Közlemény

Collapse
No announcement yet.

TL ülés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem támadó jellegű volt a kérdésem és nem akarom mindenáron eltörni, csupán érdeklődtem hogy az öntésen kívül volt-e velük még valami csinálva
    Megint csak saját vélemény, de ha az embernek van lehetősége és végig megy a varratokon tüzetesen megvizslatva azokat és kijavítja rengeteget lehet erősíteni a szerkezeten. Az akkori és mai technikákat nem hiszem hogy egy napon lehet említeni, bár a technológia ugyanaz, viszont az anyagok változtak.

Komment

Nem is éreztem, hogy támadó jelleggel említetted a hőkezelést, mert akkor neked címeztem volna a választ, de általánosságban mindenki le akart beszélni az első telóról.
      A váz gány javításáról én is tudnék beszélni. Próbáltatok már hegeszteni olyan vázat, amit előtte rézzel javítottak, és nem tudod kitakarítani a rezet. Törik a varrat mint a ropi.

Komment

Vissza szeretnék térni az ülés témára.
        Figyelmetekbe szeretném ajánlani a képen látható ülésvas ívét.

Click image for larger version

Name:	DSCF3612.jpg
Views:	1
Size:	193.0 KB
ID:	139780A TLT-é nem ilyen, ezért szerintem nehézkesen lehetne átalakítani erre a formára! Az egyenes ülésvas felfekszik a sárvédő tetején.
        Azt nem tudom, hogy létezett-e lapított formájú sárvédő és ahhoz egyenesebb ülésvas, de kerülje mindenki az én hibámat és az ülést ne festés után próbálja rá a motorra!
        baxy1, Roberto és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Hááát, tényleg érdemes előbb mindent öszepróbálni, és csak azután festeni.
          Ez nagyon "cukor" állapotú ülés, de hatalmas íve van, majdnem több mint kell.
          Ilyesmit már nem igazán adnak aranyért sem.
          A kicsi ülést ezerszer könnyebb megcsinálni, de hozzá a sárvédőt- húúúúúúúúúú

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Vissza szeretnék térni az ülés témára.
            Figyelmetekbe szeretném ajánlani a képen látható ülésvas ívét.

[ATTACH=CONFIG]22082[/ATTACH]A TLT-é nem ilyen, ezért szerintem nehézkesen lehetne átalakítani erre a formára! Az egyenes ülésvas felfekszik a sárvédő tetején.
            Azt nem tudom, hogy létezett-e lapított formájú sárvédő és ahhoz egyenesebb ülésvas, de kerülje mindenki az én hibámat és az ülést ne festés után próbálja rá a motorra!
            TL deszka csak nagyon el van vetemedve , valamiért nagyon meg lett nyomva.

Komment

baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              TL deszka csak nagyon el van vetemedve , valamiért nagyon meg lett nyomva.
              Ezt én is így gondoltam addig, amíg az egyenesebb ülésemet fel nem raktam a TL-emre és felfeküdt a hátsó sárvédőn az eredeti ülésvasakkal!Egyébként az valóban nagyon szét volt törve!

A képen látható ülésvason nincs az alakját befolyásoló repedés.

A régi, eredeti kárpitozású TL képeket nézegettem és mindnek sokkal nagyobb volt a hajlítása mind a többi Pannóniáé, amihez az én szemem is szokott.

Name:	e79_1_big tl.jpg
Size:	27.4 KB
ID:	139805
              Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2014 ápr. 24, 09:23.
              baxy1 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Az ülésvas közepe be van nyomódva az alsó perem teljesen kifordult. Van ilyen össze lehetne hajtani mint egy szendvicset.
                Szerintem vissza kellene húzatni a közepét és kész

Komment

Szervusztok!

Régi ígéretemet teljesítem most és egy kicsit röstellem is magam miatta,hogy ilyen sokára,de annyi zűr volt a számítógéppel az utóbbi időben,hogy egyszerűen nem volt rá módom.Nézzétek el nekem és remélem most kárpótolom a társaságot TL ülés tárgyában!

