Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyerünk veteránnal motorozni! De miben?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• dongos78
    replied
    apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Csak ez a ,,hülyézés „fáj egy kicsit
    Apacsávó, ezt egyáltalán nem Neked szántuk! Mondom ezt egész nyugodtan Taluga nevében is.
    Te sem viselsz agyonbiztosított ruhákat, DE ahogy írtad is, póló, farmer...
    Másrészt a motorod sem egy többszáz kilós, mégtöbb lóerős szörnyeteg.
    A megjegyzést azokra tettük, akik bitang erős, iszonyat gyors, nehéz, ennél fogva sokkal balesetveszélyesebb gépszörnyek hátán ülnek, indokolatlanul alulöltözve, akik sok esetben még csak bilit sem tesznek a fejükre. Csak félrefordított arccal, menetszéltől csorgó könnyekkel mennek 3 számjegyű tempóval, a lábukon pedig egy vacak papucs, rövidnadrág...
    Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 nov. 08, 09:38.

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    Ismételten kiderült hogy van mit mondanunk egymásnak!Egy feldobott téma beindítja a beszélgetést!Egyet értően és kissé ellenkezően is nyilatkoztok egymás megszólalásairól,ami helyén való is!Csak ez a ,,hülyézés" fáj egy kicsit!Nagyjából én is e hülyék csoportjába tartozom.Az én kissé bugyuta világ nézetem szerint a motorozásban a szabadság(ami a legszentebb nálam!) ami lélekemelő és fantasztikus érzés!!!!!Az agyon sorompózott hétköznapi életünk talán utolsó megmaradt függetlensége!!!ÉN személy szerint minden két (3.)keréken közlekedőt tesómnak tartok és nagyra becsülök,legyen az bármilyen járgánnyal és öltözetben!A szabadság és fiatalság zászló vivői ők!!!!!(mi!)Nem tartanak(unk!)a nyájjal és ha bármiféle extrém meg nyílvánulásukat le is szólják a nyáj tagjai.......ÉN NEM!!!!!.........és 44 évig nem öltöztem páncélba akkor erre a néhán bolondos évre már nem is fogok................legyen annyi szabadságom(legalább!)hogy a saját bőrömet én vigyen a cserző műhelybe!(persze csak ha minden kötél szakad!)Jó motorozást (dongózást,bringázást,stb!)..barátaim(ha szabad így szólítanom benneteket?!) ....suhanjatok a széllel szabadon és érezzétek e nemes tevékenység testet és lelket fiatalító és frissítő csak talán a költészettel felérő hatalmát!!!!!(akár becsomagolva akár nem.....ezt is mindenki dönthesse el szabadon..............!!!!).........ja! Kérlek benneteket ha az úton szembe találkozunk ahogy lobogó pólóban felétek suhanok............ne nagyon ,,hülyézzetek"-le!!!!Örültem nektek!

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    ... a tegnapi sikeres képfeltöltésem csak véletlen volt. Mindegy, elhelyeztem a hivatkozást, osz' jonapot.

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    A hölgy is tisztában van a fent leírtakkal:
    http://www.mommo.hu/media/Nyari__motoros__ruha__

Legalább bukó van rajta.
    Attached Files

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Amikor elkezdtem a motorozást én is a farmerszerkó híve voltam - egy darabig. Hiába az volt a menő cucc akkoriban. Na jó Trapper öltöny volt, nem Levi's, de akkor is farmer volt, mert jött le róla az indigó rendesen. Azután egy igen jó haverom, aki azért ha okosabb nem is volt sokkal, de tapasztaltabb az igen, elmondta nekem a nagy igazságot, hogy a hideg aszfalt éppen úgy súrolja a bőrt, mint a meleg. Értsd: nyáron is hordj bőrcuccot, akármilyen meleged is van.

Sajna nekem csak műbőrre tellett akkoriban, de az legalább anyagból volt. Édesanyám varrta valami kárpitos műbőrből. Erős volt és a mai napig megvan. A dzsekibe még ma is beleférek. A nadrágba már nem. (A dzseki úgy lett varrva, hogy jól alá lehessen öltözni.)

Amúgy a polárbéléses dolgokat tartom a legjobbnak. Ezek a nyári kánikula kivételével szerintem bármikor hordhatók. Én télen a kocsiban is ilyet hordok felfázás ellen.

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    strandpapucsos, rövidgatyás sportmotorosok. Ezeket viszont én valahogy nem látom hősnek, sőt, a hülye szó hamarabb jut eszembe!
    Nekem is ilyesmik szoktak eszembe jutni
    Ilyenkor azonnal el is szoktam képzelni, hogy elesik az 1100 köbcentis, irtó nehéz, agyonra burkolt, és naaaagyon gyors masinájával, a lábfeje esetleg a gép alá szorul, úgy csúszik pár métert.... Nem folytatom
    Jó, a farmer, utcai cipő sem nyújt sokkal nagyobb védelmet, de akkor sem mindegy, hogy azonnal a bőr, hús darálódik az aszfalton, vagy azért van egy kis "kopó felület".

