Hát ha úgy csinálom meg ahogy most elképzeltem, akkor egyik sem egyszerű. A TLF most még nagyon messze van az OT-től, ahogy fent írtam a torka is véres. De abban igazad van, hogy a T1-et gyorsan ráncba lehetne szedni, ha csak egy motorozható valamit szeretnék, igaz perpillanat üzemképtelen. De pont azt szeretném úgy megcsinálni, hogy egy stabilan üzemképes motor legyen. Lehessen vele nagyobb távokat is utazni, a lehetőségekhez képest tempósabban anélkül, hogy besülne, legyen rajta normális világítás, és akár napi használatra alkalmas legyen. Új fényezés, amennyire lehet típusazonosság, etc. Kuplungja össze van rohadva, elvileg az orvosolható, Fóti Gyuszitól beszereztem már egy bakelit szettet. De még nem tudom milyen meglepetések várnak ha lejön a henger, remélem ebben nem kell blokkot bontani, stb. Így már az is kemény dió! De valahol majd el kell kezdenem...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
1960 Pannonia TLF típusjegyek beazonosítása
Collapse
X
-
Osumi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe valahol majd el kell kezdenem...
- 4 likes
Komment
-
Osumi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe pont azt szeretném úgy megcsinálni, hogy egy stabilan üzemképes motor legyen.
- 5 likes
Komment
-
Sziasztok,
Ígértem, hogy töltök fel képeket az 1960-as TLF-ről. Kérlek titeket szakértsétek meg egyesével a rajta lévő alkatrészeket, mit kell cserélnem ahhoz hogy tipúsazonos legyen és milyen alkatrészre. Kérem csak akkor írjatok, ha biztosak vagytok a válaszban, "lehet hogy-gyal" tele a padlás!
Ha van bármilyen egyéb észrevétel, pl festést vagy a krómozást illetően, vagy pl. a csavarokra vonatkozóan, akkor azt se tartsátok vissza!
Előre is Köszönöm!Utoljára szerkesztve a következő által: Osumi; 2024 dec. 22, 17:11.
Komment
-
-
Hátsó lámpa
Hát ez az egyik indoka annak, hogy ezt a motort vettem meg. Ez az a VT2-es lámpa, lánykori nevén pöcslámpa, amiért beleszerettem ebbe az évjáratba...
Remélem erre való és rendbe tudom hozni majd. Ezen a piros és a sárga rész külön van.
Kérem a keretet, a tömítést és a csavarokat is nézzétek meg!
Komment
-
Blokk, henger, hengerfej
Henger - Erről már beszéltünk ebben a fórumban, ez vélhetően egy későbbi henger. Oldalán egy 4-es van beütve. Melyik modellre való?
Mi a helyzet a hengerfejjel? Vannak benne lukak, az miért van? Egyébként 1960 TLF?
És a blokkal és a többi részével pl deklik, stb? Száma szerint TLF60/6 2016. Ezen kívül van még beütve egy háromszögben egy 13-as, és egy ovális keretben a "KÖZP:MEO CsM 9." felirat. Eredetileg csak a csíkok voltak polírozva vagy az egész dekli?
Csavarok?
Utoljára szerkesztve a következő által: Osumi; 2024 dec. 22, 17:49.
Komment
Komment