Sziasztok!
A kérdés adott, tanácsokat várnék szívesen, hogyha írtok azt megköszönném - hiszen sokatoknak lehet tapasztalata ilyen gépekkel. "Erősebb", 4 sebességes, valamelyest "vicces-kedves" gépre gondoltam volna... A forgalomban még állja meg a helyét, ne legyen vele életveszélyesebb a közlekedés, mint egy mai géppel. Lehessen jól szerelni otthon is - ezt gondolom sok veterán teljesíti
Tapasztalataim alapján ezzel nem lehet baj, egy jó kis kétüteműnél. Azért lehetőleg legyen gazdaságos az üzemeltetése...
Sajnos az MZ RT 125 (olyan szép DKW-s dizájnú) papírosan lehetetlen eset, illetve drága, ám használatra rendben lehetne gondolom és a formája is szép. Nem valószínű, hogy ilyenre lelhetnék.
Esetleg ES 125 Trophy? Az gondolom kiforrott, megbízható, olcsó fenntartású konstrukció. A vicces kritériumot lefedi, a szépet közel sem... Ez lehet elmegy simán 150-es hengerrel és tudja tartani a forgalom tempóját normálisan még ma is tán. Olyan nagy konstrukciós hibája csak nem lehet... A felfüggesztése is különleges, ilyet nem látni más motoron
Mennyi lehet a reális ára egy nem fészer-szökevény, nem azonnal felújítandó, relatíve szép, rendezett papíros példánynak?
A K55 Moszkvára gondoltam még, de az itthon nagyon ritka madár, papírosan szintén lehetetlen (mondjuk ez igaz sok még kerekded formájú motorra, ami nem magyar gyártású...)
Csepel volt a családban, szerintem mai használatra már kissé nehézkes - ez persze személyes vélemény. Nincs kmh alaphelyzetben, 3 sebesség, alacsony végsebesség, nehéz lenne megbízhatóvá tenni - olyan szerelős veterán, meg akad a családban elég már...
A Danuviával kapcsolatban szintén hasonló érzéseim vannak, ráadásul nem tetszik a formaterve kifejezetten - míg a Csepel formája természetesen kedves nagyon.
Üdvözlettel
A kérdés adott, tanácsokat várnék szívesen, hogyha írtok azt megköszönném - hiszen sokatoknak lehet tapasztalata ilyen gépekkel. "Erősebb", 4 sebességes, valamelyest "vicces-kedves" gépre gondoltam volna... A forgalomban még állja meg a helyét, ne legyen vele életveszélyesebb a közlekedés, mint egy mai géppel. Lehessen jól szerelni otthon is - ezt gondolom sok veterán teljesíti
Tapasztalataim alapján ezzel nem lehet baj, egy jó kis kétüteműnél. Azért lehetőleg legyen gazdaságos az üzemeltetése...Sajnos az MZ RT 125 (olyan szép DKW-s dizájnú) papírosan lehetetlen eset, illetve drága, ám használatra rendben lehetne gondolom és a formája is szép. Nem valószínű, hogy ilyenre lelhetnék.
Esetleg ES 125 Trophy? Az gondolom kiforrott, megbízható, olcsó fenntartású konstrukció. A vicces kritériumot lefedi, a szépet közel sem... Ez lehet elmegy simán 150-es hengerrel és tudja tartani a forgalom tempóját normálisan még ma is tán. Olyan nagy konstrukciós hibája csak nem lehet... A felfüggesztése is különleges, ilyet nem látni más motoron
Mennyi lehet a reális ára egy nem fészer-szökevény, nem azonnal felújítandó, relatíve szép, rendezett papíros példánynak?A K55 Moszkvára gondoltam még, de az itthon nagyon ritka madár, papírosan szintén lehetetlen (mondjuk ez igaz sok még kerekded formájú motorra, ami nem magyar gyártású...)
Csepel volt a családban, szerintem mai használatra már kissé nehézkes - ez persze személyes vélemény. Nincs kmh alaphelyzetben, 3 sebesség, alacsony végsebesség, nehéz lenne megbízhatóvá tenni - olyan szerelős veterán, meg akad a családban elég már...
A Danuviával kapcsolatban szintén hasonló érzéseim vannak, ráadásul nem tetszik a formaterve kifejezetten - míg a Csepel formája természetesen kedves nagyon.
Üdvözlettel
, ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.
. Kipróbálom persze mindenképpen mielőtt vennék egy ilyet.
Komment