Úgy látom már nagyon sokan megjárták ezt az utat.Hát kicsit izgulok mi fog kisűlni ebből!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Forgalomba helyezés elveszett papírok esetén. De hogyan?
Collapse
X
-
Szerintem az eredetiség vizsgálatot erre is meg fogják csinálni a műsz.vizsg. állomáson ! A régi rendszámra kiállított biztosítást (mert az rajta kéne legyen a KKKH-s papíron)az alvázszám egyezőség miatt át fogják írni az újra , csak hát be kell menni miatta!
Nem értem milyen régi rendszám , és miért is idegesít ?
Komment
-
Volt egy másik motorom annál egy helyen megcsinálták az eredet vizsgát meg a műszakit.De az új rendszámos motor volt és rendszámra kötöt biztosítással mentem oda.Engem márcsak ez a régi rendszám idegesit a mostani mocin.
Ez a motor 2 betű - 4 számos rendszámú még, minden valószínűség szerint ki van vonva a forgalomból (ha ez nem szerepel a KEKKH-s papíron, akkor is, lévén a járműveket amiket nem rendszámoztak újra egy idő után kivonták automatikusan).
Gondolom a KEKKH-s papíron rajta van, hogy XY nevén szerepel, neked meg van XY-tól adásvételid, így tudod igazolni hogy tiéd a gép.
A dolog egyszerű - ha a motor műszaki vizsgára alkalmas állapotban van, akkor:
-elmész az adásvételivel meg a KEKKH-s papírral (+ igazolványaid, jogsid) biztosítást kötni. Jobb bemenni személyesen, a netes kötésnél gond, hogy általában nem fogadja el ezt a fajta rendszámot. Itt kapsz egy ún. előzetes fedezetigazolást.
-ugyanazokkal a papírokkal elmész eredetvizsgát és műszakit csináltatni. Itt kapsz egy műszaki adatlapot és egy eredetvizsga határozatot. A biztosítós papír legyen nálad, nem biztos hogy kérik, de találkoztam olyan vizsgabiztossal, aki meg akarta nézni.
-onnan irány az okmányiroda, kell a KEKKH-s papír, az adásvételi, az eredetvizsga határozata, a műszakin kapott lap(ok), az előzetes fedezetigazolás, az igazolványaid és pénz (vagy bankkártya ha elfogadják). Itt fizetsz (átírási illeték, 6e az új forgalmi, 6e az új törzskönyv, 5500 (?) az új rendszám és még párszáz forint a matrica rá), kinyomtatják a forgalmit, odaadják az új rendszámot és viszlát, szerelheted fel a rendszámot. A törzskönyv majd 2-3 hét után jön postán.
-vissza a biztosítóhoz, megmondani nekik az új rendszámot, kijavítani az adatot a szerződésben.
-mehetsz motorozni.
Ennyi, semmi komplikáció. Ha reggel elsők között műszakiztatod és időben mész az okmányirodába, akkor délután már motorozhatsz is.
Láthatod, hogy a régi rendszám nem kellett sehova. A KEKKH-s papíron is rajta van a vázszám, az adásvételin is, a rendszámtábla nem igazán érdekes. Hivatalosan le kellene adni, mert ugye hatósági jelzés meg minden, de én is vesztettem már el táblát...There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 3 likes
Komment
-
Nekem még soha sem nézték, és a lámpában és az indexekben sem. Sőt a minta mélység is volt már néha rizikós. Bár Borsodban az Enterprise csillaghajó is kap műszakit..."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
Komment