Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel 125 váz- és motorszámozás, típusjegyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Natloz
    replied
    A telefonomba is beírtam a blokk párosító számát:47198
    Egyelőre semennyit, ez évtől erősítem a Csepelesek táborát végre!
    Utoljára szerkesztve a következő által: Natloz; 2014 febr. 10, 20:48.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Szervusztok! Látom gyűlik az infó tisztességgel.

Légy szíves írd meg a motorblokk párosító számokat, gyűjtöm őket!
    Itt vannak a nálam lévő blokkok számai a gyűjteményedbe. Ha esetleg hozzáfűznéd melyikről mit sikerül megtudni belőlük azt megköszönném.

1. blokk: 9/10 0890, párosítók: 109039
    2. blokk: 4/3692 (kerekded számok), párosítók: 72233
    3. blokk: M125 12539, párosítók: (7)4437 (az 1. hetes bizonytalan, lehet hogy valami más jel)
    4. blokk: 6/10 1291, párosítók: 33021
    5. blokk: 60/1 0140, párosítók: 115353
    6. blokk: 8/12 0670, párosítók: 82939

Ezek csak blokkok, illetve az első 3 üres blokköntvény.
    Visszaolvastam, látom hogy az M125-ös valószínűleg 125/49 - a szomszéd faluból meg kaptam 3 éve egy teljesen ép lemezvillát, lehet egyben kellett volna tartani a kettőt... De a lemezvilla már másnál van, sajnos meg kell válnom ezektől is, most fogok hirdetést is feltenni. Ezért is jó lenne tudni, hogy mi micsoda.
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2014 febr. 10, 15:30.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusz Ricsi95D!

Az előző hozzászólásomban említett D Csepel váz adatai,a következők:

Hátsó teleszkóp felfogatás merevítő lemezén jobb oldal (menetirány szerint):18515

Beütések a váznyakban (valószínű egy korábbi és az utolsó) rendszám: LV 334;KV 4635 és még egy B ,az alsó kormánycsapágynál.

A vázhoz tartozó motor,nem került hozzám,azt már előttem valakinek elajándékozták.A váz is rengeteg hiánnyal került elő,most gyűjtögetek hozzá alkatrészeket.A motor eredetileg az egyik osztálytársam Édesapjáé volt,papírjai nem kerültek elő,de póthagyatékival lepapírozható,mert a barátom nem zárkózik el előle,sőt igen segítőkész.

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusz Ricsi95D!

Szeretném a gyűjteményed szaporítani egy Csepel motorblokk párosító számmal.Amióta az eszem tudom, a család tulajdonában van ez a motor (66 éves vagyok)..Apám vásárolta új állapotban,valamikor nagyon az ötvenes évek elején és elmondása szerint,az elöl-hátul teleszkópos típus első változatai közül való.A váz sajnos nagyon le van pakolva a padláson,-nem férek hozzá,ezért a vázszámot nem tudom most leírni,de a motorszám az hozzáférhető volt.

Motorszám: BC 11298

Blokk párosító szám:35489

Az utolsó rendszáma:KM 95-58

Sajnos Apám halálakor nem vetettem fel a hagyatékba,így most póthagyatétéki eljárás után kerülhet a nevemre,de egyenlőre semmilyen papírt nem találok róla.Talán fájdalmamban eszembe se jutott akkoriban,hogy felvetessem a hagyatéki leltárba,mert már régebben ki lett vonatva a forgalomból,de arra soha nem gondoltam,hogy kivigyem az ócskavasba,-nekem midig sokat számított.A kis Csepelen tanultam meg motorozni,azon vizsgáztam és egyáltalán,mindig is családtagnak számított.Van is lelkiismeret furdalásom,mert ifjú koromban jól leamortizáltam,amolyan téli motor lett,kint állt a szabad ég alatt,reggel lesöpörtem róla a nagyja havat,rúgtam rajta kettőt-hármat,-mindig indult és mentem vele dolgozni.A felfagyott jégbordás utakon szinte élvezet volt vele elcsúszni,sokszor még a kormányt sem engedtem el,csúszás közben,még a motornak sem volt ideje leállni,-felállítottam és már mentünk is tovább.

Van még egy papírozható D Csepel vázam is motor nélkül,de ahhoz nem sok közöm van,nem kötnek hozzá élmények.

Leave a comment:

• Ricsi95D
    replied
    Örülök,hogy segíthettem!
    Légy szíves írd meg a motorblokk párosító számokat, Click image for larger version

Name:	BIG_0011541716.jpg
Views:	1
Size:	31.7 KB
ID:	139275gyűjtöm őket!

Mennyit használod 1 évben a Csepszit?

Leave a comment:

• sinter
    replied
    Nem rendőr vagyok csak autószervizben dolgozom és amikor a munkalapot töltjük ki néha elámulunk ám....

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    mivel nap mint nap nézegetem őket
    Hogyhogy? Milyen alapon? Vagy csak ami otthon van?

Leave a comment:

• sinter
    replied
    Hú bizony! Tudnék mesélni, mivel nap mint nap nézegetem őket.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Sinter! A forgalmikba elég sok badarságot írtak be régen. (na meg most is.)

Leave a comment:

• sinter
    replied
    a váznyakban az alábbi betű/szám kombináció szerepel:KZ28950138 (95 azaz 59) ?
    Ott a váznyakban ezek a régi rendszámai, ami nem egyértelműen utal a gyártás idejére. Ricsi már megmondta a frankót 57-es a géped. Ennyi, ne görcsölj rajta inkább élvezd vele a motorozást.

Leave a comment:

• Natloz
    replied
    Szia,

Hát tényleg nagyon szépen köszönök minden választ ) most már ezt is tudom, nekem a pláne ebben az, hogy júliusi születésű vagyok-1991-.
    Lehetséges, hogy az első forgalomba helyezésre vonatkozik, mert a váznyakban az alábbi betű/szám kombináció szerepel:KZ28950138 (95 azaz 59) ?

Leave a comment:

• sinter
    replied
    Nekem 56-os a kis Csepel, és a forgalmiban a gyártmánya Danuvia, a típusa Csepel 125.

Leave a comment:

• Ricsi95D
    replied
    Szia!

A szerszám doboz feletti csövön vannak az alábbi számok:
    77 1730
    A motorszám és vázszám alapján ez egy 1957.júliusában gyártott D-Csepel! 1955-től D-Csepel néven a Danuvia gyárban gyártották a 125-ös Csepeleket,ezért nem pontosan értem miért írtak a papírjaiban "Csepelt"
    Az 1959 nem az első forgalomba helyezésre vonatkozik?

Leave a comment:

• Natloz
    replied
    Szia Che,

Nagyon szépen köszönöm, rendben, nem aggódom!

További szép napot!
    Üdv,
    Zoli - Natloz-

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusz Natloz!

Amennyiben van törzskönyv és minden fórum rendben talált mindent,akkor miért aggódnál?A számok csak számok,azok nem sokat érnek,a Csepel számrendszerét,aki igazán ismerte,az meg már az örök vadászmezőkön pöfög és a legkevésbé érdekli,a te kis Csepelednek a számozása.A simli meg azért van,hogy a szemünket megvédje a sugárzó nap fényétől,ha éppen arra fordulunk és süt egyáltalán!

Ne aggódj,csak húzd a gázt,-jó utat kívánok!

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information