én beletenném a hengergörgős csapágyakat is.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Az ismerősöm csinálja őket
Collapse
X
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEmlékeim szerint a trabant kúposillesztésü kuplunglap alatt a főtengelyen is hullámos rugós alátét hézagol!"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Sőt én beletenném a hengergörgős csapágyakat is.
Viszont most megvilágosodtam. A rugós módszerrel lehetne a külső csapágy is hengergörgős, egy megfelelő rugó pedig a lánckerék és a belső gyűrűje között biztosíthatna axiálisan.
- 1 like
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede az egyiknek golyósnak kéne maradnia , mégiscsak többet tart ... Kéthengeresben láttam már egy két csodát ..Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 dec. 26, 16:10."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 3 likes
Komment
-
Nem raknék olyat. Csak mert oldalirányú terhelésnél(motor bedöntése, oldalgyorsulás, vagy egytengelyűségi hiba miatt a hengergörgő oldala surlódna, ami nem túl egészséges."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 2 likes
Komment
-
A mélyhornyú veszi fel az oldalirányú erőket, a hengergörgős az alternáló mozgás erőit, és a forgómozgásnál megvezeti a főtengelyt.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 dec. 26, 16:35."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 1 like
Komment
-
A külső. A főtengely mellett mindkettő hengergörgős legyen. Az Izsnél is így van. Közvetlenül a primerkerék alatti a mélyhornyú.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 dec. 26, 17:02."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 3 likes
Komment
-
És a keresztgörgős hengergörgős csapágyak?
MMXC 1007-es, kereszthengergörgős csapágy méretei 35x62x14.
Bár ehhez kell egy persely a főtengelyre, de legalább nem okoz gondot a kopott főtengely
Telegörgős hengergörgős csapágyból az NJG 2305 VH lehet jó. De ez szélesebb mint a gyári. Ez 25x62x24-es. Vagy az NCF 3005 V típusú ami 25x47x16-os. Még ez is szélesebb mint a gyári, de, egy keskenyebb főtengellyel ez simán elfér (mert ugyebár főtengely és főtengely között 5mm szélességbeli különbség simán lehet.)
Egysorú hengergörgős csapágyból pedig van többféle, de ezeket is vagy perselyezni kell vagy nem fér el mert túl széles.
A gyári csapágy 6305-ös. Méretei: 25x62x17.
Én úgy látom hogy a gyári helyett akármit teszek bele már gépmunkára is szükség van. Akkor meg nem biztos hogy van értelme. Annyival nem tudom hogy tartósabb lesz-e.
Én amióta összeraktam a gépet azóta nyúzom. Főtengely cserekor hézagolás miatt ki kelletett szedni a csapágyakat, de nem raktam bele újakat. Pedig azért én nem kímélem a gépet.
(ja, és a csapágyakat melegítés nélkül, kézzel nyomtam a helyükre. Hézagolás után kaptak csapágyragasztót, az tartja őket)
- 1 like
Komment
-
Dehogy. 20 mm hosszan egy másfél százados illesztesnel ha beáll az olaj a két felület közé tömít az. Nem értem a kiszerelesi problémát sem. Miért szedi szét a csapágyfészket? Nem ütni kell az ilyen dolgokat hanem kihuzatni vagy kipréselni. Ha az átmérője alatta van a furatatmerönek, és ha egyenesen ( tömitési felületre ahol a két blokkfel illeszkedik) nyomod ki, ott nem lehet baj. Volt pár Pannoniám, ez volt a legproblémamentesebb alkatrész. Van hogy nem kell a Mérnöknél okosabbnak lenni. Jó az ott. Szakszerű szerelést és felmelegitett blokkot kíván, loctite vagy gumigyürü használatával. Nem kell ezt piszkálni. Van a pannoniánál meg sok dolog amin javítani kell, ez nem az.
- 3 likes
Komment
-
Egysorú hengergörgős csapágyból pedig van többféle, de ezeket is vagy perselyezni kell vagy nem fér el mert túl széles.
Miért szedi szét a csapágyfészket?
- 3 likes
Komment
Komment