Leave a comment:

• OdinHEM
    replied
    taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A stílus és a védelem pedig összeegyeztethető, csak ... kissé költséges
    Nem kicsit, nagyon! Nekem még csak Bandi van (650 Bandit), rajta viszot hordom is a bőrszerkót serényen, meg ha úgy adódik a kordurát is, de nekem valahogyan a bőr jobban tetszik, bár jóval hidegebb. Kesztyű csősál alapértelmezett, vesevédőm még nincs de tervben van.
    Ha majdan készen lesz a TL is, arra is akarok valami hozzá illőt magamra venni, ha más nem akkor olyan védő cuccokat amik a ruha alatt el vannak és kívülről láthatatlanok.

Leave a comment:

• taluga
    replied
    Valóban a hőskorban ez a FÉRFIAK sportja volt, a versenyzők pedig igazi hősök. Gondoljunk csak a deszkapályás versenyek lovagló nadrágos, kötött pulóveres, bőrsapkás "zsokéira"!
    Ma is vannak az elvetemült strandpapucsos, rövidgatyás sportmotorosok. Ezeket viszont én valahogy nem látom hősnek, sőt, a hülye szó hamarabb jut eszembe!
    Szerintem a régiek használták volna a védő ruhát, ha van olyan. A mai versenyzők is a legmodernebb cuccokban nyomják, pedig tökös gyerekek.

A sisakot én is cserélem 4-5 évente, mert elöregszik az anyag, elveszti rugalmasságát, védelmi képességét. A kőrösi alubilit pedig találkozón villogni akarom használni.

A stílus és a védelem pedig összeegyeztethető, csak ... kissé költséges

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Várjuk a fotókat és a végeredményt! üdv. Sepy.
    Egyet értek!Képet nem tudok feltenni!Eredmény pedig majd csak tavasz környékén lesz!!!!(Ha lesz?!!!!?)

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Gyerekek az alvázvédő ne haragudjatok érte de semmit nem ér a vázban. Én ha lehet javasolni inkább valami rozsda átalakítót / CZolti javaslata/ öntenék bele, majd alapozót. Sajnos az NDK-s dolgok nem teljesen Német minőséget produkáltak igaz erre nem emberi mulasztás hanem vezetői felfogás vezetett általában. Ha valaki ismeri a hegesztés technikáját jó és biztonságos lesz a végeredmény ellenkező esetben nem ajánlatos a vázat darabolni. Biztos vagyok benne Apacsavó is látott már ilyen megoldásokat ha már ilyen mélységig bele bújik a gépe felújításába. Várjuk a fotókat és a végeredményt! üdv. Sepy.

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Te aztán nem vagy szívbajos!
    Remélem hogy már nem!!!!2005-ben ugyan volt két infarktusom 1 hónapon belül,de meg drótozták a ketyegőt!Azóta jól kalimpál!(JA!!!!Meg leadtam 30 kilót és kicsit edzek is!)A csípőmben két protkó..............de a motort nem adom!Ergo:Lehet hogy tényleg nem vagyok a fent említett bajnak a hordozója!

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Plexis sisak az esetek 80%-ában, egyébként M50 típusú rohamsisak hozzá zöld szkáj motorosfutár bőr egyenruha. Normális pillanataimban gyakorló/erősített farmernadrág farmer vagy bőrkabáttal.

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    Persze, ha csak a körhűség lenne a szempont, akkor úgy motoroznék, ahogy nagyapám anno, vagy ahogy a Simson Staron hasító bácsik még gyerekkoromban. Mindig kuncogtunk rajtuk: Hosszú kék munkásköpeny, kék svájcisapka, na meg a lényeg, száj szélén cigaretta, ami izzik az ellenszélben, mint az őrület!
    Esetleg svájci sapka helyett kőrösi bili...

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pedig ha az ETZ váz így áll, gondold el, a '75-ös Trophy vázában mi lehet
    .
    ...............hát meg voltam lepődve azt elhiheted!!!!!!!!!Azért a fritzektől ennél többet vártam!!!!............de lehet hogy régebben jobban dolgoztak!
    Attached Files

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    1968-ban az MHSZ-ben kezdtem krosszozni vidéken!Pannónia már bika motor volt..........esetleg Jawa!.........de felszerelés .......semmi!Saját ruhánkban gyakoroltunk,versenyre pedig még nem is engedtek 18 alatt!Estünk-keltünk!!!!..........................de ami nem nyír ki az keményebbé tesz!!!!!A síránkozással meg tele a padlás!!!Biztosan nem sokan értenek velem egyet DE:..........szerintem......,,a legjobb védelem a fejben van"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egyébként ez a sorozat inkább a korhűség és a védelem összefügéseit kezdte taglalni!Szintén csak szerény meglátásom szerint nem igen lehet összehozni a kettőt!Mert régen ahogy már említettem(de látható a régi filmeken is ahol néhány szalma bála a pálya védelem!) a ,,hőskorban"általában FÉRFIAK szórakozása és sportja volt és nem úri kis asszonyoké!!!!

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information