Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Valami olyasmi.
Egyébként van még 1-2 hasznos lom: http://veteranapro.hu/felhasznalo/3232
Meg már elkészült a műanyag vízszák leszedő próbadarabja, és jó is. Szóval az is lesz nemsoká.
Meg P20-21 kulcsot is csinálok hamarosan. Aztán ha a motoron is működik akkor abból is lesz. (merthogy és semmit nem adok el úgy, hogy előtte nem tesztelem le)
Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2016 szept. 13, 20:56.
Sziasztok!
A veterán aprón hirdetett valaki egy lézervágott motorblokk széthúzó lemezt Pannóniákhoz. Szerintem korrekt áron, 2500Ft volt. Nem találom a hirdetést. Valahonnan lehetne még venni?
Lengyel gyártmányúak ezek a mindenhol kapható dugattyúgyűrűk, szerintem nem elég jó minőség.Valaki írta itt korábban az MPM10-es kapálógép gyűrűjét, de csak gyáriban, annak az ára viszont húzós.Régebben sokat vásároltam egy piaci alkatrészárusnál, nála Varing gyártmány volt, igen dícsérte a minőségét.
Lassan elérek a henger lehúzásához.
Dugattyúgyűrűk között minőségben van valami különbség? Itt a boltban van egy polcnyi körülbelül név nélküli. Érdemes keresni valami márkát, vagy az is jó lesz, ami ott van?
Na meg is volt a próbaköröcske. Kb 25-30km, és egész szépen megy. Dombon fel jobban bírja mint a beavatkozás előtt(bár ez lehet hogy csak azért van mert a karbit is kipucoltam)
És nem is csörög annyira már mint előtte. Bár kicseréltem a felső tűgörgőt is, a réginek már volt egy kis kottyanása. https://youtu.be/NOwwZCQ_tx4
Még járatom majd egy kicsit, aztán lekapom a hengerfejet. Ha kezd lerakódni rá a sok dzsuva akkor szétszedem és felpolírozom a dugó tetejét. Ha nem akkor egyenlőre marad így.
Úgy tűnik hogy nem is lett olyan rossz ez az nagyon reszelt, csiszolt, faragott kókányolt izé.
Mostanában megjártam vele néhányszor Miskolcot. Szép, 35°C feletti hőviszonyok mellett.
Minap hazaérve miután ledobtam a kabátom, táskám és a helyére toltam a gépet 155°C-t mértem a henger és a hengerfej közötti részen. Kb 10 perccel a leállítás után.
És nem akart megragadni, pedig szokás szerint nem én voltam a leglassabb jármű még a 26-oson sem.
Szét még nem szedtem. Majd ha valami gond lesz, vagy remélhetőleg csak télen.
Komplett, összeszerelt. Arról nem szól a fáma, hogy száma van-e, csak egy ismerősöm egy időben nagyon szerette volna megkaparintani, volt hogy a kocsmában itatta le a tulajt a cél érdekében, de részegen se adta. Aztán néhány hónapja meghalt szegény, mondjuk lehet hogy valakinek ez a megfelelő alkalom...nekem vegyesek az érzéseim, az ismerősöm meg már Bp.-re költözött.
Leave a comment: