Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyerünk veteránnal motorozni! De miben?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

  • dongos78
    replied
    apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    én még szét is vagdaltam,darabokra
    Apacsávó, Te aztán nem vagy szívbajos!
    Ha még alvázvédővel is le lesz kezelve, akkor tényleg jobb lesz, mint a gyári!
    Én ilyen művelethez nem lennék elég bátor! Különös tekintettel arra, hogy nem is tudok heggeszteni . Pedig ha az ETZ váz így áll, gondold el, a '75-ös Trophy vázában mi lehet
    . Lehet ha szétvagdosnám, majd mire összeraknám, nem motor jönne ki végeredményként. Hanem kerti traktor, vagy helikopter... vagy hasonló.
    Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 nov. 07, 13:17.

    Leave a comment:


  • apacsavo
    replied
    dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Darázzsal még nem találkoztál?
    Ez alatt a néhány év alatt mióta motorozom összefutottam pár érdekes dologgal!...................de eddig még mind puhább volt tőlem!(úgy látszik mázlim volt!)Szép a bringád!!!!!Az enyém most így áll!Nem tudok képet feltenni!Biztosan láttál már mocit darabokban?!Na én még szét is vagdaltam,darabokra mert a csővázban hihetetlen sok a rozsda!!!!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Turbozombi
    replied
    Mivel jellemzően zárt pályán motorozok, jellemzően többször kerülök jóval közelebb az aszfalthoz, mint amennyire szeretném . Ezen esetek kapcsán meg kell állapítsam, hogy leginkább a sisakomon az áll és a halánték rész sérül. Ergo állvédő rész nélküli sisakkal én félnék motorozni. Kesztyűnél inkább a csukló csontját tudom odavágni, illetve az ujjakon szakad esetenként a kesztyű. Utcán több idő van lerakni a csuklót (magasabbról esel) így a párnázott rész lehet fontos.
    Utcán kicsit magasabban ül az ember a motoron, ha ott esik (kanyarban homok, kavics, meg egymillió egyéb lehet), jó eséllyel jobban megüti a medencecsontját. Amennyivel kocsival találkozol vagy csúszás közben tereptárggyal, nem tudsz okos lenni, szerencse kell hozzá.




    mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akaszd fel a „bilit” az ülés oldalára és védd meg a fejed egy jóval
    Ez egy egész jó ötletnek tűnik, ha az ember rendezvényre megy.

    Leave a comment:


  • ptm004
    replied
    A darazsrol jut eszembe, hogy en rövid szárú kesztyűt használok, ujjatlan bőr. lám hiába a kabát a kesztyű, kis rést találta meg egy darázs fékezés közben. Nem esett jól.
    sisakban nincs pardon, egy 6-7 éves sisak már csak jól mutat, de nem véd. Én szeretem a zárt sisakot, de csak cross, mert abban a levegő jól áramlik és talán az állam is helyén marad. Scafandert az ürhajósoknak.

    Leave a comment:


  • dongos78
    replied
    És imhol, működik a képfeltöltés!!!
    Köszönjük!

    Leave a comment:


  • dongos78
    replied
    apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    és ha csak lehet egy póló
    Darázzsal még nem találkoztál? Ha a póló ujjánál bevágódik, majd táncol azzal a szúrós valagával a hátadon, az nem túl felemelő élmény, olyankor nem túl természetes az ember mosolya.
    A dongót nem is említem, az be sem férne a póló ujjánál. Click image for larger version

Name:	DSC05567.jpg
Views:	2
Size:	209.7 KB
ID:	138550

    Leave a comment:


  • mátéapu
    replied
    sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hát ez az én dilemmám.
    Akaszd fel a"bilit"az ülés oldalára és védd meg a fejed egy jóval,igy mindkét kivánságod teljesül.Egy talin 50-el felveheted azt is,mert ott más is vigyáz rád,de az utcán a páncél is kevés!

    Leave a comment:


  • sinter
    replied
    A ruha az még nem is okoz akkora fejtörést. Vagy bőr vagy farmer. Énnekem a sisak amivel nem tudok dűlőre jutni. A motorhoz a korabeli alu-bili illik. Ez nem túl kényelmes és nem is túl biztonságos, viszont ez néz ki jól rajta. Van még egy kiskőrősi nyitott a 80-as évek elejéről szuper állapotban. Ez kényelmes és még a plexije is jó. Csakhát 25 évvel el van tájolva.
    Hát ez az én dilemmám.

