Egyébként valószínüleg a helyén készre esztergálás mellett döntenék, ha most csinálnám, az tűnik a legegyszerűbnek. Mindenesetre aki megpóbálja valahogy, ne tartsa magában. Mindenképpen tegy közkincsé
Az egybeesztergálás pontos gépet igényelne:ami új korában 300/mm-hosszon 0,05 századdal jónak számított ez 30-50-évesen elvárható?
Javaslom beszélgessünk tényleg elkészíthető méretekről,egy bronzpersely ilyen átmérőnél 10C-fok eltérésnél többet tágulna mint amit tűrésnek javasoltok.Láttam tulillesztett 150-tonnás présgép tengelyét megragadni!!!!megrepedt alatta a beton!!!
Igenis a pannónia teleszkópszár (talán)csak ujj korában nem "lógott"Mert ha illesztve lenne Heegany-ként a portól beszorulna..............

? 1 század ? meg ilyesmi ? ha ennyi , vagy csak 2-3 lenne se tudnátok bedugni a szárat . Az izgalomtól átmelegedett tenyérrel fogdosott rúd mindig megdagad
, aztán ha az ábrándos századok megvalósulnának nem lehetne bedugni . Szerintem pont az a jó , és azért csinálták messzire a persejt mert szinte mindegy az illesztés . a kettőben ugyis megfeszül . Persze a lehetőségekhez képest igyekezni kell a legjobbat összehozni . A lsószárat szerintem egy hosszabb futterban megfogva , aztán egy feltüzős fix dörzsárat áttolva elég jó munkát lehetne végezni .
- a perselyeket cserélni kell ! Ha nem , akkor valószínű a kormánycsapágy volt a ludas , aminek a játékát az előzően leírt módon be kell állítani (játékmentes , de könnyen forgatható) majd a 8-as csavarral rögzíteni. De egy kúpgörgős verziójú kormány-nyak csapágy beépítése sokat segít a terhelhetőségen , stabilitáson, és az élettartamon is ...
) előre hátra mozgatod , és nem érzel semmi kottyanást a futómű felől , valószínű máshol lehet a hiba , engem egyszer a középállvány csapja csapott be a stenderre húzás közben ...
Komment