
http://www.sportmotor.hu/motoros_hir...s-honolas.html
- 2 likes
Komment
-
Köszönöm szépen! Egyébként a dugattyút is Ő gyártja vagy csak a gyárit (utángyártottat) alakítja megfelelőre.
- - - Updated - - -
Kis Attinak meg azért köszönet mert felhozta ezt a témát. Méla nyugalmamban kivégeztem volna a motort.
Végül aluból elkészültek a hézagolók de a beépítés még várat magára. Bár a hézagoló vastagsága nem tiszta mert előbb szét kellene szedni a motort.
Még szerencse hogy a nagy Ausztriában csütörtökön ünnep lesz ezért nekem hosszú hétvége. Nem fogok unatkozni
Be kell építeni a hézagolókat a Pannóniába, a Jawahoz megérkezett a Vape gyújtás, a kocsiról leszakadt a hátsó dob.....
Azért nem sajnáltatom magam
- 4 likes
Komment
-
dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKis Attinak meg azért köszönet mert felhozta ezt a témát. Méla nyugalmamban kivégeztem volna a motort.Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Neked van esetleg csörgés a motornál?
Nekem az a tapasztalatom, hogy 4. fokozatban 50-60 km/h között csörög, de ahogy jobban bemelegszik, már egyre kevésbbé jön elő a hang. Jellegzetes csörgés, én ezért tippelek a tűgörgőre. A dugattyút beépítés előtt az Így gondozd... könyv alapján többször is lemértem a megadott rajzon látható helyeken és jó értékeket kaptam. Ebből gondolom azt, hogy a dugó csak jó lehet.
A hézagoló alátét mekkora belső és külső átmérővel rendelkezik? 19-es csapszegre elég 19,05-re munkálni?
Komment
-
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Neked van esetleg csörgés a motornál?
A belső átmérő 19,02-ön van. Abból gondoltam ez megfelelő lehet hogy a Jawanal is kb ennyivel nagyobb a gyűrű átmérője a csapszegénél. A külső átmérő 24mm.
- 1 like
Komment
-
A görgős kosarak "K" jelölésűek és utána a méret.K 35X42X18*INA - tűgörgős csapágy
- - - Updated - - -
Érdekesen működik az oldal...a keresőbe írva hogy 35x42x18, 2049 Ft-ért lehet kosárba tenni, a linkre kattintva meg 3305-ért.
- 3 likes
Komment
-
Én már vásároltam itt, le is van írva valahol, hogy kisebb rendeléseket előre utalás után postai levélben is elküldik.
Úgy voltam vele, hogy az a kb. 500 Ft nem nagyon elég benzinre, hogy eljussak egy közeli város csapágyboltjába (ha nincs készleten, akkor kétszer is), ezért ajánlottam.
- 2 likes
Komment
-
Üdv!
Gondoltam feldobok egy témába vágó kérdést ha megengeditek! Bocsánat lehet hogy a világ legbutább kérdése lesz, de tényleg nem vagyok egy műszaki zseni.
Kérdésem... Mi történne akkor ha a főtengely belső felére a forgattyús ház belső két oldalára zárt csapágyakat tennénk?
...hiszen ezeket a csapágyakat, idézem:
Az egysoros mélyhornyú csapágyakat gyárilag feltöltött kenőanyaggal is forgalmazzuk egyoldali, vagy mindkét oldali porvédővel ellátott kivitelben. Ezek a porvédők lehetnek fém(Z, vagy 2Z) illetve NBR gumi (RS,vagy 2RS) porvédők. Ezeket a porvédős csapágyakat teljes élettartamra elegendő zsírmennyiséggel töltötték fel, tehát karbantartás mentesek.
Persze azt nem tudom hogy milyen zsírral töltik fel, gondolok itt a hőállóságra. Meg azt sem tudom, hogy a forgattyús házban mekkora hő keletkezik, hiszen a motor ide szívja be a friss hideg keveréket ami azért valamelyest hűti a forgattyús házat és a csapágyakat.
Persze az is kérdéses hogy mennyire vannak ezek a csapágyak lezárva és a benzin kimoshatja-e zsírt a csapágyakból vagy tényleg csak por ellen védenek a zárófelek?
Kíváncsi vagyok véleményekre, ti erről mit gondoltok?
Komment
Komment