Most a Mátrába én is találkoztam egy ilyen csípős egyeddel. Engem halánték tájon csípett Recsk környékén nem kapott el a röhögés. A kempingben aztán ecet és Kalcium tabletta/ az utóbbi nélkül nem érdemes motorozni hosszú távon/. Természetesen egy snapsz az ijedtségre még jót tehet! Jawa - CZ gazdiknak mint írtam elkezdték gyártani a Pal gyertyákat még a csomagolása is a régit idézi. Én a Sport-ba 2500km-t használtam eddig igaz még ki sem vettem. Én nem szoktam nézegetni a gyertya képet mert az csalóka lehet hiszen nem mindegy hol és milyen távon mentél előzően. Az igazán egy túra közben lenne hiteles pl. lakott terület előtt nézve nem mikor hazaért vele az ember.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
gyújtógyertya
Collapse
X
-
Ha valaki tényleg allergiás a csípésre - ez perceken belül kialakul, anafilaxiás shock - akkor Anapen, vagy Epipen.
Ez nagyjából fenntartja a vérnyomást és nyitva tartja a légutakat, amíg kiérnek a mentők.
Rovarméreg allergia néven lehet utána olvasgatni.
A többi tünet nagyjából a kellemetlen kategória.
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa valaki tényleg allergiás a csípésre - ez perceken belül kialakul, anafilaxiás shock - akkor Anapen, vagy Epipen.
Ez nagyjából fenntartja a vérnyomást és nyitva tartja a légutakat, amíg kiérnek a mentők.
Rovarméreg allergia néven lehet utána olvasgatni.
A többi tünet nagyjából a kellemetlen kategória.
De egyszer a nyakamon csípett meg. Hát, mire beértünk az orvoshoz már elég nehezen kaptam levegőt.
Persze ez sem olyan vészes, kellett vagy egy óra amíg annyira bedagadt, ezért talán motorozás közben em is olyan veszélye.s
Bicajozás közben, olyan helyen ahol pár km-es körzetben még csak térerő sincs kicsit problémásabb. De ott meg már évek óta van a bicajtáskában kalcium.
Komment
-
szájüregi, vagy nyaki csípés után ott valami duzzad :-)St.Z.350 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szervusztok!
Figyeljétek meg az olyan méhészeket,akik tradicionálisan foglalkoznak a szakmával és nem csak a felkapottság miatt művelik.A látkörömben van több ilyen ember,egy-kettő túlhaladta már a 90.-évét és kitűnő egészségnek örvend,-szalad mint a nyúl.Nem volt ott semmi szükség,protézisek beültetésére,nincs reuma és még agyilag is frissek,-az allergia fogalmát sem ismerik,nem-hogy szenvednének benne.
A méh és a darázs csípése,fájdalmas és ezért kellemetlen elviselni,ha nem kapunk rendszeresen szúrásokat,csak 2-3 évente egyet,akkor valóban komoly problémát okozhat,-olykor.Amennyiben napi rendszerességgel jönnek az injekciók,úgy hozzá lehet szokni,hogy fel sem dagad.Nem kell ettől a szúrásoktól annyira félni,amennyiben megszúr bármelyik rovar,-lehetőleg azonnal agyon kell csapni! Méhszúrás esetén,rögtön ki kell húzni a fullánkot,mert az beszakad a "méregzsákkal" együtt és amíg a zacskóban hangyasav van,addig az pumpálja be az anyagot,-ezért a fullánkot azonnal távolítsuk el,majd kenjük be ecettel!Megjegyzem,az ecetes bekenést,a méhszúrás előtt kellene alkalmazni,mert az ecet szaga taszítja a méheket.
A darázs szúrás az teljesen más,bár a hatóanyag azonos,de a darázs az sorozatlövő,mert a fullánk kialakítása teljesen más.A darázs fullánkja,nem szakad ki,ezért akár egy darázs,akár több szúrást is le tud adni,-természetesen hatóanyagában csökkenő intenzivitással.
Korunk embere a félreértelmezett higiéniával,már a hülyeséggel azonos szinten éli napjait és csodálkozik,hogy a szervezetének egyensúlya,a legkisebb környezeti szennyezéstől is megbomlik.Nem kell olyan sterilen élni,mert úgy sem fog menni,elég az a tisztaság,amit nem mániákusan,de őseink normái szerint tartunk,-több nem kell,mert az már egészségtelen!
Üdvözlettel:Che
- 10 likes
Komment
-
Ezt teljesen alátámasztja pl. a jelenlegi migránsok és a nálunk élő" kisebbségnél" is megtalálható szokások és tisztaság mániájuk!!. Láttam már mikor télen a hóba kiszaladt a gyerek 1 szál Ádám kosztümbe a ház elé pisilt és usgyi befele. Természetesen mezítláb, mi meg túlságosan féltjük gyerekeinket túl sterilen neveljük őket és jót akarva romboljuk le az ellenálló képességüket.Akkor Józsikám az én ellenálló képességem növekvőben van mert ebben a szezonban már három csípős bogárral találkoztam.
- 3 likes
Komment
-
Korunk embere a félreértelmezett higiéniával,már a hülyeséggel azonos szinten éli napjait és csodálkozik,hogy a szervezetének egyensúlya,a legkisebb környezeti szennyezéstől is megbomlik.Nem kell olyan sterilen élni,mert úgy sem fog menni,elég az a tisztaság,amit nem mániákusan,de őseink normái szerint tartunk,-több nem kell,mert az már egészségtelen!
- - - Updated - - -
NA NEM MINDEN ESTE !!
- 8 likes
Komment
Komment