Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia modernizálás!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pont ebből a példából látszik, hogy az egyszerű és nagyszerű nem ez a szint, megfektette a legelső akksi, amihez kellett volna egy kis gondoskodás. A másik kimenet, hogyha a töltő bírja, akkor kifekteti az akksit, mert nullánál illik finoman tölteni és nem pumpálni bele. Illetve az enyémet feltolta forrásba.

Ez esetben az egyszerű és nagyszerű mögöttes jelentése: ipari hulladék.
    Kész töltőre tippet nem tudnék adni, mert most fürödtem be ezzel, a műanyag doboz talán ér valamit. Vagy feldobom féláron vaterára.

- - - Updated - - -

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A kocsi mellé érve láttuk hogy szép, 20-30cm-es lánggal égett a töltő
    Ebben pld. egy akkora trafó van, mint egy jobb kiállású szórakoztató elektronikában. Lehet is érezni a tekercs szagát.

Szerintem keresek egy normál trafót, meg rendelek egy állítható U/I kijelző elektronikát és meglesz a töltőm.
    OdinHEM, heeegany és Che kedvelte ezt.

Komment

Megnézegettem a vázat, nem látok rajta semmi érdemi sérülést. Szóval úgy tűnik hogy ennyi a rugalmas alakváltozása.

Na meg ha már ennyire szétszedtem lekaptam a hengerfejet is(na meg így könnyebb volt bejelölni a fhp-ot a Jog lendkeréken)

A hengerfej:
      Click image for larger version

Name:	20160912_185951.jpg
Views:	1
Size:	191.4 KB
ID:	149767
      Na meg végre használtam a kompressziómérőt. Ha már megvan vagy 2 éve
      Click image for larger version

Name:	20160912_185231.jpg
Views:	1
Size:	178.6 KB
ID:	149768

Kérdésem az volna, hogy mekkora előgyújtást érdemes állítani?
      OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Melyik skálát kell leolvasni
        OdinHEM és heeegany kedvelte ezt.

Komment

mekkora előgyújtást érdemes állítani?
          Ha gyötröd 2,4-2,7-ig
          kimélve:2,8-3,2-ig
          OdinHEM, demeter és heeegany kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Melyik skálát kell leolvasni
            Az összeset
            Egyébként Pannóniáknál mi az átlagos? (egy, az enyémnél kevésbé szétkopott henger, dugó párossal)

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ha gyötröd 2,4-2,7-ig
            kimélve:2,8-3,2-ig
            Akkor olyan 2,5-2,6 körülire belövöm holnap

Ahogy néztem tegnap szemre úgy 4mm-re tettem fel. Hát, könnyen indult, de azt hittem deknistől kiszakad az egész berúgószerkezet amikor visszarúgott...
            OdinHEM, sepy és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Bármilyen tippet elfogadnék.
              Emu, csak 6 voltosra a motorhoz nekem ilyen van:

https://www.aliexpress.com/item/Batt...9-7967cba3d92c

Meg hozzá egy adaper, amit pasztával ráragasztottam.
              Így elég hosszú is a mély magyar konnektorba.

https://www.aliexpress.com/store/pro...712357877.html

Vagy ha elég a fél amper:

https://www.aliexpress.com/item/Blac...9-7967cba3d92c
              OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

Javítottam ilyen töltőt, igen komoly elektronika van benne. Ki is fogott rajtam.
                Természetesen csöppet alul van méretezve, hogy ne tartson sokáig.
                Biztos lehet kapni hazai szabvány dugvillásat, nálam olyan járt.
                Ebben elvileg van fordított polaritás védelem, mélykisülés funkció, túltöltés védelem stb.
                Arra kell figyelni, hogy mekkora akksit szeretne az ember tölteni. Főleg zselés akksikat illik a névleges kapacitás tizedével tölteni (áram).

Mellékesen ezek az "extrák" melyekről mindenki azt hiszi, hogy ördöngösség rég lerágott csontok az elektronikában, csak a gyártók újként akarják eladni. Pld. a Texas instr. az UC2906 ic szériát már igen régóta gyártja - értsd igen régóta. A kis ic érzékeli az akkufeszt és megfelelő töltési üzemmódot kapcsol: mélykisülés, normál töltés, csepptöltés. Mindezt led-ekkel visszajelzi. Annyira új és különleges, hogy nekem is van egy marokkal belőle.

