Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mi ez: alapjáraton megy gázadásra leáll kivéve, ha szivatón van?!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kompresszorral még nem nyomattam át a karburátort, mert nekem nincsen
    Hát a jó öreg bicikli pumpára senki nem gondol?
    Azzal is lehet elég hatásosat nyomni. Nekem már néhányszor bevált...
    Egyébként a falsolást -zahihoz hasonlóan- én is kizárnám.
    Volt hozzá szerencsém, és egyáltalán nem ilyen tüneteket produkált, mint ami a videón is látható, hallható. Szivató nélkül gyakorlatilag nem volt alapjárat. Felpörgött (a szegény keverék tipikus jeleit mutatva) majd leállt. Részterhelésen viszont visszább lehetett tolni.
    Nekem is inkább a főfúvóka vagy környéke a gyanús...
    ...
    Egyébként aranyos, látom az utód is be van oltva ("oda! oda!")
    Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 30, 09:12.
    Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

De ha mégis akkor meg olyan gyorsan ellobban hogy semminek nem eshet baja.
      Egyszer a kezemben felejtettem a papírzsebkendőt, amivel foltbenzinnel törölgettem...aztán rágyújtottam...mondjuk a kezem tényleg nem égett meg, csak kissé meglepődtem a lobbanástól.

- - - Updated - - -

Egyébként a témaindító hozzászólására hivatkozva, ez a probléma nem volt, aztán a motorhoz piszkálás nélkül valahogy mégis lett. Valami körülmény biztosan megváltozott az üzemanyagellátásban, ami fölött elsőre elsiklottál szerintem.
      OdinHEM, heeegany és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

demeter
        Egyébként a témaindító hozzászólására hivatkozva, ez a probléma nem volt, aztán a motorhoz piszkálás nélkül valahogy mégis lett. Valami körülmény biztosan megváltozott az üzemanyag ellátásban, ami fölött elsőre elsiklottál szerintem.
        Teljesen logikus a gondolatmeneted!

A hozzászólók segítségével nagyjából kizárható a fals levegő szívása (ami azért fontos, mert a legkacifántosabb, ha történetesen egyszerre több hiba is jelentkezik), így most már a karburátorra tudok koncentrálni, bízva, hogy meg lesz a hiba!

- - - Updated - - -

Redbull477
        Lehet hülyeséget mondok de mosd ki a légszűrőt lehet csak annyi a baja, hogy nem kap elég levegőt
        Nem hinném, hogy hülyeség volna. Esetemben csak azért nem áll fenn, mert nagyon alaposan benzinben kimostam a légszűrőt.
        Ezért más irányban próbálkozom.

Komment

OdinHEM, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A benzincsap átfolyását érdemes lehet ellenőrizni.
            Én is erre tippelnék.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Valahogy a rongyról egy kis fonalfoszlány bekerült a főfúvókába, és hasonló jelenséget okozott,
              Én meg a szösz-möszre! Vagy a tankból odakerült "koszra"! Én a porlasztó alapos pucolása után tennék (ha még nincs) egy kis szűrőt a tank és a porlasztó közé! Igaz nem autentikus, de nagyon hasznos!
              OdinHEM, TLF65 és 3 további látogató kedvelte ezt.
              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Igaz nem autentikus, de nagyon hasznos!
                Hasznos bizony!
                De nem tudom hogy csak az én motorommal van-e valami gond, vagy ez ezzel jár de nekem ha kevés benne a benzin akkor nem hajlandó menni ha rajta a szűrő.
                Volt is már rá példa hogy az út szélén kelletett leoperálni.
                sepy, -t5- és TLF65 kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  de nekem ha kevés benne a benzin akkor nem hajlandó menni
                  Szerintem "tartalék" állásban van eldugulva a benzin csapod, illetve nem enged annyi benzint át mint "nyitott" állásban!
                  A tank legalsó pontja a csap és az a bosszantó kosz oda tömörödik, főként ha már nincs meg a csapon a szűrő a tankban.
                  TLF65 és sepy kedvelte ezt.
                  A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Nekem is hasonló gondom van a Sport -nál.Letud rakodni az üledék még a szúrőre is mert az nekem is van benne de még így is.Tartalék közeli állapotban nem folyik át akkora mennyiség,hogy alapjáratnál nagyobb fordulaton járjon.Erre érdemes figyelni igaz T5 feltevése.
                    OdinHEM, -t5- és TLF65 kedvelte ezt.

Komment

De nem tudom hogy csak az én motorommal van-e valami gond, vagy ez ezzel jár de nekem ha kevés benne a benzin akkor nem hajlandó menni ha rajta a szűrő.
                      Volt is már rá példa hogy az út szélén kelletett leoperáln
                      Nem vagy egyedül
                      Sajnos a papírszűrű egy "ellenállás" alapból, ezt meg lehet spékelni egy kis szutyokkal amit már megfogott addig + ugye a kis nyomás a kevés benzin miatt Meg is van a recept hogy ne folyón annyi amennyi kéne
                      Én ilyenkor leveszem és megfújóm visszafelé. Vagy az ilyen esetekre érdemes tartalék új szűrűt vinni
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Ne használjatok papírszűrőt, létezik attól jobb megoldású. A műa. házban egy csonkakúp alakú szőrőbetét van, többszörös felülettel, mint a csőkeresztmetszet. Annak a betétnek ha a teljes palást részét eltömíti a kosz, akkor is átfolyik ami a csövön. Nagyon hasznos!