    Leave a comment:


  • emu
    replied
    Motorost kétféle baleset érheti, saját hülyessége miatt (elesik) más hülyesége miatt (elütik). Statisztikailag le van vezetve hogy a második eset a gyakoribb. A másodikhoz sorolható a leggyakoribb eset, hogy bangaságból, vagy az erő érzete miatt elédfordulnak.
    Tehát azt hiába gondolom, hogy majd vigyázok, ez védhetetlen, vagyis a védőruha nem feltétlen a saját hülyeség ellen véd.
    Van az az eset amikor valami váratlan van az úton. pl estem Qrvanagyot egy eldobott nylon miatt amiben valami szendvics lehetett csomagolva, mert vajas volt. komolyan életem legnagyobb esésének könyvelem el, mert annyira felkészületlenül ért, hogy már csak azt vettem észre, hogy a motorral külön külön hempergünk.
    ezeket megélve és végiggondolva fullprotektoros kordura+krosszcsizma, kivéve spotrtmoptornon mert ott a krosszcsizma nem hajlik annyira bokában , hogy váltani tudjak. Viszont a krosszcsizma tartásával van esélyem esés előtt un. letoppantani, ami esetleg visszahoz a "sírból".

    Leave a comment:


  • apacsavo
    replied
    Teljesen igazatok van!Védekezni kell minden ártó dolog ellen! A korhűséget pedig csak akkor ajánlatos betartani amikor olyan az alkalom!Sajnos személy szerint mindig is renitens alkat voltam(kissé excentrikus is!) semmilyen testrészem nem kívánja és nem is igen állja a védő ruhát!Sajnos!Csak egyszerű farmer és ha csak lehet egy póló(lehetőleg a kedvelt vagy aktuális márka feltüntetésével!) vagy rettentő és félelmet nem ismerő ,,rocker" mivoltomat fitogtató fel irattal!Nyakamban az elmaradhatatlan ,,Hungary" sálammal!Az viszont jól jön a bogarak ellen valamint a szélvédős sisak!Az izületeimről már nem igen érdemes szót ejteni!!!?

    Leave a comment:


  • taluga
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Vesevédő pedig nyáron is kell
    Én is hordom mindig. A derekam a rajz asztal fölötti görnyedéstől amúgy is kezd amortizálódni, így nem tetézem még rendszeres megfázással is.

    Leave a comment:


  • sepy
    replied
    Hát ha vese melegítő régen is divat lett volna most nem fájna a derekam! Én csak helyben járok farmer felsőben nyáron. Ha kívül megyek a határon van egy öreg hasított bőr dzsekim és most már egy protektoros sport nadrágom de nem tetszik hosszú úton.A bőrdzseki már mentette meg a bőröm és a vállam még egy bőr nadrág nekem is a tervek között szerepel. Nekem is van egy hosszú " Arafatos" kockás sálam és persze kesztyű mely már mentette meg az ujjamat a Simsonos időben a levágástól mikor a kerékvető kő rácsapta a kuplung kart! Vesevédő pedig nyáron is kell, elfér a póló alatt is.Be kell látni tanulunk a fiataloktól a fiam is cérna hosszú alsót hord és nem izzad bele a bőr ruhába. Persze nem az én minőségem és nem is az elképzelésem. Az a mai nagy gépek követelménye sőt még az is kevés.

    Leave a comment:


  • taluga
    replied
    Tényleg jó a téma!
    Én amikor rövid ideig sport motorom volt, akkor sem hordtam bőroverált, mert kissé előnytelen ha leszállok és amúgy is jobban tetszik a klasszikusabb stílus.
    Most én is fekete Shox cordura dzsekit hordok, kivehető termo béléssel, vagy protektoros fekete bőrjakót, alá vesevédő, bőr trakesztyű, polár nykmelegítő és felcsatolható maszk, mivel az öreglányra zárt sisakot csak hidegben veszek. Amikor az MZ-re váltottam vettem egy retro stílusú sisakot, tört lencsés pilóta szemüveggel. Most egy szép Kőrösit újítok fel, ami szintén jó lesz!

    Alul viszont nekem farmer és csizma, igaz, hogy hosszabb útra a nadrág alá veszek szélálló protektoros térdvédőt! Az sem drága egy pár, és nagyon hasznos az időjárás viszontagságai ellen is, nem csak védelmi szempontból.

    Ja, és a táskában ott egy olcsó esőruha (amit motoros pályafutásom alatt soha nem sikerült még időben magamra cibálni )

    Minden esetre a stílus szerintem nem mehet a biztonság kárára.

    Leave a comment:


  • mátéapu
    replied
    Mikor eldöntöttem hogy ujra nyeregbe szállok,elhatároztam nem fogok megfagyni!

    Bőrt szerettem volna,de anyagilag korlátozott vagyok.Igy egy protektoros béléses Shox sport öltönyt,vettem tiszta fekete többek szerint is illik a fekete pannoniához,melegben farmernadrág és felső az ölrözetem.
    Meg vagyok vele elégedve15C-fokban nem fáztam csak az arcom,még egy jó sisak tervben van.
    A család is öltöztet,lányomtól veseövet a feleségemtől bőr-turakesztyüt kaptam karácsonyra,sztecs sál és a ricse kendő a bogarak ellen véd.

    Leave a comment:


  • ptm004
    replied
    Jó a téma. Véleményem szerint egy túra motoros bőrnadrág és bőrkabát megfelelő. Csak 125ccm felett, mert alatta szerintem szinten előnytelenül néz ki.




    Ez kb 60 körül megáll új beszerzésből is.

    Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X