Már párszor leírtam - ismétlés a tudás anyja - hogy aki tudja mi az a villamos áram és feszültség, ezen felül van egy szabályozható áram/fesz tápja, bármilyen akksit fel tud tölteni a zseléstől a Li-ionoson át a NiMH celláig.
                Érdemes kapcsolóüzemű tápokat keresni - főleg laptop töltők nagyon jók, mert van köztük akár 100W is.
                Arról már gépkocsi akkut is lehet tölteni.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  https://www.aliexpress.com/item/Batt...9-7967cba3d92c
                  Ilyenem van, sőt van LIdis ótómata. csak ezekkel az a baj ha az akku lefárad egy kicsit jobban nem boldogulnak vele míg a témanyitó megtöltötte gondolkodás nélkül, oszt jól van

Komment

A mélykisüléssel annyi a probléma, hogy öli az akksit. Jobb akksiknál meg van adva a görbe, hogy mélykisülésenként mennyivel csökken a maximális kapacitás. 5-7 után akár a kuka útjára lép. Onnan csepptöltéssel illik visszahozni.
                    Lehet, hogy azok is csináltak valamit - látatlanul nem tudom - csak egy ilyen csepptöltés igen lassú. Akár pár száz mA!
                    Ennek azért van lényege - plusz a töltési áram korlátozása - mivel túl nagy áramnál túlmelegszik, vagy leveri a szulfátréteget/lemezeket.

Annyit hozzátennék, hogy régen se volt okos töltő, csak okos ember. Ez se különbözik a régi töltőktől. A mélykisült akkut megsorolták töltésnél égővel, az volt az áramkorlát.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 szept. 13, 09:56.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Li-ionoson át
                      Azért a lítiumost nem nem illik akármivel tölteni. Azt a csepptöltés kivégzi.
                      De lítiumos aksikhoz meg 1$-ért már elég jó töltőelektronikát lehet kapni. (érdekes, hogy ami olcsó töltőket lehet venni lítiumos cellához azok kivétel nélkül szarok kb. Anno vettem pár darabot, adtam őket a lámpáimhoz. Hát kivétel nélkül bekrepált az összes. volt ami még az aksikat is kinyírta. Az 1$-os elektronikát belefaragva a gyárija helyére meg többet tud mint gyárilag.)

Komment

Biztos lehet kapni hazai szabvány dugvillásat, nálam olyan járt.
                        Persze, van a mofakernél 500 és 900 mA-es, 6/12 voltosak.
                        Akkumulátorok - Akkutöltő - MO-FA-KER Kft.

Csak olcsóbb az ebay meg az ali, szeretek azokon vásárolni valamiért.

csak ezekkel az a baj ha az akku lefárad egy kicsit jobban nem boldogulnak vele míg a témanyitó megtöltötte gondolkodás nélkül, oszt jól van
                        Nekem is van Aldi-s automata, pont ellenkezőleg tapasztaltam. Két reménytelennek tűnő autóakksit is visszahozott, tavasz óta működnek gond nékül.
                        De esetleg próbáld ki a mofakerest. Szakmailag sajnos nem tudok érdemlegeset mondani. .)

Komment

Nekem is van Aldi-s automata, pont ellenkezőleg tapasztaltam.
                          az enyém nem fogta fel milyen akkut kellene tölteni és nem indult el. De hozzátenném a 12v igen kis töredékét tudta mérni.

Komment

A kisebbik Mofakerest én is kipróbáltam én a kókány besorolást adtam neki mivel semmi vezeték megkülönböztetés nem volt a hosszabító rész csatlakozásán első alkalommal kihervadt.

Komment

Szervusztok!

Idáig egész bátran vágtam neki az akkumulátor töltéshez,az én kicsi töltőmmel,melyben szelén végzi az egyenirányítást és van rajta egy eléggé szerény minőségű ampermérő.A fenti töltő akkor sem tudna nagy árammal tölteni,ha arra volna igény,mert azt hiszem maximum 6A a töltőáram,de odáig igen ritkán lendül ki a mutató.

Mint írtam idáig,-míg el nem olvastam a fenti akkumulátor töltéssel és töltőkkel foglalkozó írásaitokat,-bátor voltam és a polaritás egyezőségén kívül nem tulajdonítottam különösebben veszélyes feladatnak a töltést,-most azonban megzakkantam.Olyan fogalmakat írtok,melyekről ugyan esetleg hallottam már,de azért a tudásomat illetően nagyon elbizonytalanodtam,-ezek után félelemmel,szorongva fogom tölteni az akkumulátorokat.

Lehetséges amikor a Zoli kínálgatta a nem tudom honnan beszerzett holmikat,a cserepelés kapcsán,-meg kellett volna pályáznom a bilit,mert a tiétekhez a témában oly kevés tudással rendelkezem,hogy a bili elkelne a műhely szegletében,-ha baj van kéznél legyen!

Üdvözlettel:Che

Komment

Józsi bá', dehát nem is kell mindenben tudósnak lenni! Tudást csak érdeklődéssel, azon túl elméleti és gyakorlati tanulással lehet szerezni, ha megvan egy alapvető érzék hozzá. Lehet tévedek, de az érdeklődést és az érzéket én a tanulási folyamat elé helyezem. Itt a fórumon van egy csomó téma, amihez lövésünk sincs, aztán van egy néhány miben az ember úgy érzi, hogy tud érdemlegeset mondani. Kb. ennyi.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X