Komment

A tankban is van egy szűrő (Simsonba való) meg némi dzsuva is. De nem az a probléma mert(direkt kipróbáltam) betonkeverős tanktisztítás után is ezt csináltam.

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Ne használjatok papírszűrőt, létezik attól jobb megoldású. A műa. házban egy csonkakúp alakú szőrőbetét van, többszörös felülettel, mint a csőkeresztmetszet. Annak a betétnek ha a teljes palást részét eltömíti a kosz, akkor is átfolyik ami a csövön. Nagyon hasznos!
                          Ilyet használok. Ebből tervezek venni szétszedhető változatot (hogy szükség esetén lehessen tisztítani) De ez is fogja azért a benzint.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            De ez is fogja azért a benzint
                            Egyszer duplán be akartam biztosítani, a csőbe betoldottam egy ilyen szűrőt, plusz egy hurkot is formáltam a csőből (hogy még ennek az alsó ívén is le tudjon rakódni a kosz). Ez már valamiért így sok volt neki, nem folyt át kisebb nyomásnál...

Komment

Én is fújogattam Orosháza- Szarvas között kb.20x mire haza értem akkor még pumpám nem volt.Mindíg leülepedett a szutyok a szűrő köré a tankba és setovább.Mikor a tanya világot is elhagytam kóstolgattam a benzin ízét, hát nagyon sza. ízű, de mivel haza akartam érni muszáj volt.Én nagyobb szűrőt használtam igaz nem szép de hasznos!. Gk.-ba valót tettem fel az bírta. Mostanság kisebbet használtam de volt tartalékom, Tiszakesziből a Mátra tövében is cserélni kellett mert felfele kevés volt míg sík úton ment.

Komment

Hát ez nem igaz! Segítségetekkel megtaláltam a problémát...annyira banális, hogy el se akartam hinni...

Mondjuk, az nem igazán fért a fejembe, hogy hogyan lehet dugulás a rendszerben, ha a szívató ráhúzásával megy, ...hiszen a szívatónak is kell a benzin...

A kapott tanácsok alapján eleve az üzemanyag ellátó rendszerre koncentráltam. Az egyes alkatrészeket egyenként szétszerelve és átvizsgálva szisztematikusan végigmentem az egész üzemanyag ellátó rendszeren az alábbiak szerint:

Kezdtem a benzincsap szétszerelésével,
                                folytattam a benzincsőbe iktatott kis műanyag üzemanyag szűrő kiiktatásával,
                                az úszó ellenőrzésével,
                                a főfúvóka ellenőrzésével,
                                a tűs-fúvóka ellenőrzésével,
                                a tűs-fúvóka furatát lezáró csavarnál kerestem, hogy a főfúvóka felőli karburátor ház furattól hol megy a benzin a tűs-fúvóka irányában...és itt esett ki majdnem e kezemből a karburátor...készítettem a lezáró csavarról fényképet és mellé tettem egy másik karburátorból kiszerelt ide való csavart.

Click image for larger version

Name:	201410312036.jpg
Views:	1
Size:	184.4 KB
ID:	142945Click image for larger version

Name:	201410312037.jpg
Size:	179.7 KB
ID:	142946Click image for larger version

Name:	201410312038.jpg
Size:	183.3 KB
ID:	142947

A képek magukért beszélnek, egy olyan csavarral zártam le a többször szétszerelt és alaposan kitisztított (ÉS SAJNOS NEM ODAVALÓ ALKATRÉSZEK MELLETT LÉVŐ!!!) karburátort, amin nincsen átmenő furat!!! (Őszintén szólva azt sem tudom, milyen csavar ez, a feje, a menete ugyanolyan, mint az odavaló csavaré...)

Persze aki ismeri a Pannónia karburátort, azonnal kiszúrja a dolgot, de én valahogy belekevertem ezt a csavarta szétszedett alkatrészek közé és utána már nem vizsgálgattam lépésről lépésre, hogy milyen csatornákon-furatokon megy végig a benzin...Aztán megint szétszedtem, tisztogattam és mint a jó gyerek, mechanikusan összeraktam...

Hát, ez van...tanuljatok a balf@szságomból, azért írtam le, nem büszkeségből...

A karburátort összerakva simán indult, vette a gázt, jöhet a finom beállítás...

Utólag végiggondoltam a jelenséget:
                                1) Alapjáraton megfelelően működött.
                                2) Szívatóval megfelelően működött.
                                3) Szívató nélkül gázadásra leállt.

Utólag persze teljesen egyértelmű, hogy a főfúvókán nem kapott egy csepp benzint sem, így az alapjárati fúvóka alapjáraton ugyan képes volt táplálni, de gázadásra a többlet levegőhöz csak a szívató ráhúzása mellett kapott elég benzint...

Még egyszer mindenkinek köszönöm a tanácsokat, ezek alapján tudtam elindulni a helyes irányba, és gazdagodtam egy tapasztalattal!!!
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 okt. 31, 23:27. Oka: elütés

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X