Helló!A vezérműlánc belógása megmérés után ne legyen nagyobb 5-6 mm-nél.Ez az adat a Motorkerékpárok restaurálása könyvben van.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
T5H 1969 május
Collapse
X
-
Zsolt27 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésevezérműláncwsievers és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa annyiért vetted, amennyit PM-ben írtál, akkor meg ki sem jön ...
Legközelebb ha szétszedem megnézem mennyi a belógása a láncnak.
Amúgy megmondom őszintén jelenleg 3-4 könyvet bújok egyszerre az egyik a Kováts Miklós féle használati a másik a Balogh György Wohlmuth Emil Pan. Kez. és Jav.; a harmadik a Szente Gyula féle Így gondozd...; a negyedik a Ternai Zoltán féle kezelési. Illetve van egy robbantott ábrás asszem innen, gépen és még egy T5-ös alktrész felsorolás.
- 1 like
Komment
-
ApaE
-
De basszus napi szinten 5-10 oldalt olvasok és szinte mindben ugyan az van. E közben a munkahelyemen napi 10órát vagyok (mert hát épülget az a tetü győri audi is így naponta egy oda vissza megy) plusz szigetelem a tetőteret, Citroenem van az sem hagy mindig nyugodni, van két kutyus elég nagy mozgásigénnyel, ott az Enikő, és most még a moci is. Ja meg a másik mocik.
Amúgy azon gondolkodtam, hogy rövidre kéne zárnom a témát. Becserélem a Hondát egy OT-s T5-re és ez meg marad alkatrésznek.
De az a Honda olyan megbízható...
Komment
-
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemásfél literes olajfeltöltést ide kell érteni?
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseott az Enikő!
Schaefer983 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVigyázz,a szomszédok ezt ne olvassák, mert még besegítenek !
A másik felével viszont komolyabban akarok foglalkozni, mert ha kiderül, hogy itt olajnak kell lenni, és én úgy vettem, hogy ez egy felújított és olajjal frissen feltöltött blokk akkor engem nagyon csúnyán átvertek. Mert az hogy egy rejtett hibáról nem tud a tulaj, egy dolog. De az, hogy azt állítja még a hirdetés címében is, hogy olajjal feltöltött...akkor ez megtévesztés, magyarul hazugság.
Most tudom, hogy hülyét csinálok magamból, de sajnos már az elején rögzítettem, hogy laikus vagyok. Ha a Citroen Xantiáról lenne szó ott kicsit jártasabb lennék. De úgy tudom, hogy Pannóniába nem szereltek hidro-pneumatikus felfüggesztést.
Sajnos azt, hogy most hülyét csinálom magamból, inkább most vállalom, mint hogy jó ideig szívjak ez végett a hiba és átverés végett.
Várom javítószándékú segítségeteket.
Köszi.
Üdv:NUtoljára szerkesztve a következő által: Schaefer983; 2012 dec. 14, 06:44.
Komment
-
Ne add fel, jó áron vettél egy jónak mondható motort. Az hogy meló lesz vele azt tudtad láttad. Fel kell újítanod generáloznod a blokkodat, nagy ügy vagyunk így még egy páran itt. Így hogy te újítod a blokkot legalább biztos lehetsz benne hogy mindazt megkapja amit leírtál hogy "benne?" van. Ici-vel vedd fel a kapcsolatot hátha tud neked segíteni a stift javítással kapcsolatban, a sajátját már profin megoldotta gondolom egy másik kivitelezése nem jelenthet problémát.
- 2 likes
Komment
-
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemert ez így sok nekem
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSajnos azt, hogy most hülyét csinálom magamból, inkább most vállalom
Szerintem kezdésnek elég ha egy könyvet elolvasol, aztán majd ráérős idődben a többit. Szerintem elsőre a Balogh-Wolmuth-féle piros a legkézenfekvőbb. Nem tudtam kihámozni a beszélgetésből hogy végülis mit vettél 45 ezer forintért, de ha a szétszedett motort (és nem hiányzik belőle semmilyen alkatrész) papírokkal, akkor az jó áron volt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSajnos azt, hogy most hülyét csinálom magamból, inkább most vállalom
Senki sem lehet annyira bölcs, hogy mindig tudja előre azt, ami csak később derülhet ki...
Én a kész, felújított blokkomat bontottam meg újra egy hasonló tévedés miatt, de ettől még nem áll meg az élet (meg a prodzsekt).
kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen, sokunknak ezért készül lassan a gépe, mert nem fér be a napi programba annyi munka egy hobbijárművön amivel kész lehetne pl. 2 hónap alatt.OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem meg még azért is, mert általában heteket kell várnom valaki másra, aki meg tudja csinálni amit én nem, vagy pl. úgy néz ki, hogy három hónapot, mire a fényezést összehozom.
(Elég körültekintéssel mindhárom is persze, de mindig bele lehet szaladni valami akadályba.)There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 2 likes
Komment
-
Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mert a kialakult helyzetet mérlegelnem kellett. Félre értés ne essék. Én nem a célomtól tántorodtam el, és nem a motorból ábrándultam ki. Mindösszesen azt kellett magamban eldöntenem, hogy merre tovább. Természetesen a felmerült hibák azért egy jó ideig késleltetni tudják az építkezést, de nem ezek az elsődleges dolgok ami miatt elbizonytalanodtam. Hanem sokkal inkább az, hogy én nem ezt vettem meg. Ha tudom előre valószínűleg nem vágok bele. Sajnos a hirdetésben és személyesen mást hallottam és láttam is. Ezek a dolgok nem összemoshatók azzal a ténnyel, hogy (akár akarva akár akaratlanul) az eladó igaztalan tényeket állított. Ezek után fel merül bennem, hogy ezen a blokkon semmi sem lett szakszerűen végre hajtva, és kezdhetek minden magam előröl. Aztán majd menet közben kiderül, hogy mi az mi helytálló. Én hiszek benne, hogy ezt rendezni tudom, sok megoldás is van a fejemben. Egyenlőre jeleztem neki is, de nem reagál.
De azóta utánanéztem és meg kell hogy állapítsam, ez a stift kiszakadás elég Pannóniás betegség.és OdinHEM kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Ahogy linkeltem is már neked egyik hozzászólásomban a neked hasznos topicot, az is egy hasonló problémával kezdődik és ad is rá egy nagyon korrekt és szakszerű megoldást...Schaefer983 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Igen felvettem vele a kapcsolatot és még az is kiderült, hogy távoli rokonok vagyunk. De ebben az ügyben sem, amíg a végére nem járok nem akarok lépni. Magyarán szólva ha csinálva is lesz a blokkal valami, úgy hogy az még mindig az én tulajdonomat képezi, azt nem szeretném ha nekem kellene megtennem.
Komment
Komment