Name:	DSCF4129.jpg
Size:	187.5 KB
ID:	139964Click image for larger version

Name:	DSCF4130.jpg
Size:	188.3 KB
ID:	139965Click image for larger version

Name:	DSCF4131.jpg
Size:	189.0 KB
ID:	139966Click image for larger version

Name:	DSCF4132.jpg
Size:	189.9 KB
ID:	139967Click image for larger version

Name:	DSCF4133.jpg
Size:	186.6 KB
ID:	139968Click image for larger version

Name:	DSCF4134.jpg
Size:	194.4 KB
ID:	139969Click image for larger version

Name:	DSCF4135.jpg
Size:	190.9 KB
ID:	139970Click image for larger version

Name:	DSCF4136.jpg
Size:	187.4 KB
ID:	139971Click image for larger version

Name:	DSCF4137.jpg
Size:	190.7 KB
ID:	139972Click image for larger version

Name:	DSCF4138.jpg
Size:	188.6 KB
ID:	139973Click image for larger version

Name:	DSCF4139.jpg
Size:	184.0 KB
ID:	139974Click image for larger version

Name:	DSCF4140.jpg
Size:	184.3 KB
ID:	139975Click image for larger version

Name:	DSCF4141.jpg
Size:	187.2 KB
ID:	139976Click image for larger version

Name:	DSCF4147.jpg
Size:	188.3 KB
ID:	139977Click image for larger version

Name:	DSCF4148.jpg
Size:	190.5 KB
ID:	139978Click image for larger version

Name:	DSCF4149.jpg
Size:	186.3 KB
ID:	139979Click image for larger version

Name:	DSCF4150.jpg
Size:	191.6 KB
ID:	139980Click image for larger version

Name:	DSCF4151.jpg
Size:	183.4 KB
ID:	139981Click image for larger version

Name:	DSCF4152.jpg
Size:	188.9 KB
ID:	139982Click image for larger version

Name:	DSCF4153.jpg
Size:	186.3 KB
ID:	139983

A képek alá helyezett lapot 40x40 mm.-es négyzetekre osztottam (ilyen méretű erősáramú alu sinem van),az esetleges méretezés miatt.

Üdvözlettel:Che
                  Titus, Roberto és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ez nagyon szép darab, még csak repedés is alig akad rajta. Köszi, hogy megosztottad velünk.

Komment

Nagyon köszönjük a fotókat nagyon érdekes a sok más fellelt alkatrészen is látható zöld szín

Komment

Szervusztok!

Nagyon szívesen,ha továbbra is tudok segíteni valamiben írjátok meg és megpróbálom!Úgy gondolom,hogy ezekről a képekről nem lehet teljesen lekoppintani,ezért megfontolom,ha kéritek és másképp nem tudom megoldani,szétszedem elemeire és körbefényképezem.Az alaplemez szélére teljesen körbe,egy vastagabb bőrcsík van szegecselve,olyan kb. 25-30mm-es csík,melyhez a huzat apró szegekkel van rögzítve.A JAWA pionyrnál (tuskó) találkoztam hasonló megoldással,de ott varrva volt.Meglehet,hogy a TL ülésen is körbe volt varrva a huzat,esetleg az elkeshedt varrást valaki szegekkel váltotta ki.A színét illetően,a 7. és a 17. képen a zöld alatt határozottan látszik,a bordó szín,mely szerintem az eredeti lehetett.Meg is kapartam a zöldet a két kapaszkodó között,salberral és jól látható a bordó.

Üdvözlettel:Che
                        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ha ez az ülés mesélni tudna sok kérdést megválaszolna például ,hogy miért is kellett sok Tl-t zöldre festeni.

Komment

Lehet hogy nem illik ide , mert pont a másik vége, de mégis csak TLClick image for larger version

Name:	IMG_5428.jpg
Size:	196.9 KB
ID:	140491Click image for larger version

Name:	IMG_5429.jpg
Size:	196.5 KB
ID:	140492
                            A héten még egy lépéssel előrébb haladtam a TL-emmel.
                            Tud valaki alu csövet az első telóhoz?

Komment

Name:	10410301_911880578877106_7921758004730307971_n.jpg
Size:	71.9 KB
ID:	143261Click image for larger version

Name:	WP_20141216_08_56_12_Pro.jpg
Size:	197.9 KB
ID:	143255Click image for larger version

Name:	WP_20141202_16_26_43_Pro.jpg
Size:	195.5 KB
ID:	143254Lassan már fölkerül az 1 éve kész ülés a TL re s lehet még a fa alá is bekerül ha minden összejön
                              Utoljára szerkesztve a következő által: darkside; 2014 dec. 17, 19:17. Oka: Egy kép még lemaradt
                              dongos78, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Jó a színe. Milyen márkából és milyen aránnyal lett kikeverve, ha szabad kérdezni?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X